Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Не, не, от планка не може да ти стане по-голяма талията.
За другото упражнение не знам, но от планк не.

Ох, объркана съм вече.
Според теб защо не може от планка?

natka, не знам колко километра са за 20 минути. Не съм забелязала да пише. Гледам само времето.
Вече и там няма да се натоварвам.
Приятелка, която тренира от малка и е завършила НСА, ми казва, че не е нужно да карам много. Достатъчно е дори и 15 минути, но да е интензивно.
От кроса доколкото съм чела и са ми казвали, мускули не могат да се правят. Карам го от много време, досега щях да съм направила.
Но с упражненията нещо съм се напрегнала.
Трябва да помисля дали от комплекса някое упражнение за ръце, не натоварва и талията и да се е получило.
Но това с гирите и наклоните го спирам.

# 436
Може да пробваш интервална тренировка, тя е кратка но си е ефективна и се получава добре на кростренажора. На мен ми е рано, много съм се отпуснала и ще има да плюя фасове още на първия спринта, така че по-нататък.

# 437
Тоест карам бързо и после почивам ли?
Няма смисъл. От клековете съм заякнала и съм на 10 степен. Та карам без проблем и бързо.

# 438
Потърси HIIT да не спамим само за тренировки че много стана, ако търсиш основно кардио, върши хубава работа.

# 439
Мерси, ще го имам предвид.
Но засега кроса ме устройва.  Grinning

# 440
  • София
Елора, не е от планка. Той натоварва предните коремни мускули предимно. От години правя. Имала съм периоди с всекидневно правене, в по- добра форма издържах 3-4 мин и никога не съм имала увеличение на обиколката от това.
Ако правиш упражнения, които натоварват страничните, тогава се забелязва това увеличение.
Примерно коремна преса с докосване на десен лакът- ляво коляно. Kaкво друго упражнение правиш освен преден планк?
Аз лично винаги съм внимавала с упражненията за корем и бедра, че като се "нацепи" една жена, и талията й изчезва, и бедрата стават буцави.

# 441
И аз от личен опит, втора година правя планк, че не се увеличава талията.

# 442
Елора, не е от планка. Той натоварва предните коремни мускули предимно. От години правя. Имала съм периоди с всекидневно правене, в по- добра форма издържах 3-4 мин и никога не съм имала увеличение на обиколката от това.
Ако правиш упражнения, които натоварват страничните, тогава се забелязва това увеличение.
Примерно коремна преса с докосване на десен лакът- ляво коляно. Kaкво друго упражнение правиш освен преден планк?
Аз лично винаги съм внимавала с упражненията за корем и бедра, че като се "нацепи" една жена, и талията й изчезва, и бедрата стават буцави.

Добре момичета, вярвам ви. Ще си го правя.
А иначе да обясня какво правя. Сутрин са тибетците. Ама от тях не е .
Вечерта - 40-50 клека, кофички на пейка 20, коремни преси от тези
https://www.youtube.com/watch?v=KL6-WRVaomY

И всички упражнения от този клип
https://www.fitnessblender.com/videos/kellis-upper-body-workout- … ulders-upper-back
2 по 10 на всяко.
Тя повечето ги повтаря. Та се чудя дали ги прави по различен начин. Просто правя това което и тя. Не ми отнема 40 минути, а да кажем 15-20.
И три дни въведох три упражнения за талия. Едното е от каланетиката. Не знам дали сте я правили. Упражнението с наклоните на една страна и пружиниране. Нещо такова http://mrdeals.bg/uploads/542_s.jpg
И както съм наклонена се пружининира с амплитуда 1-2 см.
Второто за талия с гирите
https://s.rozali.com/p/f/i/fitnes-uprajnenia-liubovni-drujki-pal … jpg?1384346070974
Само дето ми беше една гира в ръка.
Третото - страничен планк.
Ако ви се занимава да видите клипа с упражненията с гирите и да кажете може ли да се получи от някое упражнение.
Понякога включвам и това упражнение. Странично повдигане на крак.
https://static.framar.bg/filestore/170313182251povdigane-krak-stranichen-leg.jpg
Често забравям да го правя. Последните 3 пъти го включих и него.

# 443
  • София
Елора, търси "табата" като интервални тренировки. 20 секунди интензивно каране, 20 минути бавно...и така 5 минути.

# 444

„Нацепването“ на жената не става само с упражнения. Доста химия и хормони трябва да погълне освен тях.

# 445
  • Sofia
Когато един мускул (независимо кой) се натоварва редовно и адекватно, в него настъпват няколко типа промени:
1. Увеличава се броят и размерът на кръвоносните съдове в него, т.е. става по-кръвонапълнен, което увеличава обема и теглото му. Не много, но все пак. И става по-твърд като консистенция.
2. Мускулните влакна се увеличават по обем. При жените поради ниския тестостерон не много, но също се увеличават.
3. Променя се химията на мускула - ензими, гликоген и още много неща, което го прави по-трениран. Т.е. по бързо реагира, издържа на повече натоварване и по-бързо се възстановява.
Всичко това е хубаво и полезно. Съвсем нормално е като започнете да тренирате (особено ако преди това не сте) малко да се увеличат обиколките, особено там където са големите мускули - на корема, на бедрото, на бицепса. Нормално е и теглото леко да се увеличи. В това няма нищо страшно обаче. Един добре трениран и стегнат, но по-тежък и по-обемен мускул изглежда винаги много по-добре от един отпуснат, макар и по-малък и по-лек. В края на краищата видът е по-важен от цифрата на теглото.

# 446
  • София
На корема няма "голям" мускул.

# 447
Елора, време ти е за обръч  Laughing

# 448
Срам, не срам ще си призная. Бях много запленена от идеята и аз да въртя обръч. Хем ще е забавно, хем полезно. Викам си - аз не мога да въртя, ама ще се науча някак си. Бързо, бързо си поръчах и още на следващи ден пристигна. И там дойде голямото ми разочарование - ами аз не мога даже 5 пъти да го врътна. Само ми пада на краката и ме удря Cry. Мъчих се, мъчих се и не става. Накрая си рекох значи гимнастичка няма да стана и дебела ще си седя. В къщи доста се позабавляваха с моите трагични опити за въртене на обръча.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 18:01 от la-la-la

# 449
Аз така си взех обръч преди 1-2 години. С идеата че като малка много обичах да въртя обръч и го правех по много време, викам си Абе то няма как да съм забравила... е, имало как Grinning Поне публика нямах да ми гледа сеира. Заглеждам го пак напоследък в килера, кой знае кога ще ме прихапят да се пробвам отново.

Общи условия

Активация на акаунт