Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 117
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Бледолилава, успех с новите цели.Аз пък открих вкуса на лешниковия тахан.Голяма грешка Grinning Много вкусно туй нещо бре.Добре, че и цената му е голямо, че си хапвам от него като причастие.

# 196
  • Sofia
Бледолилава, на мен кардиолог и ендокринолог са ми казвали, че за холестерола движението е много, много по-важно от храната и добавките. Почти единственото важно. И аз съм го установила от собствен опит. Бях вегетарианец, бях на всякакви видове диети, отслабвах, качвах, пих пектин, омега 3 и какво ли още не. Холестеролът ми от 10 год неизменно беше един и същ - лош на горна граница, добър малко под долната. Като започнах да карам колело всеки ден и всяка събота да правя 10-15 км преходи на Витоша започна да се подобрява.

# 197
Смятам ,че бг сметаната е абсолютно фалшив и в този смисъл, вреден продукт.Каймак от домашно мляко би бил съвсем друга работа.Разбира се, трябва да се пробва,не казвам че е панацея.Но съм абсолютно сигурна ,че с кофички сметана нищо добро не се постига.А,пардон-това е по-добре от кофичка течен шоколад.
Аз като спрях внезапно цигарите, имах подобрение на холестероловия профил ,с горе долу 0.5 единици.Не е много ,но ми направи впечатление.Според мен ,не е проблем покачване с малко.И преди го писах,пак да ви подсетя -направете си графики с показателите ,които ви интересуват ,нанасяйте си данните и ще можете да схванете каква е тенднцията.Предполагам,че има и такива приложения.
Една от насоките ,по която според мен трябва да се работи е доставяне на истинска храна.
Между другото ,когато съм ходила в чужбина ,съм "изследвала ".т. да се каже ,3 продукта-кафе,кисело мляко и кренвирши. В най-голяма почуда бях изпаднала в Дубай,където в голям супермаркет продаваха кисело мляко ,произведено в Саудитска арабия.

# 198
  • София
Бледолилава, може да е от въглехидратите.
При мен може да е било сбъркано изследването, но може и да не е било. За един месец от 2.5 на 5 рязко орязване на В.

Трябва повече да се поинтереаувам, ще докладвам, ако намеря нещо логично. Хем съм чела, че при възстановяване на инсулиновата чувствителност се оправя и следствената хипофункция, хем ЩЗ има нужда от въглехидрати а ИР няма. Не може две важни функции в организма да се бият така, може да има някакъв преходен период за наместване.

# 199
  • София
...ЩЗ има нужда от въглехидрати ...

Това не е точно така. Щитовидната има нужда от всички хранителни групи. Рестрикция на 100% на която и да е (В, М, Б) би довело до покачване на TSH.

# 200
А от колко точно въглехидрати има нужда ЩЖ, никой не казва.
Защото за някого може да е удобно оправдание да се нагруха със сладичко, защото нали, то заради щитовидната...  Laughing

# 201
...ЩЗ има нужда от въглехидрати ...

Това не е точно така. Щитовидната има нужда от всички хранителни групи. Рестрикция на 100% на която и да е (В, М, Б) би довело до покачване на TSH.

Аз затова ли бях с TSH 0.00001 точно когато бях свалила 30 кг. и се хранех предимно НВХ Grinning Извинявайте, ама понякога доста несериозни писания има в групата. Аз я напускам. Успех, момичета  Hug

# 202
  • София
Точно, кака Сийка. Laughing
Грета, правих съпоставка просто, затова посочих въглехидратите.

Има нужда от минерали и витамини май май. Ще се нагрухам с водорасли аз : )

Ева, ти не беше ли с хиперфункция... Аз лично говоря за що годе здрава щитовидна, която обаче се влияе от храненето.

# 203
А от колко точно въглехидрати има нужда ЩЖ, никой не казва.
Защото за някого може да е удобно оправдание да се нагруха със сладичко, защото нали, то заради щитовидната...  Laughing
Аз се стремя към втората група

# 204
The Catcher in the Rye
При мен не е като при теб, аз 6 месеца поддържах много ниски въглехидрати и ТСХ падаше. За пръв път се вдигна сега, през седмия месец, когато увеличих въглехидратите. Затова го намирам за необичайно. По принцип не ми е известно да съм с хипофункция. Така ми се движеше ТСХ през тия месеци: 3,28, 3,03, 2,88, 2,66 и сега 3,26.

Савина, не го писах, но освен дето малко надвиших мазнините в последно време, намалих и движението. Аз писах в другата тема. Така че напълно е възможно. Днес като се прибирах от лабораторията се задъхах, отдавна не беше ми се случвало, определено съм се обездвижила малко.

Сега като спра сметаната, цигарите, увелича движението, и той ще падне холестеролът, няма къде да ходи. Ама после ха познай от кое е било? Grinning

liola, аз точно това правя, следя постоянно и храна, и тегло и редовно правя изследвания. Напоследък даже и експерименти бих казала че правя. Променям нещо по храненето и по някое време се боцна. Така установих например, че след определено количество плод на закуска не се вдига безумно инсулина и КЗ и почнах да си ги хапвам. По едно време пробвах няколко дена по 2 лъжици палео мюсли - след седмица се тествах, всичко беше ок.

Абе въобще когато човек тръгне да се "самолекува" трябва да мисли с главата си и много да внимава. Не да се докара до критично състояние пък после да висне в ръцете на лекарите, дето уж, нали, нищо не разбират. Далеч съм от тази идея аз. На ендо не случих, но с ЛЛ редовно си консултирам резултатите.

# 205
The Catcher in the Rye, да с хипер съм. Хванах се за думите на Грета Ей, че "рестрикция на 100% на която и да е (В, М, Б) би довело до покачване на TSH".

# 206
Момичета, влезте и прочетете темата 'Автоимунен тиреодид на Хашимото' и доста неща относно въглехидратите , изследвания и резултатите ще ви се изяснят.
Там пишат доста запознати и ерудирани дами като Чоколата и още няколко като нея.

# 207
  • София
Eва, нещо не вдявам.

Всички тук твърдят, че ниските В вдигат TSH.
Ти твърдиш, че ниските В свалят TSH.
Аз твърдя, че 0% В или 0% М или 0% Б вдигат TSH.

Да разбирам, ли че първите две са истина, а това, което аз казвам- глупост?

# 208
Грета, чакай, че ме подсети сега с въпросите си.

Допреди няколко дни твърдеше, че всеки, който е успял да отслабне без хапче изобщо не е бил болен.

Днес звънна ли да им кажеш на 168 часа за тази твоя истина, защото те писаха друго? Заблуждават хората и някой може да не си пие хапчето. Мисля, че тябва да се вземат мерки.

Ева Николова, много моля не напускай темата. И аз си мислех, ама от къде пък на къде? Точно хората, дето имаме резултати да напуснем, че не сме се харесвали на някого. Не се впечатлявай толкова.

Вчера говорих с мой приятел, който е с диабет 2. Разправях му за най-новата теория за лечение, която открихме тук, в бг-мама Laughing А именно - да ядем 85% въглехидрати. Да, вика, добре ще се излекува който го направи. Знаеш ли, казва,  този виц: "Един имал спин и се лекувал с кални бани. Питали го, добре де, помагат ли ти? Ами не, ама свиквам с пръстта." Та имат си и смешна страна нещата, аз от там вече ги гледам, забавно е.

Сега наистина си представям как някой се обажда във вестника и ги нарежда яко Joy

# 209
Всички тук твърдят, че ниските В вдигат TSH.

Кои всички? Аз например нищо не твърдя. Моето TSH спадна с пиене на еутирокс. Храненето не съм забелязала да му се отразява.

ПП Подозирам, че статията във вестника е писана с надничане в тази тема.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт