Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Убягва ми логиката в тая теория. За видове, за които бавният метаболизъм е нормален като цяло, сигурно важи. Но човек, на когото метаболизмът му е по-бавен от нормалното... най-вероятно нещо му има. Както я има логиката че по-бавно ще се "амортизира" такъв организъм, на мен ми звучи и като по-бавни оздравителни процеси и какво ли не... Няма как да са толкова прости нещата.

А за това 90ДД и на мен винаги ми е такава асоциацията и ми става смешно като се усетя че е нещо съвсем друго Grinning

# 391
  • Sofia
Естествено, че не са прости. Аз за това казах, че само на теория е така. На практика обаче се получава нещо съвсем различно. Толкова много неща влияят на метаболизма, че почти няма процес в тялото, който да не му се отразява. От хормоналния статус та чак до околната температура. И според мен много неща още не са ясни.

# 392
Ей, момичета, като прочета 90ДД и веднага асоциирам с подгръдна обиколка 90 см и ДД чашка.

Всички клетки в тялото ни се подменят изцяло на всеки 6 години. Това за бавния метаболизъм...

Шарк, това ми е едно от другите тайни надежди - подмяната на клетките. Точно един ден седях и се чудех по повод това, дето си пишем тук, че излекуване няма, само режим до живот. И ми светна една крушка в главата и се попитах: а дали пък няма шанс след някакъв период от време, като измрат всички резистентни, гадни клетки, и на тяхно място се появат нови, и да са здравички, а? Laughing Ох, надежди...  Simple Smile

# 393
При "лечебното" гладуване през 4-5часа ако ядеш по половин плод,  инсулина ти след всяко хапване ще се вдига.  Следователно тялото ще изразходва енергията от фруктозата на плода.  Няма да започне да гори от запасите от мазнини,  щом инсулина е висок.
Докато при краткотрайното гладуване между 16-24 часа,  след 12-я час тялото вече е изразходило енергията от последното хранене., инсулинът е нисък,  настъпва истински глад и тялото започва да гори от  натрупаните запаси мазнинки.  Истински глад настъпва при повече от 12 часа,  не на всеки 5-6 часа.
Елора,  с това искам да кажа,  че нищо няма да постигнеш с плодовия ден,  мойто замисляш.

Разбирам те.
Ама при мен върши работа. Плодов ден в месеца правя от 2 години редовно. А като по млада, преди 15 години съм се уливала много.
Свалям след всеки плодов ден и не качвам. Но това е само един ден. Ако е повече вече е лошо. Поне според мен.
Аз съм си го решила за мен си. Иначе съм съгласна, че много плодови дни са опасни, а и не само плодови. Дори и на пълен глад. Това вече и аз не го мога.
Обаче съм забелязала следното. Когато съм правила плодов ден преди с грешното си хранене, на следващия ден свалям, но след преминаване на обичайното хранене - си връщам и даже малко отгоре.
Като разбрах за ИР, намалих силно бързите В. Пак имах плодов ден. И пак връщах сваленото.
Като минах на НВ, пак си имах плодов ден чат пат. Понякога и не всеки месец. Но този път свалянето от плодов ден като че ли повече, задържам го и не връщам.
Но това си е мое решение, така съм усетила. Не казвам на никого да го прави.

# 394
  • На брега на реката
Момичета, моля за съвет.

Искам да си купя гирички, за да се опитам да стегна горната част на ръцете, но не зная с каква тежест да взема. newsm78

Мислех да взема от 1 кг., добре ли е ?

# 395
Като за начало можеш да започнеш с бутилки от мин вода 1.5л, като в тренировките за начинаещи с наднормено тегло на Руми Илиева. Не са много удобни, но бързо се преминава на гирички от 3кг. Все пак зависи и от нормалната сила на ръцете. Не са много удобни, но стават.

Момичета, ако помните наскоро писах за моя близка млада жена с окосмяване и съмнения за поликистоза и ИР. За съжаление и двете диагнози се потвърдиха. Резултатите от изследванията са следните:
ОГГТ:
глюкоза - 5,8 / 4,7 / 3,7 - реф.2,8-6,1 mmol/l.
инсулин - 11.37 / 44.24 / 38,37 - реф. на ладно под 10.0 mU/l

TSH - 3.1 микроIU/ml, реф. 0,27-4,20
пролактин - 246.2 mIU/L, реф. 101,76-467,60.

Изписан и е сиофор от 1000мг, 2х1т и хран добавка, иногитол вероятно, не можаха да я разчетат.

Ще правим и втора консултация, но според вас може ли тези показатели да се подобрят само с хранителен режим и спорт.
Казано и е само без сладко, а тя сладко не яде. Като попитала за картофи, хляб, ориз и т.н., може но ограничено. Без никакви по-конкретни препоръки за хранене, за спорт да не говорим.

# 396
Добавката най-вероятно е инозитол.

# 397
Вероятно, те я разчетоха ирогинол, аз я интерпретирах по горния начин  Joy Някакъв италиански ли, не разбрах точно, вариант на инозитола.
А за резултатите какво мислиш Бледолилава?

# 398
..

Мислех да взема от 1 кг., добре ли е ?
За начало са супер. Но след месец ще се наложи да вземеш по-големи.
Препоръчвам ти метални гирички с тежести. Така ще купиш само един комплект, а ще имаш за години различни подвижни/регулируеми тежести.

https://www.google.ca/search?q=%D0%B3%D0%B8%D1%80%D0%B8+%D1%81+% … rc=KYgTG7WHtzQ5IM:

Аз се връщам от ендокринолога.

Всички стойности са ми в норма, инсулина е паднал страшно много (не знам какви стойности става на въпрос тук, но той ми каза нещо като паднал от 246 на 43 и в норма), кз и ЩЖ в норма. Още ми е нисък вит Д и го вдигна на 2000 единици дневно. Поздрави ме за отличните резултати, волята Simple Smile и ме поздрави с изречението, че вече не съм инсулиново резистентна и застрашена от диабет.

Да продължавам с Метформина и диетата и след година като сваля всичко излишно и вкарам витамините в норма ще се реши с новите изследвания как да се спрат хаповете.

Да кажа, че не съм радостна ..ще е лъжа, но толкова бързо да обърна всичко (от Април до сега, а и имам още доста кг за сваляне)?!

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 21:57 от Анонимен

# 399
  • На брега на реката
Контеска, чудесни новини. Поздравления. Много се радвам за теб.

Благодаря за съветите.

# 400
Извинявам се на Леми, беше писала за дъщеря си. Какво става, Леми? Hug

# 401
z.2012, има си ИР момичето. Иначе не е първата, на която не са обяснили за храненето, доста сме такива тук. Сега, ако е от онзи тип хора: "ама лекарят каза, че може", лошо. Ако е мотивирана да постигне подобрение - сама ще се информира и разбере как да се храни.

Barefoot Kontesa, браво, много се радвам! Защо се учудваш на резултата? Ти си точно от мотивираните и мислещи хора. А и си зависи от степента на заболяване, различните допълнителни заболявания и т.н. Ти може би си се хванала по-навреме и не са били много напреднали нещата. Но не ме изненадва реакцията ти, и аз като видях за пръв път едноцифрено число на инсулина и само се пулех няколко дни и си мислех, че това не може да е вярно Grinning

# 402
Бледолилава, благодаря- то си е направо за чудене, а и аз съм и скептик по принцип към всичко. Продължавам за да стигна до желаните кг и другия Август се надявам да спра с Метформина.

Имам съпътстващи СПКЯ с ИР. Явно е било в начален стадий и сме го хванали или не е било толкова сериозно.
Всичко под границата на 60 било ОК. До едноцифрено ще имам още доста работа Simple Smile

# 403
До едноцифрено ще имам още доста работа Simple Smile
Вие сте по друга скала там, може и да си го стигнала по нашата Wink

# 404

Аз се връщам от ендокринолога.

Всички стойности са ми в норма, инсулина е паднал страшно много (не знам какви стойности става на въпрос тук, но той ми каза нещо като паднал от 246 на 43 и в норма), кз и ЩЖ в норма. Още ми е нисък вит Д и го вдигна на 2000 единици дневно. Поздрави ме за отличните резултати, волята Simple Smile и ме поздрави с изречението, че вече не съм инсулиново резистентна и застрашена от диабет.

Да кажа, че не съм радостна ..ще е лъжа, но толкова бързо да обърна всичко (от Април до сега, а и имам още доста кг за сваляне)?!

Браво, момиче! Само така! Помня колко много се притесняваше в началото, че режимът е твърде далеч от твоите вкусове и навици. Разбирах те много добре, защото и за мен плодовете и зеленчуците са голямата ми любов. И сега ми е много мъчно за плодовете и въпреки уж силната си воля, прегрешавам с тях. Но и как да се спра, като имам градина пълна с плодни дървета. И винаги зрее нещо любимо...

Твоят напредък още веднъж потвърждава и собственото ми наблюдение колко благодарно нещо е човешкият организъм. Дай му каквото му е нужно и той мигом ще откликне! Като си помисля на какви издевателства съм го подлагала, а той, милият, пак намира сили самоотвержено да ми служи.

Общи условия

Активация на акаунт