Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 124
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Скрит текст:
Аз, както писах май вече, мисля, че ВМХ не работи пре тези, които грешат при спазването.
Защо ли?
Защото енергията в човешкото тяло идва от два източника-въглехидрати и мазнини.Ако му отрежеш въглехидратите, какво му остава?Или да се пренасочи към натрупаните мазнини за енергия, или просто да умре.
А досега не съм чула за такъв случай.
Та, щом на някого не му се получава, значи тялото му просто не е започнало да гори мазнините.
И щом не умира, значи отнякъде се прокрадват въглехидрати, които то си ползва и дори не му хрумва да се пренасочи към мазнините.

И пак се връщаме до там, че вие тук не приемате друга истина освен своята. Те хората направиха експеримент с 20 000 души и доказа, че отслабват само 20% от тях, ама не та не вие "експертите" сте убедени, че работи при 100%.
Не аз.
А д-р Аткинс, който се е занимавал предимно с това, пише, че този режим Е ВЪЗМОЖНО да НЕ подейства само при около 10% от хората...дори по-малко.Режимът е съобразен с работата на човешкото тяло, не е някоя диета, която противоречи на нормалните физиологични процеси в тялото.
Аз лично, досега не съм прочела никой, абсолютно никой да напише "Ям САМО месо, риба, яйца и зеленчук и грам не отслабнах за няколко месеца!"Обикновено все се прокрадват  я плодове, я овес, я пълнозърнест хляб.....А те пречат, доказано.

Не знам твоята информация откъде е, тя просто не е вярна.

# 181
  • Пловдив
Цитат
Скрит текст:
Simple Smile да и мойта щерка вместо кроасани си носи овесена каша и кутийка в нея /имало там някви английски разстваряли се с вода и били мн.вкусни/
което е по добре от кроасан
Amour*
Всъщност не е много по-добре.  Laughing Ако са същите, които продават тук (в опаковки по една порция) са блъскани със захар и Е-та. Иначе за вкусни са вкусни.

Тук нямало такива - но Благодаря за идеята ще я накарам да ми снима състава
вижте на каква интересна макар и стара статия попаднах

http://www.doctorbg.com/page.php?id=7107

аз се чудя как след като почнах метформина ми  изчезнаха очните и бъбречните неволи
 и мъглата в главата

"Опасност за кръвоносните съдове
При създалата се вече инсулинова резистентност започват и атеросклеротични промени в съдовата система, които при по-нататъшно развитие могат да доведат и до тежки заболявания каквито например са: сърдечен инфаркт, мозъчен удар, бъбречна надостатъчност и слепота."

че като се замисля и сърцебиене имах
и проблеми с пулса по време на тренировки ...

Цитат
Аз лично, досега не съм прочела никой, абсолютно никой да напише "Ям САМО месо, риба, яйца и зеленчук и грам не отслабнах за няколко месеца!"

Чак грам не , но почти не отслабнах  - получих само камъни в бъбреците , а повярвай ми бях стриктна
Не беше моята диета

# 182
  • Sofia
И пак се връщаме до там, че вие тук не приемате друга истина освен своята. Те хората направиха експеримент с 20 000 души и доказа, че отслабват само 20% от тях, ама не та не вие "експертите" сте убедени, че работи при 100%.
Не е добре да се слагат хората под общ знаменател. Аз такова нещо не съм казала. Напротив, няколко пъти казах, че хората са много различни и едно и също нещо им действа различно. И на един човек в различни моменти едни и същи неща му действат различно. Няма универсална диета, нито универсално лекарство. Ако имаше нямаше да има хиляди различни диети. И никоя не е подходяща за всеки.
Амурче, колко често и дали прегрешаваш също е част от ефикасността на една диета. Не е само въпрос на лични качества. Ако диетата е прекалено рестриктивна, прекалено сложна или прекалено скъпа, естествено ще се нарушава по-често. Най-ефикасно е да караш само на вода, ама кой и колко ще го издържи? Та и това си е част от характеристиката на диетата.

# 183
  • София
Сега ме замислихте. Нито съм имала въглехидратен глад, нито изпитвам трудности да ям риба, месо, салати, яйца. Да не би да бъркам някъде и всъщност да си ям въглехидратно. Хапвам си сметна и сирене немалко. Не са ми основни яденета, но си добавям.
Ще взема да си въведа храненето за няколко дни в някой апп. 
Само че вече няколлко подхващам и ти трябва да си въвеждаш продукта и състава му- колло м/в/б има, а няма база данни, от която да извикваш направо. Следователно за мен не е оптимизирано и ще потърся други.

# 184
Мама Галя, писала съм, че и при мен изчезна мозъчната мъгла и замъгляването на зрението. От 10 години пиех и Беталок блок - бетаблокер, който навремето ми изписа кардиолог и ми казаха до живот ще ти е. Питах от какво е проблемът, все пак бях млада жена, на 35. Гледа ме на ехограф, нямало физиологични промени в сърцето. Никакво обяснение не ми даде, поне да беше казал "от килограмите". И аз патка, почнах ги хапчетата... Вече не се лъжа толкова лесно. Спрях ги постепенно тук наскоро. Нямам вече сърцебиене. Та мисълта ми беше, че подобрение има и без метформин, ако човек успее по друг начин да си нормализира захарта, инсулина, теглото. Сам по себе си метформинът не ги лекува изброените от теб проблеми, те се подобряват в следствие на нормализиране на показателите.

Най-ефикасно е да караш само на вода, ама кой и колко ще го издържи?
Изпробвано два пъти! Първия път за 10 дни 10 кг, втория път за 8 дни 1 кг. Та и това може да "не работи". Grinning

# 185
Скрит текст:
Не е добре да се слагат хората под общ знаменател. Аз такова нещо не съм казала. Напротив, няколко пъти казах, че хората са много различни и едно и също нещо им действа различно. И на един човек в различни моменти едни и същи неща му действат различно. Няма универсална диета, нито универсално лекарство. Ако имаше нямаше да има хиляди различни диети. И никоя не е подходяща за всеки.
Амурче, колко често и дали прегрешаваш също е част от ефикасността на една диета. Не е само въпрос на лични качества. Ако диетата е прекалено рестриктивна, прекалено сложна или прекалено скъпа, естествено ще се нарушава по-често. Най-ефикасно е да караш само на вода, ама кой и колко ще го издържи? Та и това си е част от характеристиката на диетата.
Съгласна.
Но тогава това не означава "Тая диета/режим! не действа при мен!" поради простата причина, че ти не я спазваш както е "предписана".

# 186
  • Ню Йорк

Мен ме дразни това, че като кажеш, че тяхната "мантра" не е твоята и веднага ти казват, че е така щото не го правиш като хората. Ама никой тук не знае какво правиш, но иначе са много компетентни.
 Аз пък да ти кажа  Amour*, като чета какво ядете и колко ядете и съм убедена, че съм спазвала 100 пъти по-стриктно от всяка една от вас. Сам по себе си този извод ми затвърждава мнението, че ВМ режима работи само при някои хора. Ама що ли аз простата и неука споря с такива "светила".

# 187
  • Sofia
Не се заяждайте, де.  Naughty
Говорим си просто. В спора се ражда истината. Особено пък в такава мъглява тема като метаболизма, дето и на специалистите много неща още не са им ясни. Няма лошо човек да почерпи от чуждия опит, бил той положителен или отрицателен.

Аз наблюдавам нещо странно напоследък. Преди (била съм на разни видове НВ диета) винаги като намаля или спра ВХ умирах от студ. А сега не само, че не умирам от студ, а и непрекъснато ми е горещо. От време на време направо не се търпи. Може да са и вълни, ама цикълът ми е като часовник още, пък и не е точно както описват вълните. Някой има ли такива усещания?  newsm78

# 188
Принцеса, надявам се поне мен да не ме съдиш Grinning Ето, аз казах: може и така да е, не знам, нито мога да отрека, нито да потвърдя за всеки един човек как е. Мога само от собствен и споделен опит да съдя. Но обърнах внимание, че може и да не е само от храненето. Може да е и от прекалено малко движение, както и от прекалено натоварване. И от недоспиване може да е. Много съм ги следила и намествала нещата. А така, а иначе, докато го накарам да заработи. Аз затова все подчертавам, че не харесвам метода на АУ. Той, видиш ли, така свалил 70 кг, така трябвало да отслабват всички. Ама пълни глупости, няма такова нещо. Впрочем там също пишат хора, че не им се получава и обикновено все излиза някаква грешка, като почнат да ги разпитват. По-скоро от там ми е това впечатление, не толкова тук от нашия форум и действащи в него лица.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 14:50 от Бледолилава

# 189
Скрит текст:

Мен ме дразни това, че като кажеш, че тяхната "мантра" не е твоята и веднага ти казват, че е така щото не го правиш като хората. Ама никой тук не знае какво правиш, но иначе са много компетентни.
Аз пък да ти кажа  Amour*, като чета какво ядете и колко ядете и съм убедена, че съм спазвала 100 пъти по-стриктно от всяка една от вас. Сам по себе си този извод ми затвърждава мнението, че ВМ режима работи само при някои хора. Ама що ли аз простата и неука споря с такива "светила".
Това не означава, че си била 100% стриктна.Което обезсмисля категоризацията "...ВМ режима работи само при някои хора.".
Ако можеш да си сигурна, че поне няколко месеца си била само на месо, риба, яйца, зеленчук-минимално, без абсолютно нищо друго-никакви ядки, млечни, плодове, бобови, зърнени, пълнозърнести и т.н., и не си свалила нито грам, нито пък е имало макар и минимално подобрение в каквото и да е, да, тогава можеш да твърдиш, че ВМХ при теб не е подействало.
Но, както писах, аз нищо подобно досега не съм прочела, нито от теб, нито от друг твърдящ, че при него ВМХ няма резултат.Както писах, все отнякъде се промъкват я овес, я плод, я друг толериран продукт.Който обаче може да е именно спънката при конкретния човек.
Аз например, свалях и оздравявах и с плодове.Друг обаче може да не е толкова толерантен и ще трябва да забрави за тях.

# 190
  • София
Принцеса, имаш ли други съпътстващи заболявания?
Разбираемо е, ако си муал сладко цял живот, като минеш на яйца и месце, на организма да му просветне и нещата да стават лесно. Ако си имал що- годе балансиран начин на хранене и въпреки това си отключил нещо, скокът до въпроснич режим е малък и следователно действието не е така добро.
Аз така си го обяснявам поне, няма нужда да се заклеймява този или онзи, че щом не сваля показатели и килограми, не я прави като хората.
Аз чак сега виждам, че е в пофорума за красота и диети, може би затова наблягате, но все пак е здравословен проблем и са важни и показателите. Тези, които не сваляте, имали ли сте подобрение в тях? Грета и Принцесата, доколкото разбрах.

П.П. Не знам дали си втълпявам, но откакто започнах да пия дори само една половинка Метформин, се чувствам малко по- гладна. Наядена съм си, ама не така сита като преди да го започна. Странно.Mr. Green Надявам се поне да дава бууст на прибирането на инсулина, където му е мястото.

# 191
Разбираемо е, ако си муал сладко цял живот, като минеш на яйца и месце, на организма да му просветне и нещата да стават лесно. Ако си имал що- годе балансиран начин на хранене и въпреки това си отключил нещо, скокът до въпроснич режим е малък и следователно действието не е така добро.
Аз така си го обяснявам поне, няма нужда да се заклеймява този или онзи, че щом не сваля показатели и килограми, не я прави като хората.
Има логика, аз не съм яла чак толкова много сладко, само мед и шоколад в умерени количества, но зърнени, бобови, ориз, хляб, плодове, зеленчуци, ядки, постни меса от време на време - ето това ми беше основно храната. Което уж се счита за здравословно, съответно и аз за много умна се имах, ама уви. Grinning

Сега само зеленчуците и по малко и плодовете и ядките останаха. И месо, ама вече не по малко и не постно.

# 192
П.П. Не знам дали си втълпявам, но откакто започнах да пия дори само една половинка Метформин, се чувствам малко по- гладна. Наядена съм си, ама не така сита като преди да го започна. Странно.Mr. Green Надявам се поне да дава бууст на прибирането на инсулина, където му е мястото.

Аз бях споделила, че докато пиех Сиофор, повече чувствах глад между храненията, отколкото, когато го спрях.

# 193
  • София
Момичета, пак почнахте да гледате от собствената си камбанария: щом аз мога да отслабвам с моя  режим без метформин, то всеки с ИР може. Ако не може, то той не го спазва правилно.

Малко В  се препоръчва да се пие с метформина, заради страничните стомашни ефекти! А не че В и метформин са взаимно-заменяеми и ако не поемаш В нямаш нужда от хапче.
Инсулин се вдига не само от В. При ИР той не се движи във времето правилно (като камбанка: да се покачва след хранене и да спада след 2 часа) и складира дори мазнините и белтъците. Затова има хора, при които безвъглехидратното хранене не води до бързи резултати. Та В срещу хапче  е безсмислен спор.
Ако ви вляза в тона: щом можете без хапче, значи нямате ИР или нямате излишни килограми около кръста. А това не ви харесва.

Човек като отслабне си подобрява здравето, естествено.  Диетата няма значение.
Та сами се сещате кое е по-правилно и не заблуждава:
-като почнах режима Х и спрях хапчетата,
-като отслабнах и спрях хапчетата.

# 194
Ай чИститУ Grinning

Излязоха ми и днешните резултати. Работата е "удари единия, че да падне другия" Grinning

Прекрасен инсулин и КЗ. Повишен отново холестерол (предишния път беше тръгнал да спада). За пръв път повишено ТСХ, досега винаги надолу. Понижена още пикочна киселина. Всичко останало - кръвна картина, чернодробни, бъбречни, електролити - добро както винаги.

Инсулин - 4,45 (последно беше 8,03)
Глюкоза - 4,08 (последно беше 4,78)

Как ги виждам от тук нататък нещата. Инсулинът вече не е враг №1 и ще го оставиме малко да подиша. Ще вдигна още малко въглехидратите. Холестеролът вече съм убедена, че има връзка с храненето, напоследък доста често си надвишавах мазнините. Така че ще ги вкарам в нормата и може би съвсем леко ще ги намаля. Почвам да вадя един по един някои често консумирани източници на мазнини и да проверявам какво се случва. На първо място сметаната, тя ми е всеки ден в менюто. Относно ТСХ-то и необичайното, както казах, увеличение. Това при все че последния месец съм на по-високи въглехидрати! Значи причината най-вероятно е другаде. На прима виста се сещам отново за цигарите - над кутия и половина пуша дневно. Те повишават и холестерола.

Така че, момичета, аз имам нов дневен ред. Време е за дълго отлаганите спорт и отказване на цигарите. От утре почвам, няма тън-мън. Ще видите Peace Grinning Точно кутия и половина имам за днес, допушвам ги, и край!

П.п. даже от днес почвам, отивам да плувам, чао! Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 15:49 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт