(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 58 953
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Ами с терморегулатор за инкубатори и влажността с термометър, играчка беше лятото докато се нагласят ванички с вода, релета , ама тази година от раз всичко регулирахме , само яйцата не биваха, та сега ще изчакаме да се стопли и пак ще заложим, и за кокоши мислехме ама няма от кой да вземем, бабите край нас масово се оплакват, че не снасят кокошките им.

# 406
  • на пъпа на Златията
И през двете години когато ми се люпеха при квачките , те си избираха кога да лягат . Направи ми впечатление че не грешаха и винаги пиленцата се люпеха катоо вали дъжд .
При мен това е юни месец .
Пронасят това време към 1-ви февруари . . Много по малко грижи има с отоплението .

# 407
Здравейте! Искам да си отгледам нахут, но не намирам особено полезна информация в интернет. Молбата ми е, ако някой има опит да сподели.

# 408
  • София
И аз почти нищо не можах да открия за нахута, но опитах да отгледам 2 двойни лехи. Засях 80 първокачествени био семена. Пораснаха едва 30 растения, много бях разчарована! Оцеляха 15, а в една шишулка има само едно нахутче! Реколта 30 нахутчета, половината изядохме сурови, много са вкусни ЗЕЛЕНИ!  Принудени бяхме да подраним с яденето, шото се оказа, че във всяка трета шушулка имаше... гнусна, тлъста гъсеница...
Мисля, че дъждът ми съсипа нахута.

# 409
# 410
Кога беше подходящото време за грах?

# 411
Днес посях семенца на 6 вида чушки. Този път ги надписах. Разсадът домати върви екстра, макар и на сляпо (забравих да надпиша). Здраве да е.
Сложих и магданоз в саксия, ако покара ще го преместя в градината. Ядем много магданоз, ще ми се да го имам на поне един квадрат хубав, едър , здрав и ухаещ.

# 412
Здравейте градинарки, включвам се и аз в темата - имаме малка градинка , за която се грижим през почивните дни. Наследствена ни е, и още се учим , в движение (тази година ще ни е 2ра). Иска ми се да засеем безрасадно+безколово домати.  Съседите около нас не гледат такова - повечето са постоянно живеещи, половината гледат в оранжерии предимно. Та въпросът ми е кой сорт ще ми препоръчате? В Дунавската равнина сме, на 30 км от Русе,  не търся непременно ранен сорт - искам нещо непретенциозно, което да направя на консерви, и ако може, да не е Рома. Другия ми въпрос е - някой гледал ли е зрял боб в градината? Има ли нещо по-особено в отглеждането му? Да препоръчате някой сорт?

# 413
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
домати - трапезица и бонония, кръгли, едри, здрави. може би малко по-твърда кожа, но стават и за салати и за буркани.
зрял боб не мога да препоръчам, защото ние си купихме семена от македония и нямам име на сорта. основното е, да са "пешаци", за да не се мъчиш с колове, и да зреят едновременно.
ако намеря снимката, ще покажа какъв боб отгледахме тази година Simple Smile

два реда ситен бежов, два реда ситен черен и десетина кола с едър смилянски Simple Smile
и бежовият - суров и сварен, за сравнение.

част от тазгодишната реколта Simple Smile
чушки и патладжан

първата количка моркови и размера на морковите Simple Smile втората количка беше с кръгли оранжеви

тиквите от хелоуинската тиква

и едно от последните манголдчета Simple Smile Simple Smile кофичката сметана е за определяне на размера Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 10:35 от st. Dobri

# 414
  • София
И аз препоръчвам като вкус, аромат, родовитост безколовия Трапезица, обаче реколта имах само в парника,  а там го гледах вертикално, в скосените части.
Навън беше безколово и се разболя от дъждовете. Такива надежди възлагах, исках грижи да не полагам, само да бера Simple Smile
Но при мен е абсолютно равно и НЕотцедливо, а при вас е най-любимия ми леко хълмист релеф Simple Smile Дано ти потръгне!

# 415
  • Русе
Напълни ми душата с тези снимки. Браво!!

А това са моите питомци в момента. Спанак е сят ноември..не му потръгва нещо, а е в оранжерията. Другото е тъжната салатка, която се възражда за нов живот, също са сети ноември. За съжаления като ми изгниха така и отъргах наред, оставих една - две само. А то центъра се възстановявал...Вчера сложих едно пакетче семена за салатки, дали ще успея да ги направя преди на пазара да станат по 20 ст Rolling Eyes

И аз съм на 10 км от Русе, миналата година опитах с Трапезица, но навън не ми се получиха нещата...пак ще опитам , защото съседи ги въдят успешно .

# 416
  • София
Девойки, пазете си старите сортове. Новите раждат повече, но не са богати на никакви витамини и минерали.

# 417
  • София
Ооо, какви бобове! Обичам снимки! И колко моркови, надявам се изядохте и листата!
Давайте, хора, давайте снимки Simple Smile

# 418
  • Тополовград
Това манголдче е на 2 години -така ли.
Това е напълно непознат за мен зеленчук може ли разяснение.

# 419
  • Стара Загора
Здравейте! Чета ви редовно, но се срамувах да ви се представя, защото съм над 55 год., а се уча на градинарство от 3 години. Започнахме от възстановяване на прокапалия покрив на една постройка. И докато моя мъж се правеше на майстор, аз реших да се правя на градинарка. Първата година садих само картофи и безколови домати (без поливане). Втората година сложихме капково, а миналата година направихме повдигнати лехи (на част от двора) и малка оранжерия. Сега се уча да си правя разсади (не знам дали ще се получи, но няма да се откажа). Опитах се да кача снимки преди и след. Ще продължа да ви следя и ще се отчитам.

Пожелавам ви спорна година!

Общи условия

Активация на акаунт