Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 580
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Дали някоя от вас има номера на доктор Георги Николов (кардиолог) ,че нещо му го загубих?

Пратих ти на лично Simple Smile

# 661
Здравейте,
Бих искала да споделя с вас един неприятен отзив относно организацията на работата при д-р Искилиева. По препоръка на д-р Певтичев си записах час за 7ми този месец, в 20 г. с.  Д-р Искилиева възропта, че било твърде рано и не можело да се огледа хубаво плода. Така или иначе проведе прегледа, но поиска да отида отново след 2-3 седмици за да доогледа малък мозък и сърце. Написа ми бележка с дата и час за преглед за днес в 10:30. И така днес отидох в уговорения час. Записах се на регистратурата, както си е редът и зачаках пред кабинета. Имаше поне 6-7 бременни, които чакаха. След половин час чакане попитах сестрата какво се случва, че имам уговорка с докторката за 10:30. Сестрата каза, че имали закъснение и да чакам... Продължих да чакам търпеливо, но след като и в 12 часа не ме извикаха отново попитах какво става. Сестрата ми обясни, че съм била дописана в графика им за 11ч., и че имало още 2 жени преди мен.... помолих да ми кажат в колко чада да отида... според мен е безобразие да карат бременни жени да чакат по 3 часа пред кабинета на докторката. В крайна сметка ме приеха в 13ч. Докторката направи доста несполучлив опит за извинение, като каза нещо от сорта, че някои жени, които били за дооглеждане си мислели, че имат записан час, но не било така.
Не отговорих нищо и не ми се занимаваше да подавам оплакване. Забелязах, че и останалите жени чакаха почти колкото мен. Не знам каква им е процедурата по раздаване на часове, регистратура и т.н.
За мен организацията на времето е част от професионализма на един лекар. Със сигурност третата ми фетална морфология няма да е при Искилиева. Докато бях в кабинета днес бях също свидетел на объркване с друга бременна. Коментираха, че нямала БХС, насочване за амнеоцентеза, но имената на жената били объркани и в крайна сметка ставало въпрос за съвсем друга жена... Това си е пореден признак за липса на професионализъм. Не бих искала да преживявам подобно нещо.

# 662
  • София
На мен веднъж ми бяха объркали картона с друга пациентка, ама се опитваха да мажат до последно вместо да си признаят грешката.

# 663
Здравейте,
Бих искала да споделя с вас един неприятен отзив относно организацията на работата при д-р Искилиева. По препоръка на д-р Певтичев си записах час за 7ми този месец, в 20 г. с.  Д-р Искилиева възропта, че било твърде рано и не можело да се огледа хубаво плода. Така или иначе проведе прегледа, но поиска да отида отново след 2-3 седмици за да доогледа малък мозък и сърце. Написа ми бележка с дата и час за преглед за днес в 10:30. И така днес отидох в уговорения час. Записах се на регистратурата, както си е редът и зачаках пред кабинета. Имаше поне 6-7 бременни, които чакаха. След половин час чакане попитах сестрата какво се случва, че имам уговорка с докторката за 10:30. Сестрата каза, че имали закъснение и да чакам... Продължих да чакам търпеливо, но след като и в 12 часа не ме извикаха отново попитах какво става. Сестрата ми обясни, че съм била дописана в графика им за 11ч., и че имало още 2 жени преди мен.... помолих да ми кажат в колко чада да отида... според мен е безобразие да карат бременни жени да чакат по 3 часа пред кабинета на докторката. В крайна сметка ме приеха в 13ч. Докторката направи доста несполучлив опит за извинение, като каза нещо от сорта, че някои жени, които били за дооглеждане си мислели, че имат записан час, но не било така.
Не отговорих нищо и не ми се занимаваше да подавам оплакване. Забелязах, че и останалите жени чакаха почти колкото мен. Не знам каква им е процедурата по раздаване на часове, регистратура и т.н.
За мен организацията на времето е част от професионализма на един лекар. Със сигурност третата ми фетална морфология няма да е при Искилиева. Докато бях в кабинета днес бях също свидетел на объркване с друга бременна. Коментираха, че нямала БХС, насочване за амнеоцентеза, но имената на жената били объркани и в крайна сметка ставало въпрос за съвсем друга жена... Това си е пореден признак за липса на професионализъм. Не бих искала да преживявам подобно нещо.

И аз на първата ФМ отидох твърде рано при нея, уговорихме за друг ден да дойда по-рано преди пациентите и нямах проблем. Аз пък чаках пред кабинета на д-р Стратиева час и половина без да предупреди, че закъснява с графика. Все някога се случва да се чака, но поне да предупреждават.

# 664
  • София
Понеже аз също имах час днес за д-р Искилиева и наистина имаше забавяне,  но аз съм на всеки две седмици при нея и за първи път ми се случва да чакам толкова. Обикновено е доста спокойно на 6тия етаж и приемам днешния ден за инцидент.
ПП. Две ФМ имам в св.Петка при Сигридов,  там за какви часове чакане става дума, чакането при Искилиева ще ви се стори миг.

# 665
2 часа и половина е сериозно закъснение. Можеха да реагират по нвкакъв начин. Да преразпределят часовете например. Коридорът беше пълен с чакащи.
Изобщо не е приятно да станеш рано, да пътуваш от друг град за да стигнеш на време за прегледа и после да висиш и да чакаш. Аз за това време огладнях, ожаднях, ходеше ми се до тоалетна, но не можех да мръдна за да не би да си пропусна реда.
Може и да е било инцидентно днес, но по отношението на докторката не усетих да се е трогнала особено от това, че пред кабинета и има навалица. Дори се опита да ми пробута, номера, че съм била без час. От регистратурата потвърдиха, че съм в графика...
Честно казано съм много разочарована и затова реших да споделя тук.
Желая всичко добро на тези, които следят темата. Лека бременност и сладко бебче на финала!

# 666
На мен досега ми се е налагало само при моята следяща да чакам 1 час (бях отишла извънредно без час, а тя беше в секцио+ жени с редовен час преди мен).
Това ми е единственото чакане и се надявам да няма повече такива, тъй като сега ми предстои и на мен фм при Искилиева. Дано наистина е било инцидентно, че хич не е приятно.
Относно объркванията на пациентки, станах свидетел и аз на подобно нещо.
Не беше фатално, просто бяха две жени с еднакви ПЪРВИ имена записани при един лекар, едната от които не е изобщо негова пациентка. И ми стана странно как такава болница си позволява подобни, макар и малки на пръв поглед, грешки. Явно тогава не е било единичен случай, което в една по-сериозна ситуация си е доста притеснително...

# 667
Кристи, предполагам, че си била с дублиран час, щом те е записала скоро. Когато се налага, дублират часове с такива на други пациентки и е възможно да се почака доста. Тоест има те в графика, но наред с всички редовни часове и става мазало.

Стана ми интересно, защо в 20г.с. да е било рано за ФМ? Бебето ли не е било достатъчно голямо за да се огледа добре? Ако е така, възроптававане от страна на лекаря е неуместно, защото ти нямаш никаква вина, защото си отишла точно в срока, в който се прави ФМ. А колко ще е пораснало тогава, няма как да знаеш. Аз бях на ФМ в 20г.с.(т.е. 19+) и нямах проблеми.

# 668
И на мен ми беше интересно това. Втора ФМ обикновено е 19-23г.с. като оптимално дават 20-22г.с. Реално е точно навреме. Или докторката предпочита да гледа 22 +?

# 669
  • София
За втората ФМ аз бях при друга лекарка - др Павлова в Марковс. Аз отидох в 21+, а тя ми обясни, че е било по-добре да е в 23гс, защото:
1) бебето е още много малко
2) с предна плацента бях
3) по принцип съм и по-пълна
И всички тези фактори на куп, водят до по труден преглед. Не, невъзможен, но по труден. Реално 10 дена по-късно от 20-21гс, бебето ще е доста по-голямо. Върти ми се от 400 на 550гр или нещо такова.

# 670
Аз сега съм на 4.01 когато би трябвало да съм в 22 седмица, но бебенце върви малко по-дребно (да речем 21).. Дано да не ме нахока и мен Искилиева, защото в срока 19-23 седмица това беше най-удачния вариант за графика ѝ, който ми дадоха.

# 671
По препоръките на МД, ФМ се прави между 18-22г.с., като на повечето места дават оптимален период - 20 г.с. Мен лично д-р Димитров ме беше записал за ФМ при д-р Чавеева в 20 г.с. и не ми е казвал да трябва да е по-късно. На ФМ бебето ми беше 350гр, с предна плацента съм и нямаше проблеми. Предишната бременност бях на ФМ в 20г.с. или 21г.с. и също нямаше проблеми.

За първи път чувам някъде да се препоръчва ФМ в 23 г.с., но явно всеки лекар си има свои виждания.

# 672
И аз минах ФМ в 20гс+ при д-р Чавеева. Бебето е 350 гр и прегледа мина добре. Коментари не е имало.
Успех на всички!

# 673
Според Искилиева, 20г.с. било твърде рано. Плодът бил малък и не се виждало добре. Особено при майки с наднормено тегло.
Това второ посещение за дооглеждане с "дублиран"час обаче беше крайно неприятно за мен, а и забелязах, че е практика при тази докторка.
Реално прегледът се проведе в 20 г.с. При второто посещение беше добавен в картона ми само прегледа на малък мозък и сърце. Така или иначе препоръчвали и преглед при кардиолог, за всички бременни, който не бил задължителен, но препоръчителен...
Както и да е... Ще ми се по-бързо да забравя този неприятен случай и занапред да не се сблъсквам с подобни проблеми в тази болница.

# 674
  • София
Не помня в кои седмици ми бяха Ф.М, но никой освен " любимецът ми" Манчев, не си е позволявал да коментира теглото ми, което също беше в повече по време на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт