(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 58 926
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • на пъпа на Златията
https://www.accuweather.com/bg/bg/kriva-bara/51721/daily-weather-forecast/51721
Тук дават -8 , но това е в рамките на 1,2 часа при разсъмване. Земята е топла.
Дават да вали дъжд. Някои садят грах есента. Култура е на късия ден .

# 556
  • София
Приятелка от Кнежа (!) ме кара да сея грах през януари, най-късно февруари,  сам си знаел кога на поникне.

# 557
Семената който поръчахме днес вече пристигнаха, можете да видите снимките в темата градинарство моето хоби, за да не качвам едни и същи снимки и в двете теми

# 558
 Благодаря много за разяснението около плоскореза. Жалко, мислех, че емотика, дето копа сама Grinning
Благодаря и за линка, много ме замисли!

# 559
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има и самокОпащи мотики Simple Smile
казват се (мото)култиватори Simple Smile Simple Smile Simple Smile
нашата е нещо такова, 30 см е мотичестата част Simple Smile има ги и на ток. Simple Smile

# 560
има и самокОпащи мотики Simple Smile
казват се (мото)култиватори Simple Smile Simple Smile Simple Smile
нашата е нещо такова, 30 см е мотичестата част Simple Smile има ги и на ток. Simple Smile

Точно същото ползваме и ние , става много бързо и лесно.

# 561
Аха, аз имам откъде да взема такава машинка. И си правих криви сметки с нея да подготвя, обаче там, където ще сея не е обработвано досега и ми казаха, че лопатата ще трябва да играе първо 😁

# 562
  • Русе
Много гледах клипове за нещо като био  земедемие- онова, дето не се копае, ами около корена се слагат надробени парченца дърво. Впечатлих се, но не знам откъде да взема такива парченца...Идеи?
Иначе фреза и ние ползваме от години, наистина спестява много труд , земята става като пухче мекичка.  Онази мотика също ми хареса, ще се огледам по нашите железарии, знам ли? Може пък да има ..

# 563
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
казва се "мулч" и го има на много места. бриколаж, хоум макс...
даже оцветен, за да внесе допълнителен акцент в градината.

# 564
  • София
Парченцата дърво се наричат дървесен чипс. Можете да си направите и вие, като си вземете дробилка за клони и си натрошите тези. които остават при пролетната резитба. Не трябва да се използват иглолистни, защото вкиселяват почвата.

# 565
  • Русе
Ей тази дробилка именно гледах по клиповете, слагаш дървото и хоп....мулч. Много ми хареса, но надали ще си я купим. Трябва да погледна именно на големите вериги каква е цената, защото никак няма да е малко количеството, което ще ми трябва.

# 566
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Много гледах клипове за нещо като био  земедемие- онова, дето не се копае, ами около корена се слагат надробени парченца дърво. Впечатлих се, но не знам откъде да взема такива парченца...Идеи?

аз не мълчувам с дърв. кора, а слагам отскубнатите плевели или зелените части от растенията, които съм обрала. Peace
е не изглежда толкова красиво, но е ефективно и не влача ресурси от А към Б.

казва се "мулч" и го има на много места. бриколаж, хоум макс...
даже оцветен, за да внесе допълнителен акцент в градината.

този цветния се ползва за декоративни градини, не е точно за земеделие. Peace
трябва да се внимава да не са обработени с химикали, иначе идеята за БИО земеделие си е отишла... Whistling

# 567
  • Перник
Имаме елктрическа фреза, но не съм и фен. Първо, защото прави земята като пясък и не мога си оформя лехи (аз по принцип не мога). Освен това, мята камъни на всички страни (имам чувството, че се размножават тия камъни - колкото и да чистя, все има още и още).

# 568
  • Русе
То камъните разбирам, ама ако някой ми обясни откъде извират вече 6 години тея стъкла в двора?Anguished

# 569
За дробилка и аз имам желание. Още повече, че дръвчетата раста и всяка година клоните за подрязване стават повече. Досега ги мятках през оградата на бабата съседка, но в момента ги ползват отгоре на лехите, в които съм сяла моркови, спанак, рукола и грах. Имаме два котака. Единият е природно интелигентен и не ходи в нашето място, но малкия я калпазан. Гледах, четох, в олх видях, че дават и под наем. Така че се чудя дали да не пробвам първо с чужда, пък после да инвестирам. Иначе от това, което съм гледала, пресния чипс не бива да се слага директно до растението, защото отнема от кислорода. Трябва да изсъхне и тогава

Общи условия

Активация на акаунт