31 СУЧЕМ - гимназиален етап

• 50 369
  • 418
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, знае ли се вече дали учителите, които са извели 12-ти клас ще бъдат аналогично класни ръководители на зайците по паралелки?

Не е задължително. Доколкото знам идеята е учител по основния език да е класен на съответната паралелка. Но учителите по език в 8 клас си преподават само в 8 кл. Значи е важно кой ще поеме първия език от 9 клас нататък.

# 346
Скрит текст:
Здравейте, знае ли се вече дали учителите, които са извели 12-ти клас ще бъдат аналогично класни ръководители на зайците по паралелки?

Не е задължително. Доколкото знам идеята е учител по основния език да е класен на съответната паралелка. Но учителите по език в 8 клас си преподават само в 8 кл. Значи е важно кой ще поеме първия език от 9 клас нататък.

Малко странно ми звучи тази стратегия, но те си знаят. Важното е децата да намерят подходяща за тях среда, приятели и да се чустват спокойни в училище.
Както го описвате няма да попаднем при Венци, но какво да се прави Sad

# 347
  • София
Тази стратегия с класните по език в осми клас я има в много училища. Защото тогава имат почти само език и е добре класният да е с класа по повече от 1-2 часа седмично. После 9ти-12ти обичайно са с друг класен.

# 348
Аз също бих се радвала ако някой сподели нещо повече за обучението и преподавателите по английски език (като първи език). Дали се съобразяват с нивото на учениците, един или двама са преподавателите, организират ли им екскурзии до англоговорящи държави...ей такива вълнения имам Grinning

# 349
Аз също бих се радвала ако някой сподели нещо повече за обучението и преподавателите по английски език (като първи език). Дали се съобразяват с нивото на учениците, един или двама са преподавателите, организират ли им екскурзии до англоговорящи държави...ей такива вълнения имам Grinning

По напред в темата, беше писано, че са двама преподавателите по език в 8 клас. Един води само упражненията. А за екскурзии също пишеше, че английската ходили до Шотландия, а немската до Германия Simple Smile

# 350
# 351
Охо, много благодаря. Всеки ден ръчкам сайта за новини, тук проверявам- никой нищо не пише и вече ми доскучава Simple Smile Гледам темите за другите училища колко са активни, чак им завиждам...хихи...Чакаме! Хем нямам търпение, хем не искам да идва толкова скоро 15 септември.

# 352
Аз съм учила навремето в 31во и сега като гледах новините направо съм шокирана.
Надявам се въпросният учител не преподава на никое от съфорумските деца.
Че чак и на учителски съвет обсъждали връзката им.

# 353
А, потвърдиха ли в новините, че е от 31-во? Дъщерята има приятелчета в училището и точно днес и тя ми каза, че са писали за учителя в групите, че е от Бастилията.

# 354
Да, всичко казаха. И имената на учителя, и предмета по който преподава.
Директорката е информирана от една година и нищо не е направила по въпроса, а с останалите учителки обсъждали интимната им връзка на учителските съвети многократно.
Това за мен е шок. Прекрасно училище, което толкова ми е дало. А директорката сякаш е на кафенце обсъжда клю клю.
 Разочарована съм от нехайството не само на директорката, но и на всички учители.
Сега това е интимна връзка, ами ако беше нещо друго.
 Аз работя в сфера частично обвързана с деца - има механизъм за закрила на детето, който е трябвало директорката веднага да започне да изпълнява, а не да клюкарят по съветите.

# 355
  • София
На мен тези твърдения ми звучат много преувеличени. Няма как да се е знаело от една година, при положение че учителят е нов в училището. До колкото знам е имало слухове сред децата в самия край на учебната година, тогава вероятно вече е стигнало и до ръководството. По медиите има различни мнения кой е подал сигнала, според едни е училището, според други - родители от класа.

# 356
Естествено, че всичко е преувеличено. Явно дамата е била на педагогически съвет и знае какво се е говорило. Или май трябва да защитим един педофил и да плюем по ръководството. Много добра гражданска позиция, че са го докладвали. Повечето щяха да заметат всичко под килима и въпросният да е вече в друго училище. Дано детето да е добре.

# 357
Дано детето да е добре.
Thinking
Аз, доколкото разбрах, "детето" самО е търсело подобен вид контакт с учителя... тоест явно е решило, че вече не е дете. Но пък тук е моментът на учителя да помисли трезво и да стопира този интерес.

Имам момичета, но предполагам, че всички виждаме как се носят, обличат, говорят и какви ги пишат в социалните мрежи повечето им връстници. Чак мен ме е срам, като чуя понякога какви разговори водят някои ученички.

# 358
Естествено, че всичко е преувеличено. Явно дамата е била на педагогически съвет и знае какво се е говорило. Или май трябва да защитим един педофил и да плюем по ръководството. Много добра гражданска позиция, че са го докладвали. Повечето щяха да заметат всичко под килима и въпросният да е вече в друго училище. Дано детето да е добре.

Всички ние слушаме новини, четем статии, където информацията е различна. Все още не е сигурно , кой е подал сигнала. Първоначално в новините казаха, че това е девойката, след това училището. Със сигурност са знаели още в края на учебната година , но защо тогава не са реагирали , не се знае. Ние не знаем цялата информация, затова можем само да гадаем. Това е деликатна ситуация, в която не може да се каже, че един е виновен, виновни са и родителите, и ръководството, ако е знаело , че това се случва вторият срок , и най вече въпросният учител. Дано момичето е добре!

# 359
Не е 31-во - не вярвайте на фалшиви новини и медии, които желаят вашите клик-байтове. Учителят е на 31 години, но не е от това училище.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 12:57 от Magestie

Общи условия

Активация на акаунт