Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 167
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Аз не съм и не съм била никога дебела
Но винаги съм имала странен корем

И да смятам че инсулина може да е висок по различни причини не винаги свързани с ИР

Затова и инсулиновите криви са различни

При някой проблема е хванат в зародиш
при някой в развитие...
При други в крайни фази

Пак ще спомена заспалите и отпадналите ми деца в следствие на години неправилно хранене в резултат на което сами са си държали инсулина постоянно висок
При ТЯХ  само спирането на захар и брашно доведе до бързо сваляне на КГ и оправяне на жизнените функции
Надявам се проблема да е бил в зародиш и свалянето на КГ и диета да е достъпно при тях

При мен не е
Аз нямам много какво да свалям?
Диета и спорт от Януари ...
Резултата е че от два месеца съм на хапчета?

Някой пита за апетита и хапчетата
Апетита
Не точно ми се увеличи по точно някак си взех да усещам вкуса на това което ям
Преди ядях каквото ми попадне колкото да не умра

И за температурата
Да взе да ми става по топло от как пия хапчетата
В офиса бях най зиморничавата сега на мен ми е най жега

И стига с тия глупави спорове
Всеки е различен
На различен етап на увреждане вероятно не знам
Важното е всеки да намери своя път към здравето си
Тук сме да споделяме и да се учим едни от други

Радвам се за всеки който споделя как е постигнал положителни резултати
Хранене спорт и т.н
Защото официалната медицина ХИЧ я няма от към читава информация

# 226
  • София
Елора, аз казвам точно, което и ти. Ама ни са размесени точките. Твоята първа е моята пета примерно. Май четеш отгоре-отгоре.
Факт е, че

ВИСОК ИНСУЛИН НЕ Е ВИНАГИ РАВНОСИЛНО НА ИНСУЛИНОВА РЕЗИСТЕНТНОСТ

Май тук на пръстите на едната ми ръка са хората с тази диагноза и на тях им е адски трудно. Останалите обаче яко набиват канчета, повярвали си, че само те знаят пътя. Като секта.

# 227
Елора, аз казвам точно, което и ти. Ама ни са размесени точките. Твоята първа е моята пета примерно. Май четеш отгоре-отгоре.
Факт е, че

ВИСОК ИНСУЛИН НЕ Е ВИНАГИ РАВНОСИЛНО НА ИНСУЛИНОВА РЕЗИСТЕНТНОСТ

Май тук на пръстите на едната ми ръка са хората с тази диагноза и на тях им е адски трудно. Останалите обаче яко набиват канчета, повярвали си, че само те знаят пътя. Като секта.

Грета, ще си извадя тия дни ПУК код, специално за теб, ще си вляза в здравното досие и ще ти я снимам тая пуста диагноза, дето ти излезе на пъпа. Опитвам се да съм възпитана и тактична, но от 999 кладенеца вода ми носиш, само и само да докажеш, че щом при теб не се е получило, а при друг да, то ти си болна, а той не.  Много те моля, престани да разводняваш темата. Другата седмица ще отида до Здравната каса да си извадя кода.

П.п. и успокой и ти нервите. Писането с главни букви е равносилно на крещене. Замисли се и ти дали причината да не ти се получават нещата не е от много нерви.

# 228
Грета, здрав организъм няма да има висок инсулин.
Както и здрав организъм няма да има висока кз примерно 10.
Ендо ми ги е казвал тия неща.
Скочи ли над 6 кз и инсулина над 25 има проблем.

По твоята логика тогава обременяването не може да установи ИР.
Според мен обаче ИР може да се придобие в следствие на стрес и неправилно хранене.
А може и да е наследствена.
Аз всички симптоми ги имам едва ли не от 5 годишна.
И според лекарката ми е така. Още по-лошо е, че и стрес съм си имала от малка, а също и неправилно хранене, което произлиза от възпитанието на близките.

Ева, да не си посмяла да напускаш  Naughty

# 229
  • в огледалото на живота
Само преди час се записах в темата,че ще ми е полезна и публикацията ми е заметена незнайно защо  Rolling Eyes
Има специални изисквания ли за публикуване тук???

# 230
Не знам какво точно си писала, но чак специални изисквания няма.
Мисля, че се трият постове от рода на "запис".  newsm78

# 231
  • в огледалото на живота
Не знам какво точно си писала, но чак специални изисквания няма.
Мисля, че се трият постове от рода на "запис".  newsm78
Eлора,постът ми беше следният цитирам:
,,Записвам се да ви следя,че ще ми бъде полезна темата''
Чак пък чист запис не е било...

Надявам се сега поне не ме изтрият.. Wink

# 232
Ами май са го сметнали за чист запис.
Можеше просто да напишеш нещо повече.
Най-вероятно и тези постове ще затрият  Laughing

# 233
И вчера по едно време май се триха постове. Разместваха се публикациите докато редактирах. Уж на една страница беше, после отиде на предишната. Аз мисля, че не трият постове просто ей така, обикаляйки и четейки темите. Поне от една друга тема съм се убедила, че след доклад трият. Възможно е някой да е объркал публикацията, да е искал друго да докладва. Иначе чудо голямо, че било запис. Не е забранено в тази тема.

# 234
Твърдя съвсем друго:

Пълните хора имат висок инсулин. Не само пълните.
Хората с ИР напълняват. Не всички. Аз не съм.
Първопричината за ИР може да е различна. Основна - хранене с много В.
Не винаги висок инсулин означава ИР. Винаги.
Не винаги ИР означава напълняване. Невинаги.
ИР е резистентност на инсулина-по време на хранене се отделя по-голямо количество по-дълго време. На клетките, които не искат да усвояват глюкозата. Поради това панкреаса отделя още инсулин, за да намали КЗ.

Бледолилава, в статията много добре е обяснен ОГТТ, само с реф. стойности не съм съгласна. Не може на гладно да е 25 инсулина, това е страшно много. Нека някой да сметне HOMA  с инсулин 20 и КЗ 5, да види дали ще е в норма. Peace От тук си вадете заключение дали са ОК тези реф. стойности.
За мен трябва да е до 7.

# 235
  • тук и там
Аз не разбирам причината за споровете които се вихрят тук.Колко от вас имат медицинско образование?Това със слагането на диагноза по интернет е супер разпространено.До скоро се оплаквах от една практика в чужбина,но сега като се замисля-явно е съвсем на място и правилна.Та изследвания се назначават само от лекар,и резултатите се изпращат директно на лекаря-не на пациента!Защото резултати могат да бъдат тълкувани само от човек със нужното образование за това.Аз си направих също ОГТТ на своя глава ,обаче докато не отида не лекар,не бих си сложила "диагноза" на база резултатите и симптомите.Много е важно да попаднеш на читав лекар,но да си слагаш сам диагнози ,без да имаш нужната квалификация за това е погрешно.Мисля,че това се опитва да каже Грета Ей  -и си мислех че е ясно за всички,ама явно- не .То човек да не посмее да каже нещо ..Предполага се че това е тема за взаимопомощ все пак,или -не ?!

# 236
Е, за взаимопомощ е, но вече второ издание само дрънкат начукани канчета...

# 237
  • тук и там
Да, и аз това забелязвам.

Мисля да разгледам "Зоната".Не знам дали съм със ИР-както казах,не съм ходила още на ендокринолог,за да  разчете резултатите.На по-късен етап ще се консултирам и със друг ендокринолог във Белгия,така или иначе ще имам  срещи със  такъв и заради възел на ЩЗ и планиране на операция.Ще е интересно дали ще им съвпаднат мненията и препоръките.Ще споделя след прегледа.

# 238
  • София
Не съм съгласна, че хората не могат сами да се диагностицират. Аз сама си открих ИР, както и хиатална херния, както и някои други неща. Ако умееш да разбираш това, което четеш ще си поставиш диагноза и още как. И ако успееш да отсееш плявата. Докторите ми потвърдиха диагнозите. Не съм си ги въобразила.
Иначе на мен темата ми е много полезна. Като задам конкретен въпрос, получавам адекватен отговор. Още не съм си избрала режима, защото кърмя, но вече добивам представа какво ще предприема за натам. Та като започна и аз ще споделям резултати, за сега само чета и задавам въпроси.

# 239
Кайсия, има ли нещо лошо в това, човек да си направи профилактично изследване?

Още повече, че не знам дали си още в чужбина, но на много места е като в моя случай - за направление може да се чака и месец.

Не знам какво си разбрала от писанията на Грета, защото тя постоянно внушава някакви неща или преписва на мен нещо, което иска да каже за другиго.

Хвана се за думите ми, че аз установих, че съм с ИР. Защото си направих профилактично изследване и ми излезе инсулин 47 и КЗ 5,38. Удобно пропуска обаче да отбележи, че с готовите резултати аз ходих на ендокринолог и той потвърди нещата. Постоянно продължава да внушава, че някой сам си поставя диагнози. Явно успешно, щом ти например си ѝ повярвала.

Грета, относно теорията ти, че ти с инсулин 5 на гладно и 50 на 60-та минута си много по-сложен случай от мен. Аз логика в думите ти не търся, защото и ти самата постоянно си противоречиш. Точно по този въпрос обаче не мога да не отбележа, че с висок инсулин на гладно е много по трудно чрез хранене да контролираш нивото му. При теб е по-лесно. Щом след хранене се увеличава, просто ще внимаваш какво ядеш. А на гладно какво можеш да направиш? Мисли малко, моля, като почнеш да пишеш неща, в които няма абсолютно никаква логика.

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 10:39 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт