Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 080
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, моля за съвет.

Искам да си купя гирички, за да се опитам да стегна горната част на ръцете, но не зная с каква тежест да взема. newsm78

Мислех да взема от 1 кг., добре ли е ?

Имам от 1 кг, 2, а скоро и от 3. Първите 3 дни ползвах от 1 кг, но се оказа, че са ми много леки. Минах на тези от 2, а сега за някои упражнения вече и тези от 3 ползвам.
Няма смисъл от 1 кг. Колкото по тежи, толкова по се натоварва и се топят мазнини.
Вземи си от 2 първоначално, а после като заякнеш и прецениш - от 3.

Контеса, браво на теб  Hug

# 406
До едноцифрено ще имам още доста работа Simple Smile
Вие сте по друга скала там, може и да си го стигнала по нашата Wink

'
Скрит текст:
Fasting blood sugar levels under 100 milligrams/deciliter (mg/dL) are considered normal.
Levels between 100 and 125 mg/dL indicate prediabetes.
Levels equal to or greater than 126 mg/dL are diagnostic for diabetes.'
https://www.healthline.com/health/diabetes/insulin-resistance-sy … lood-glucose-test

'The following test results show Prediabetes2
Fasting blood sugar levels under 100 milligrams/deciliter (mg/dL) are considered normal. Levels between 100 and 125 mg/dL indicate prediabetes. Levels equal to or greater than 126 mg/dL are diagnostic for diabetes.Jun 29, 2017
A1C—5.7 to 6.4 percent
FPG—100 to 125 mg/dL (milligrams per deciliter)
OGTT—140 to 199 mg/dL'
https://www.niddk.nih.gov/health-information/diabetes/overview/w … nsulin-resistance

Извинявам се, но само на АЕ го имам.
Аз направо съм била пред диабет с такива стойности.

Елора и Самт, благодаря Ви. Още не ми се вярва много, но продължавам.

# 407
  • На брега на реката
Благодаря ви за съветите за гиричките.

Снощи като говорих с  ММ и той ме подсети, че у дома се мотае една гиричка 3 кг. от децата. Измих я от пепелта и реших да я пробвам. Направи няколко упражнения с нея, последователно с всяка ръка и не ми дотежа, та мисля да скоча направо на 3 килограмови. Може би, като е било с всяка ръка по отделно да ми е било по-леко. Знам ли? newsm78

# 408
Принципно да, ако е в едната ръка, няма да натежи.
Виж аз ползвам тези от 3 кила само за упражненията в легнало положение.
Но някои упражнения са ми с 1 гира, но повечето с две.

# 409
  • Sofia
1 кг е много малко според мен. Между 3 и 5 кг би трябвало да са за нормално силна жена без ставни проблеми.
Контеса, браво!  Hug

# 410
Момичета, пиша отново.
Явно и аз съм с IR, кръвна захар 6,1 и инсулин 13,55, нома индекса е 3,76, това ми е записал ендокринолога в листа. Не ми изписа никакви таблетки. Каза ми само да започна диета и спорт. Спрях всичко въглехидратно, но мазнини не приемам кой знае колко.
Започнах да спортувам тичане, но като се уморя започвам да ходя. Всеки ден 2 км.Е няма такава отпадналост. Явно кръвната захар е спаднала много, вчера не можех да стана от леглото, направих си един фреш от грейпфрут, нищо не помогна, след това взех едно лукче, отново нищо. Сърцето щеше да ми се пръсне, мерих си кръвното беше 100/60. Явно и кръвното ми е паднало.
Вчера на обяд си направих омлет с извара и 1/2 кофичка сметана. Вечерта съм изяла само две печени кюфтета. Е много гадно ми беше, направо имах чувството, че сърцето ми е в петите.
Какво бихте ме посъветвали. Вече не знам какво да мисля.........

# 411
Момичета, пиша отново.
Явно и аз съм с IR, кръвна захар 6,1 и инсулин 13,55, нома индекса е 3,76, това ми е записал ендокринолога в листа. Не ми изписа никакви таблетки. Каза ми само да започна диета и спорт. Спрях всичко въглехидратно, но мазнини не приемам кой знае колко.
Започнах да спортувам тичане, но като се уморя започвам да ходя. Всеки ден 2 км.Е няма такава отпадналост. Явно кръвната захар е спаднала много, вчера не можех да стана от леглото, направих си един фреш от грейпфрут, нищо не помогна, след това взех едно лукче, отново нищо. Сърцето щеше да ми се пръсне, мерих си кръвното беше 100/60. Явно и кръвното ми е паднало.
Вчера на обяд си направих омлет с извара и 1/2 кофичка сметана. Вечерта съм изяла само две печени кюфтета. Е много гадно ми беше, направо имах чувството, че сърцето ми е в петите.
Какво бихте ме посъветвали. Вече не знам какво да мисля.........
Здравей. След като се махнат или намалят въглехидратите от храненето трябва да се увеличат мазнините, защото няма от къде да ти дойде енергията.Протеина е градивен елемент а мазнините и въглехидратите са тези, които ни дават енергия.В нашия случай въглехидратите не са добре толерирани от организма ни и ни остават мазнините. Ще имаш време на адаптация и е нормално да се чувстваш като болна и без сили.Препоръката ми е да включиш спорта след като ти просветне малко. Гледай на първо време да се движиш повече а спорта и на него ще му дойде реда.На мен ми бяха необходими 2 седмици, за да си дойда на себе си, при някои е по- дълъг периода, но не се отказвай и отчайвай.Изход има! Не е лесно и на никой от тук пишещите не му е било, но резултат има!

# 412
Благодаря много за отговора. Ще приемам мазнини, ама хич не са ми по вкуса, но няма как. Явно трябва да са в повече мазнините. Днес си направих едно кафе безкофеиново с масло, не беше зле...и само това. Гледам да пия вода поне 2л., дори да не ми се пие.
Прочетох доста от темата. Явно трябва и храненията да увелича. Някъде прочетох м/у 3-5 хранения с две междинни закуски-плод. Rolling Eyes
Ще трябва да видя примерни менюта за хранене в интернет. Знам, че на диабетици в болниците се даваше 9-та диета.
Явно спорта ще го редуцирам..., докато свикна с храната....

# 413
  • Пловдив
Естествено, че не са прости. Аз за това казах, че само на теория е така. На практика обаче се получава нещо съвсем различно. Толкова много неща влияят на метаболизма, че почти няма процес в тялото, който да не му се отразява. От хормоналния статус та чак до околната температура. И според мен много неща още не са ясни.

и според мен така Hands Thumbsup

и има добавка Иногинол

https://apteka.framar.bg/30056650/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%B8 … 82%D0%BA%D0%B8-20

с някакви форми на инозитол  / D-хироинозитол и Мио-инозитол / в специално съотношение на специална цена

# 414
Честито и голямо браво на Контесата! Само такива истории да четем – действат много мотивиращо.  Grinning
Явно това е пътят – щем, не щем...

# 415
Barefoot Kontesa, браво бе момиче, а ти се оплакваше че бавно ти вървяло Grinning Ще слязат и другите килограми, няма къде да ходят. Щом си нормализирала показателите, ще става и по-лесно, а и поне няма да се притесняваш толкова за здравето си и килограмите. Видяла си че работи вече, въпрос на време е.
Много мотивиращо ми действа и на мен като прочета нещо такова.

Savichh, хем ниски въглехидрати, хем ниски мазнини не е добре. То тогава отива или на глад, или на високопротеинова диета, а от тези нито едно не е ок за нас. Не знам каква е тая 9та диета в болниците, но като знам повечето лекари какви неща препоръчват... скептична съм. Повечето дето пишем тук сме на НВ ВМХ, кой по-стриктно, кой по-хлабаво. За Зоната писаха че също се отразява добре. Но ако тая болнична диета има по някоя филийка хляб и тем подобни, я хвърли и търси друг вариант.
В началото докато свикнеш без въглехидратите може и да ти е трудно, някои чак като грип го карат. Пий течности от сорта на айрян със сол или вода с малко сол и изцеден лимон, често има проблем с електролитите през това време.

Аз да се похваля, да не остана назад и аз. Талията съм я свила с още 1-2см. Уж Grinning Как, по дяволите мерите обиколки толкова точно? На мен всичко ми е толкова меко още че разлики от по 1-2см са ми трудни да ги хвана, то само малко по-плътно да изпъна метъра и ей я разликата... хеле пък на корема, а аз друго не меря.

# 416
Натка, благодаря много за препоръките. Явно натрия в организма е спаднал. Ще нормализирам храната.....с повече мазнини и никакви въглехидрати / от вревме на време плод/. Това е насоката. Някой беше писал през 3 часа храна. Важно е организма да не гладува....
Благодаря на всички Вас, че споделяте как се справяте с храненето. Трудна мисия, но не е невъзможна.

# 417
Някой беше писал през 3 часа храна.

Не знам кой го е писал, но е много погрешно това. А за нас – направо е вредно.
Бебетата се хранят на 3 часа, за възрастните и 3 пъти дневно е достатъчно.  Grinning

# 418
.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 08:22 от Lemy

# 419
  • тук и там
Аз вчера ходих при ендокринолог и нито хапчета ми изписа ,нито диета специална.
Бях писала резултатите от ОГТТ,но ето ги пак:
Глюкоза-5,4 на гладно, 7,6-60 та мин. ,5.03-на 120
Инсулин съответно -6,44 ;    71,94 ;   22.13
Коментара беше че са ми даже много добри стойностите,при положение че майка ми е със диабет тип 2.
Задачата на инсулина била да свали кръвната захар и той това е и направил.Нямам висока КЗ сутрин, на 120 минута КЗ също е във норма-значи тялото работело както трябва. В края на краищата,инсулина  трябвало да свали КЗ  и в моя случай той това и правел.За ИР ми каза,че всички хора със наднормено тегло са със известна степен ИР,и нормализирането на теглото всъщност и ИТМ  във норма подобрявали и всички  показатели.Двигателна активност,енерго прием по малък от енерго-разхода и  съответно намаляване на теглото са основните неща които би следвало  да се направят според нея.
С други думи-не видя нищо обезпокоително в резултатите от ОГТТ.

Общи условия

Активация на акаунт