Как го правиш това песто? Дай рецептата, моля, ако е вкусно, че съм попадала на доста рецепти.
на мен ми е вкусно
магданоз на око, но поне 1 връзка. аз слагам и горната част от дръжките
шепа орехи
олио или зехтин
сол
чесън (пожелание)
магданозът го измиват и го изтръсквам. нарязвам го на ситно, слагам го в дълбок съд, слагам сол и орехите, доливам мазнина (на око го правя) и с пасатора започвам да пюрирам. ако мазнината не достига, не става песто, то се вижда и при нужда доливам.
може и с друг уред да се прави, аз с пасатора действам.
с чесън става много вкусно, но не мога да го ям през деня, само вечер, та не винаги слагам.
ползвам го като дресинг към салата, намазано на филийка и отгоре домат и сирене/моцарела, към меса предполагам пак върви, мъжът ми така го яде.