(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 58 982
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Вчера пикирах първите домати,  да видим ще ги докарам ли до разсад за парника. Един от сортовете не е поникнал, но не знам кой. Забравих да ги надпиша, мърлява работа.

Кога се почва със сеенето на чушковите семена?

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди доматите ги сея.
на тях винаги им трябва повече време.

и още нещо,
доматите може и направо в кофичките, без да се пикират после, но чушките са друга бира. сея ги всички заедно и после ги пресаждам. поединично сякаш не успяват да пробият. 
лично наблюдение е. не знам дали при всички е така.

# 362
  • София
Ей, Mößbauer-Effekt, кой стар потребител си ти Simple Smile

Казвах ли ви да НЕ сеете домати саксийни, италиански Чикита пот. Това е уж чери, но с размери на дребно яйце, ципа яка, твърда, вкус никакъв. Растението обаче е приказно - ниско, набито, ярко зелено. Много му се радвахме и в къщи, като разсад, и в градината.  Но буквално ги изхвърляхме.

# 363
Свой съм, свой. Не се плаши.

# 364
Здравейте, моят парник вече е готов. Основно ще се опитам да отглеждам краставици, домати, няколко корена люти чушки в него. Имам купени семе магданоз, репички и копър, ще ми дадат коренчета маруля. Въпросът ми е според Вас как да постъпя с магданоза и копъра защото имам куче порода Джак ръсел териер което буквално минава през всичко. Мога ли отвън да ги гледам по някакъв начин, но да не са вътре в парника. Някак си на високо ли да ги повдигна? Искам още нещо да ми кажете дали правилно си спомням, за доматите ще ми дадат разсад, за краставиците бях прочела че може и направо от семка да се посее в парника, така ли е и кога трябва да стане това?
Благодаря предварително  Praynig

# 365
  • Русе
Аз заради глупавите котки съм оградила с мрежа едно местенце метър на метър , мрежата е от тази засенчващата, зелената. Е, не е красиво насред местото ми, но върши работа и там те достъп нямат. Разбира се, ако толкова настояват могат и да прескочат, но реално не са го правили- високо ме метър. Мисля , че за куче си е ок.
Не слагай според мен такива неща в оранжерията, за да не си хабиш мястото вътре. Краставиците сея направо от семка вътре в оранжерията..също и навън. Доматките ми вече са 1 см Simple Smile
Ако мога да вметна, мого харесвам тази порода, но наистина са любопитни и ровят, помисли и за врата на оранжерията с мрежа, например, нещо като комарник. Това мисля да правя тази година и аз. За съжаление ММ направи вратата на оранжерията не с прави ъгли, крива колкото искаш, та сега ще видя зор за такава рамка:)

# 366
  • Пловдив
На мен частта, в която ми е градината, е оградена с ограда и вратичка точно заради един териер, макар и не джак ръсел Simple Smile. Иначе няма спасение - мъжки е и маркира всичко стърчащо от земята.

Не е ли още рано за краставици?

# 367

Това ми е придобивката, врата е предвидена, също ми е показано и какво се очаква от мен като резултат 😁

# 368
Май е рано за краставичките, макар че при нас е топло като за март. И аз ги сея директно,не правя разсад.
Тонтонева, покажи снимка на злосторника  Heart Eyes

# 369
Скрит текст:

Спокойно може да фрезова градинката ми. Другото и най-любимо занимание от северната страна на къщата е да се качи върху един сандък и да наблюдава движението по улицата.
Извинявам се за спама  Praynig

# 370
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Имам купени семе магданоз... Мога ли отвън да ги гледам по някакъв начин, но да не са вътре в парника.

моят магданоз е от миналата година и си е навън, даже си расте. замръзва, размразява се и продължава да расте.
копър не съм упявала да завъдя, а доста искам. пробвам и все не става...

# 371
Тонтонева, много хубав парник. Аз си мечтая за такъв, но скоро няма да имам. Джаки мн сладък.

Хора, аз в моята градина не мога да завъдя нито магданоз, нито копър. От няколко години се мъча и не става и не става. Тази година пак ще пробам.

Началото на февруари ли да спагам семенцата за доматите за на вън?

# 372
  • София
Парникът е бижу! Честито!

# 373
Благодаря  Embarassed пу пу да не ми е уроки, че майсторът ме заплаши, че ще намери веднага приложение на рамката от арматура ако не го ползвам, че му извадих душата от мерак  Mr. Green
Освен свежа салата за ракията съм му обещала да се самоубедя, че е хубаво кучката ни да роди, нещо от което много ме е страх.

# 374
  • Перник
Тонтонева, много ти е хубав парника! Много зеленчуци да ти дава!
Защо те е страх от бебета кученца? След като преди 2 години акуширах на котката, май вече от нищо не ме е страх Mask

Магданоз години наред не можех да отгледам. Миналата година най-сетне успях Simple Smile Цяло лято ядох салати от магданоз и зеленчуци Simple Smile Копърът обратно - за първа година нямах.

Общи условия

Активация на акаунт