(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 58 553
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
у дома има и това с петте зъба, при теб е червено.
не успяхме да го ползваме нито в Резервата, нито сега в Краището.
може би е за някоя особено рохка част на България.
 Simple Smile

# 616
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тиквата покара за има-няма 2-3 дена  newsm78

засях и слънчоглед, дано тръгне, семките бяха големи и лесни за чоплене.

# 617
тиквата покара за има-няма 2-3 дена  newsm78

засях и слънчоглед, дано тръгне, семките бяха големи и лесни за чоплене.

Не е ли още твърде рано за тиквите. Ние тук ги засяваме чак май месец , а цигулките ги сея юни

# 618
  • Русе
Днес се сетих,  че не съм извадила далиите ...предполагам са заминали..🤔 но пък разсада домат върви.  Я сега кажете нещ6 за капковото, ако се опитам сама да си направя? Кладенче нямам, от чешмата поливаме. Да опитам за 3 реда навън или за оранжерията?

# 619
  • Стара Загора
Днес се сетих,  че не съм извадила далиите ...предполагам са заминали..🤔 но пък разсада домат върви.  Я сега кажете нещ6 за капковото, ако се опитам сама да си направя? Кладенче нямам, от чешмата поливаме. Да опитам за 3 реда навън или за оранжерията?
И двете, и ние от чешмата и с капково е по-икономично и удобно.Yum

# 620
Моите  миналата година не ги вадих и нищо не им се случи , като се има предвид че зимата си беше зима, тази година е много по- меко, да се надявам да оцелеят.
Пристигнали са ми семената , обаче нямаше кой да мине през еконт да го вземе , та утре вечер ще бързам.Като не се сетих да ги поръчам до близкия до работа.
Нашетокапково е с сонда и от тези големите бидони, обаче един бидон не е достатъчен за целия двор не може наведнъж да полее, та първо пускаме в половината двор, после в другата половина, и е сложно, обмисляме още един да купим и да може с едно пълнене да може да поливаме наведнъж.

# 621
  • Русе
А дали е възможно средни интелигентна жена да си го сглоби сама, не такова с бидон /100лв ми искат за него/, ами направо през чешмата...
И моите лозички от Плевенския са пристигнали, но мог ада ида чак в петък.

# 622
  • Перник
Май само аз не съм фен на капковото напояване Blush Особено за ягодите, които вече приличат на храстчета, ми е напълно неподходящо. А и за зеленчуците - ползвам го, когато нямам време или не ми се занимава с поливане. Иначе не си ли мина с маркуча да наквася хубаво навсякъде за мен не  е работа Simple Smile
Нашето е с варели, които се пълнят от кладенец или дъжд. Сглобяването не е голяма философия според мен, поне ако ще се управлява ръчно, защото на едни познати е автоматизирано и (струва ми се) по-сложно.

# 623
не го заменям с нищо.
ние сме съботно неделни земеделци и ако не е капковото нищо нямаше да направим

личният ми опит е, че всичко, освен зелето става с капково.
зелето иска дъждуване Simple Smile

# 624
  • Русе
Ще се опитам да си направя, с малко помощ от интернет , поне за 2 реда да стане, пък догодина повече Simple Smile

# 625

Не е ли още твърде рано за тиквите. Ние тук ги засяваме чак май месец , а цигулките ги сея юни

аз ги сея в саксиики  Peace
после средата на май ги засявам на 4-5 листа в градината.
същото и със слънчогледа.
понеже мястото ми е малко, ми е важно да знам какво е покарало, заради планирането.

при мен доматите и чушките не са покарали.
ще изчакам още 1-2 седмици и ако нищо не стане, ще засея нови. Crossing Arms

# 626
гледай да са влажни. на чушките им трябва повече време.

забелязала съм, че доматите, засети по две семки в кофи1ка, поникват, а чушките - не.
сякаш трябва да се сеят нагъсто, за да пробият по-лесно.

# 627
И моите домати изникнаха,а чушките още не
В сандъче харесвам семките
Посадихме орех
Нещо специфично има ли?
Може ли да се опрашва сам- да не садя друг?
Полинизиращ сорт serr пише,че е

# 628
гледай да са влажни. на чушките им трябва повече време.

забелязала съм, че доматите, засети по две семки в кофи1ка, поникват, а чушките - не.
сякаш трябва да се сеят нагъсто, за да пробият по-лесно.

И при нас е така с чушките. За това чушките ги сеем в края на март директно в градината под найлон, и после разсаждаме. Само лютия никне в саксия, аз миналата година засях в саксия от лютия, и той изникна много по късно от този в градината, но пък стана много по голям и як

# 629
проблемът е, че градината ще я получа чак края на април, затова си подготвям растенията от сега.

миналата година сях едни люти чушки в саксия, които растяха толкова бавно, че ги бях отписала.
а беше доста горещо, не ще да е било от времето. вода също имаха.
вързаха чак октомври, когато стана студено  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт