(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 58 980
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Душичка сладка  Heart Eyes
Моята кучка не рови, обаче прелита като изтребител, без да гледа какво има на пътя си. Сега я пускам, ама в зеленчуковия сезон е с ограничени права  Mr. Green

# 376
Благодаря Ви момичета за топлите думи, ако не е много досадно ще Ви държа в течение за моята дейност и резултати  Mr. Green

# 377
  • на пъпа на Златията
Ааа, каишка за тия приятели.
Мойто улично превъзходно , като го взех от улицата беше само на уши и го кръстих Ушка.
Ама ми трябва че комшията изтрови кучетата на комшиите че му пречат да вършее нощно време из дворищата на хората и ми се наложи да го завъдя , че една лисица миналата година ми издуши 9 ярки . Та имам от миналата година една ярка само . А 15 малки пиленца  на месец , едно животинче с малка глава ми отнесе само за час.  
И мойто така ровчи и заравя каквото му попадне, най вече обувките ми . . Пътеките ми са в кал. Тези животинки са част от растениевъдството .Затриват упорити плевели з а отрицателно време. Времето е топло и тревите в Златията тръгнаха , Време им е да ги пусна в лозето. От чушките за ранни , мисля че е удачно да  се сеят белите чушки . Магданоза сега му е времето да се пръснат семената на вън . .

# 378
  • Русе

Разсада ми стана тънък и дълъг...явно му е топло в стаята.  Сега къде да го преместим?

# 379
По принцип разсада става тънък и дълъг, когато няма достатъчно светлина. Ако имаш възможност, го сложи на слънчев перваз на прозорец. И досипи внимателно между коренчета малко почва. Добре е да завърташ през ден кутията на различни страни, за да не се накланят растенията по посока на слънцето.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 08:49 от d0ra

# 380
  • Русе
Оле, а аз го махнах от перваза, защото реших, че защото отдолу е парното и му е топло, ей сег аще го преместя. Благодаря за съвета!!

# 381
Благодаря  Embarassed пу пу да не ми е уроки, че майсторът ме заплаши, че ще намери веднага приложение на рамката от арматура ако не го ползвам, че му извадих душата от мерак  Mr. Green
Освен свежа салата за ракията съм му обещала да се самоубедя, че е хубаво кучката ни да роди, нещо от което много ме е страх.

После какво ще правите малките кученца? Пълно е по улиците, чувала съм за хора, които давят новородените... Ние имаме женско куче, от улицата го прибрах. Не е вързана, има синзаградено местенце и я пускаме да се разхожда в двора. Иначе имаме два мъжки котарака, кастрирани да не маркират

# 382
Stefisisi,

Скрит текст:
трябва или да ги подарим / в което не съм много убедена как ще стане, тъй като породата е малко специфична и за апартамент не е подходяща / и може и да нямаме кандидати или да си ги оставим което ми се струва, че ще ми дойде малко в повече. Страхувам се, че ще и е мъчно като и ги вземем  Cry или пък, че може да не иска да се грижи за тях и тогава наистина ще имаме проблеми.

# 383
  • Русе
Ако..когато...имайте ме впредвид, ако решите да подарявате Simple Smile Породата е моя любима, живеем в къща, нямаме куче ..

# 384
Домати се пикирали, когато растенията са с 4 листенца (каза баща ми), аз ги пикирах с по 2. Голям праз, всички пикирани са живи. Тия, които не бяха покарали, почнаха да прокарват- 3 седмици след другите. Странна работа.
Мисля да боцна семенца на ранни чушки и люти чушлета. Рано ли е?

# 385
Вегетационния период на пипера е по-дълъг от този на домата, ако си с парник, или живееш на място, където няма късни пролетни слани не е рано.

# 386
така...не издържах и сложих днес  първите разсади
домати Andino-индетерминантен хибрид
               Roma-
               жълти и черни черита
пипер Corno di Toro- островърх, и още един вид по-кръгъл и с три върха

# 387
  • София
Здравейте девойки,
понеже съм начинаеща, ще Ви моля от време на време за съвети.
На първо време се чудя дали има запазени сортове марули, като от преди 20 години /когато при майка садяхме марули/?

# 388

Началото на февруари ли да спагам семенцата за доматите за на вън?
Ако при вас има условия да се садят домати в началото на април, то можеш да сееш сега. При нас се садят към 20 май, а семена се сеят около 25 март.

# 389
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте девойки,
понеже съм начинаеща, ще Ви моля от време на време за съвети.
На първо време се чудя дали има запазени сортове марули, като от преди 20 години /когато при майка садяхме марули/?

не знам какво сте сели вие, но навремето с баба сме сели такива. семената баба си събираше сама, та може да не е била с никаво име, но видът беше такъв.

голям, хрупкава, една маруля само стигаше за всички.

в резервата сях и отглеждах Джентилина и Лоло Поса - по-дребни, но много крехки и нежни.

Общи условия

Активация на акаунт