Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее

• 23 337
  • 298
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря на всички за подкрепата Hug
Сности беше милия с 39.3 температура. Завиахме го в чаршафи с вода и оцет. Много тежко беше Sad Сутринта искаха да ни взимат в болница, но зсега оставаме в къщи. Надявам се антибиотика да запчне да действа вече...
Игси - ще го пием 10 дена антибиотика, след това пак контролна урина и ако всичко е наред ще правим таква микционна снимка Cry
Знам че трябва да съм спокойна, ама немога... по цял ден рева... Томиличкото толкова мъничко.. а постоянно с температура, повръща, сега пък и разстройство от антибиотика Sad А душичката щом се почувства добре и почва да раздава усмивки. Дано тази вечер няма такива температури, че.... едвам му давам и антибиотика - аз го дам - той го повърне Cry
За пюренцата - и аз давам Хип, но не съм заместила хранене, давам си му кърма и по малко пщренце. Едно от малките бурканчета го хапваме за три дни... Сега сме само на млекце де... и то по много мъничко, че иначе го повръща

# 16
Игси, извинявай че питам,ама не прочетох,има ли бактерии в урината на детенце?Най-вероятно,де,щом има инфекция.Най-честата причина за уроинфекция в кърмаческата възраст  е т.н. везико-уретерален рефлукс /ВУР/.Причините са различни,най-често стеснение на уретера,което води до повишено налягане в мехура и от там урината се връща обратно нагоре,т.е. към бъбреците и това от своя страна е предпоставка за инфекция на отделителната система.Друга причина е недостатъчност на "клапния" механизъм между пикочния мехур и уретерите,което води до същото - връщане на урина към бъбреците.Има различни степени - от I до V (ако не се лъжа).Казват,че най-леките степени с подходяща антибиотична терапия се излекуват,даже по-точно се "израства" проблема,но ако е в по-голяма степен изразена се прави операция.Не се травмирай,всичко ще е наред.Дори да се наложи оперативна интервенция,всичко ще завърши благополучно.Това не е рядко срещан "проблем" при дечицата. Все пак ако ти предложат операция не се отказвайте,защото по-добре сега отколкото по-късно.Това обаче ще се реши с микционната цистография.Искренно ви пожелавам да мине всичко гладко.Ти запази спокойствие,колкото ти е възможно и вярвай,че нещата ще се оправят. Прегръщаме те и всички сме с вас  Hug Hug Hug

# 17
Диски да, има бактерии в стерилната - escherichia coli. доколкото прочетох обикновено тези бактерии предизвикват уроинфекциите. Да точно за това става дума - за ВУР. Ще трябва да изчакаме тази микационна снимка за да се разбере какво ще правим натам. Ама и от нея ме е страх.... Нали с катетър се вкарва контрастно вещество - сигурно е болезнено за детенцето:( но няма как...

# 18
inik ,извинявам се,че съм ви объркала никовете  Embarassed Да с катетър се вкарва,но не мога да кажа дали е болезнено.Използват се много финни катетърчета.

# 19
  • Габрово
     Здравейте и от нас!
     Как ни намокри дъжда. Не, че е проблем, ама сега се прибрахме и няма да може да обикаляме по улиците. Добре, че си купих една книжка със судоку, че да убия малко време.
     Ние вече заменихме две кърмения. На обяд в 12 Антония яде зеленчуково пюре и после в 16 и давам нещо сладко - обикновено и правя оризова каша с различни пюрета. Ако пюретата са домашни слагам в кашата водата, където са вряли плодовете. Много и харесва. Дажбата и е 1 малко бурканче /130 гр./ и отгоре.
     А за морето ние твърдо сме решили да вървим. Но ще изчакаме септември, че има по-малко хора. То нали вече ходихме за 1 ден. Юли  и август пак ще отидем за бързо. Мисля си, че смяната на климата ще се отрази добре. Затова и сега ходим за по ден. Е, и щото ми се ходи  Joy
     Иник, само спокойно. Процедурата с катетъра не е толкова болезнена. Всичко ще мине добре newsm10. Та нали ви чакам с нетърпение.

# 20
 Иник, много съжалявам, направо ми се свива сърцето като си представя малкото ангелче така да се мъчи с температура и повръщане.
Суити, направих специализация и се занимавам с интелектуална собственост, по- специално авторско право и марки.

# 21
абе да бе,какъв съм заплес,аз само питам пък не казвам..уча икономика във Варна...въпреки че мечтата ми е и на мен правото още от малка...ама едва ли ще се осъществи някога..поне за сега...вчера нали бяхме на консултация-едва 500 грама и 2 см за един месец...ама да е здрава..и тя ще порасне...колкото до храненията-доки каза-първите две сутринта-мляко,после в 12 зеленчуково пюре,следващото е каша и останалото мляко...и между тях пюренце...ама ние ядем само 5 пъти-ми спи си детето,да го будя ли сутрин според вас да става  да яде или да си го оставям да спинка до когато си иска?днес дадох зеленчуково пюре за първи път-много й хареса и даже не искаше мляко след това,та й дадох още малко пюре..май доста бързо ще достигнем дневната доза пюре(а доки каза за 10 дни да го сменим млякото със зеленчуци)Дидунчо.много хубава темичката пак Wink И аз мисля,че катетърът не боли толкова..по-скоро дразни малко...ама много е важно наистина да си спокойна,че то бебе ще се страхува повече мама като плаче и като все е тъжна...кураж,Иник,всичко ще е наред наистина...гушкай го бебе и го целувай-да е спокоен доколкото може...стискаме палци  Praynig

# 22
Inik, желая ти по-скоро да се оправи детенцето!!! Представям си колко ти е свито сърцето като го гледаш милото така да се мъчи... Мисли позитивно, а като ти дотежи – ние сме винаги тук да те изслушаме!!! Целуни го малкия Крум и нека оздравява бързо!!!!
Аз съм завършила икономика. В България работех като ТРЗ и Личен състав, а сега в един учебен институт, в отдела за поддръжка.
Дидунчо, всеки път ни изненадваш с хубави нови темички.
Ето малко снимки и от нас:
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=42094
Ееее, как заваля... Прането ми отново е мокро...

# 23
ScreamingMamaa, с какво зеленчуково пюре започнахте? И аз мисля вече да замествам хранене, защото на малката май не й стига млякото- едвам издържа трите часа между храненията. Не знам обаче кое и как. Онзи ден реших да й дам плодовото в 3ч. и след това да си дояде с мляко, но след пюрето тя не иска да пие млякото. А "по-старите" мами, с които излизам ми казаха, че плодовото пюре било за "десерт" между храненията в 3 и 6ч. Направо не знам, а консултацията ни е чак на 21 юни. Ако имате опит, моля, споделете! Simple Smile))

# 24
Е, най-после успя... Обърна се диването... newsm62
От три дни прави опити да се завърти от гръб по корем и днес вече опитите му се увенчаха с успех  smile3501
Представям си сега, като започне да се върти и няма спиране newsm32

# 25
Много правистиии

За протокола аз съм завършила ВИАС, специалност ВиК и УНСС, публична администрация

Искате ли да ходим с бебоците на училището на 9 месеца.Има интерсни темички???

Мами знае ли някой как седи въпроса с прехвърляне на майчинството newsm78

# 26
Пиле обади се в НОИ там най-точно казват какви документи ти трябват за прехвърлянето на майчинството. Знам само, че този на когото го прехвърляш трябва да е роднина, може и свеки ако сте подписали с мъжо  Wink
Maichka аз почнах с картоф+морков и го яде, но след като опита тиква+морков не иска другото, затова сега ги смесвам  Wink. А наистина плодовото е десертно пюре и неможе да замести едно папане, затова реших да му давам сокчета вместо плодово пюре. Така хем повече течности поема хем си взима веществата от сокчето  Simple Smile

# 27
Честита ни нова темичка!Както винаги е прекрасна.Браво,Дидунчо. smile3501
Краси,аз доколкото знам има две бензиностанции едната е най старата още в началото аз съм от нея навътре във вилната зона,а другата е голяма и по нова предполагам,че ти ще си там някъде.За вчера не съм влизала и не съм видяла поканата ти.Ще се радвам да се запознаем и видим.
Аз ще давам млечно-зеленчуково пюре след като навършим 4мес и половина.Каши нямам намерение да давам в скоро време,защото сме доста едрички и ще ни напомпа допълнително.
Руми,много сте сладки.

# 28
Бебчо, а карофа+морков и другото в 12 ч. ли го даваш и даваш ли след това мляко? И още- по колко грама?

# 29
Бебчо, а карофа+морков и другото в 12 ч. ли го даваш и даваш ли след това мляко? И още- по колко грама?
Ние през деня ядем 5 пъти и пюрето го давам на 3-тот ядене. Преди или след млякото вече и аз незнам. Давах първо мляко 90гр после пюре, но сега яде близо половин бурканче и първо давам млякото после си дояжда с мляко ако иска  Wink. Общо количеството мляко и пюре не трябва да надвишава 200гр.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт