Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 087
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Не, Бледолилава, аз друго твърдях: че който е отслабнал без хапче и без да знае стойностите на инсулина на първи и втори час, може и да няма ИР. Защото може просто да има висок инсулин заради 100те си кила. Доказано е, не в статия на 168 часа, разбира се, че пълните хора имат висок инсулин.
Съвсем в тона ви, че който не е отслабнал без хапче, не спазва правилно диетата, която вие спазвате.

Не знам как стигна до извода, че някой е предложил да ядем 85% въглехидрати, за да се излекува от диабет. Да не би да четеш и други теми и да бъркаш нещо?
Може да го пише в тая статия в 168 часа, но аз не се информирам от такъв тип вестници.
Тук всички сме съгласни в едно: В трябва да са малко.

Ева, защо пречупваш всичко през призмата на храненето! Ниското ТСХ 0,000001 какво общо има с ниските въглехидрати щом си била на еутирокс? Той смъква ТСХ и впоследствие засилва метаболизма. Това в комбинация с метформин помага отслабването. Ти си свалила 30 кила с ниски В, а не с никакви.
Как това опровергава това, което съм казала?
Ако държиш, мога да постна цитат откъдето съм го чела (не е от 168 часа).
И не напускай темата.
Ти си от хората, които успешно се справиха с метформин. Да не говорим за една много яка твоя тема, доста момичета развълнува и мотивира.

# 211
Преписана почти беше Simple Smile
Кой успява да се храни с 0 въглехидрати
Айде веганите може и да стигнат 0 мазнини, но тогава ще е чао-чао цикъл и защо ми пада косата

# 212
Цитат
Защото може просто да има висок инсулин заради 100те си кила.

Грета, ти си правиш майтап вече с мен, нали? Какво значение има от къде го има този висок инсулин? Къде прочете, че при ИР, първо е инсулинът, после килограмите, а пък ако първо са килограмите, след това инсулина - то нямаме ИР?

Това за 85% въглехидрати не беше към теб, една друга потребителка препоръча тук някаква такава книга.

# 213
  • София
Твърдя съвсем друго:

Пълните хора имат висок инсулин.
Хората с ИР напълняват.
Първопричината за ИР може да е различна.
Не винаги висок инсулин означава ИР.
Не винаги ИР означава напълняване.
ИР е резистентност на инсулина-по време на хранене се отделя по-голямо количество по-дълго време.

# 214
Т.е. инсулина на гладно е висок, обаче след обременяване като по чудо е в нормални граници? Все едно КЗ на гладно да е 10-12, пък на 60 и 120мин. да е о. К. Наистина ли някой вярва в това?!

# 215
Грета Ей, върни и виж кой е пил Еутирокс Grinning

# 216
Твърдя съвсем друго:

1. Пълните хора имат висок инсулин.
2. Хората с ИР напълняват.
3. Първопричината за ИР може да е различна.
4. Не винаги висок инсулин означава ИР.
5. Не винаги ИР означава напълняване.
6. ИР е резистентност на инсулина-по време на хранене се отделя по-голямо количество по-дълго време.

1. Абсолютно неправилно си го генерализирала това нещо. Много от нас са били пълни от доста време, а до един период са нямали висок И. Наскоро писах и за друг такъв случай. Ще добавя и за една приятелка, 110 кг / 165 см, която наскоро се изследва и инсулинът ѝ е около 5.
2. Ти често си противоречиш сама, а тук го правиш в един коментар - виж си точка 5.
3. Може, така е. Какво общо има с въпроса?
4. Няколко пъти питах. Оставяме го едно изследване, първото, когато бях с 47. Питам в продължение на 5 месеца след това от какво беше висок? Кортизол съм изследвала, ако това мислиш да кажеш. Дай други предложения, почти на всичко имам изследвания.
5. Казахме виж т.2
6. Пак не ти схванах мисълта. Какво общо има с въпросите ми?

Т.е. инсулина на гладно е висок, обаче след обременяване като по чудо е в нормални граници? Все едно КЗ на гладно да е 10-12, пък на 60 и 120мин. да е о. К. Наистина ли някой вярва в това?!
Няколко пъти попитах. Тайна е, никой не казва.

# 217
  • София
Ева, моите извинения. Ти не си отговорила моите въпроси. Би ли го направила, за да си копигирав глупостите.

Бледолилава,
Т.5: Дева е така, с ИР и слаба.
А защо се ядосваш? Имала си висок инсулин на градно около 20  и си го свалила с ограничаване на В.  47 си имала само за седмица, било е инцидентно. Не е сигурно, че си имала ИР. Но ако толкова ти е важно да го твърдиш, добре.
А тая твоя приятелка може и са има ИР, но трябва ОКГТ и ендокринолог. И аз съм с инсулин 5 на градно, ама ми става 50.

# 218
Добре, Грета Ей, само ти си с ИР, успокой се.
Всички останали влизаме тук, защото няма нищо друго интересно за четене и си дращим, колкото да не заспим.
Пийс!  Peace

# 219
Ева, моите извинения. Ти не си отговорила моите въпроси. Би ли го направила, за да си копигирав глупостите.

Бледолилава,
Т.5: Дева е така, с ИР и слаба.
А защо се ядосваш? Имала си висок инсулин на градно около 20  и си го свалила с ограничаване на В.  47 си имала само за седмица, било е инцидентно. Не е сигурно, че си имала ИР. Но ако толкова ти е важно да го твърдиш, добре.
А тая твоя приятелка може и са има ИР, но трябва ОКГТ и ендокринолог. И аз съм с инсулин 5 на градно, ама ми става 50.

Бабо Ванге, ти ли си? Shocked

Много се извинявам на всички, принудени да ни четат вече няколко теми.

Работата заприлича на онзи спор кокошката или яйцето и очевидно няма да се разреши.

Като го питаха Пурко в Господин за един ден, всъщност каза: Яйцето. Защото кокошка отвсякъде може да долети.

Дотук стигнахме и ние: инсулин отвсякъде може да долети. В този дух са отговорите на всичките ми въпроси. Повече няма да питам и да ви принуждавам да четете плява. Благодаря за вниманието и извинявайте, ако има нещо.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 20:32 от Бледолилава

# 220
Твърдя съвсем друго:

Пълните хора имат висок инсулин.
Хората с ИР напълняват.
Първопричината за ИР може да е различна.
Не винаги висок инсулин означава ИР.
Не винаги ИР означава напълняване.
ИР е резистентност на инсулина-по време на хранене се отделя по-голямо количество по-дълго време.

Грета Ей, честно казано вече се излагаш.

1. Има и слаби хора с ИР.
2. Човек, който пълнее - има хормонален проблем.
3. Кои са първопричините за ИР. Моля за подробен научен доклад.
4. А какво значи? Човек, който няма проблем с инсулин и кз, няма да ги вдигне.
5. Противоречиш си с първа точка.
6. Значи всеки с висок инсулин има ИР. Пак противоречие.

# 221
  • Ню Йорк
Има и дебели и слаби хора с ИР, както и много дебели без. Ето мойта кума на 160см е не по-малко от 110кг., изследва се и е пушка, а е и на 58 г освен всичко. Ама тя, както говорихме тук шкембе няма, всичко се трупа отзад. Сега кой имал ИР и кой нямал, не сме ние тук капацитетите дето ще поставим диагнози, всеки е посетил лекар и си знае положението. А и не мисля, че някой който е понатрупал килца от чисто хапване ще идва в темата да се прави на болен и да обяснява как се е излекувал, освен ако не продава чудодеен лек за това Wink
С Amour* се отказвам да споря повече, имам чуството че споря с радиоточка.  ooooh!
Amour* , съгласих се с теб. Аз съм глупава и не знам какво ям или поне не знам това дето го ям какво съдържа и затова ВМ не работи при мен. От утре почвам да ям по 4000кал пържоли, мас, сланина и кафе с половин буркан масло и направо фиданка за 10 дена  Joy Joy Joy   , щото всяко друго хранене не работи.

# 222
Галактическа принцеса, аз съм от хората, които омитаха промишлени количества храна. Не само сладко, а и доста друга.
Затова може би спирането на сладкото, минаването на плодове и дори на бавни В първите 2 години пак ми се отрази добре и отслабвах, но бавно. Ама отслабвах. С НВ обаче се усилиха нещата.
Обаче хора с ИР и диабет, които не са посягали към сладко като мен, какво да правят.
Познавам жена, която почти не яде хляб, картофи и ориз. Сладко не пипва, просто защото не го обича. Никога не е преяждала. Само на празници си хапва повече. И пак има проблем. Тоест може да е на нервна почва. Трябва ти промяна не само в яденето, но и в мисленето. Ти преди писа, че се нервираш за щяло и нещяло. А това не е хубаво. Не само храната разболява, но и нервите. Не се ли замисляш, че може  би това ти пречи. Трябва да си спокойна. Трябва да си намериш начин да промениш тази нервност и безпричинна раздразнителност.
А за твоята кума. При ИР се трупа на корем и талия. Ами късметлийка е.
Но все пак, рано или късно ако яде много, това ще и донесе беля.

# 223
Бледолилава, тези хубави резултати от изследването от каква вечеря са предхождани - режимна или в предвид, че ще се боцкаш сутринта си позволи малко повече въглехидрати?
А изобщо позволявала ли си си през този период от началото на февруари до сега нещо много нерижимно, напр. парче козунак по Великден, или пък парче диня сега в сезона на дините?

# 224
Бледолилава, тези хубави резултати от изследването от каква вечеря са предхождани - режимна или в предвид, че ще се боцкаш сутринта си позволи малко повече въглехидрати?
А изобщо позволявала ли си си през този период от началото на февруари до сега нещо много нерижимно, напр. парче козунак по Великден, или пък парче диня сега в сезона на дините?
Отзад напред - не съм си позволявала отклонения първите 4-5 месеца. Даже дъвка не дъвчех. Веднъж изядох една трета банан. Веднъж една малка бира за рожден ден. И в двата случая си направих сметката и не си надвиших въглехидратите за деня. Това беше. Сладкото 40 грама нискогликемичен плод (берита), и то не всеки ден. Да не забравя, аз бях в кето режим. Но и на по-либерален да бях, пак бих разкарала всичкото сладко от раз. Отвиква се много бързо и не ти липсва. Медът в кафето мислех, че ще е проблем да спра, но от раз го спрях и него, като в началото добавях малко мляко, после и него спрях. Чисто го пия сега, без някакви масла, само с канела.

Снощи ядох мусака с кайма и тиквички към 19,30 часа, сутринта кръв дадох в 8. Въглехидратите вчера за целия ден са ми 38, онзи ден 40, съответно кетони в урината вече нямам. Над 30 мина ли излизам от кетоза, така съм забелязала. Общите броя, с фибри, с всичко. Лимитът ми сега уж е до 50, но не всеки ден успявам да ги постигна. Затова пък напоследък страшно ми се ядяха храни с мазнини, не знам какво ми стана. И ги надвишавах като препоръчителни грамажи. Глад да те гони за мазно, не за въглехидрати... луда работа.

Сега, след като съм вече на либерално хранене, съм си позволявала до 2 кайсии, 6-8 череши, малко пъпеш, половин праскова, черен шоколад, веднъж правих домашен сладолед с няколко капки стевия, не се сещам друго. А, и дъвки дъвча вече Laughing А иначе като цяло увеличих количеството на беритата, малко повече от преди ядки хапвам, зеленчуци, по едно време палео мюсли - харесваше ми, ама с плодовете ми идваше много дозата В за закуска. Защото и това не е хубаво, добре е да са разпределени по-плавно през деня. Може на закуска повече, да речем 20-15-15, ама примерно 30-10-10 не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт