Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее

• 23 320
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
  • Габрово
     Здравейте, мами!
Това време няма ли да се оправя вече?!
Браво на Вики! Сега мама ще вижда зор вече.
Руми, много сте хубави. Абе мами, само моята Антония ли е без коса? Мислех си, че ще вземе косата на баща си, ама ... цък.
На нас храненията са 6. В 6;9;12;15.30;19.30;22.30. При вас как е?
Отивам да взема един душ докато малката спи.

# 31
Зддравейте Hug
И ние вчера бяхме на консултация - наддаваме добре и растем добре Wink Сложиха ни третото ДТК, Митачето плачка само като го боцнаха и после бързо се успокои - като се прибрахме му дадох леарство за температурата и Слава Богу не вдигна Praynig Сложих и компресче на боцнатото, че малко го наболява. Да видим днес как ще се чувства Wink
За учението - аз уча Начална педагогика с английски - накрая на годината ми е държавната практика и ако всичко мине както трябва ще съм даскал на мъничета. Това ми е детската мечта - никога не съм искала да бъда нещо друго и дай Боже да успея Simple Smile
kuju, то и ние сме от плешивковците Laughing

# 32
inik , стискам палци Крумчо да се оправи!!! На мен като бях бременна в 5ия месец ми казаха, че бебо може да има проблеми с бъбречетата заради увеличени легенчета. Ревях денонощно от мъка, но на следващия път всичко беше ОК. Тогава той ми обясняваше, че е лечимо с антибиотик, но знаеш една майка как го изживява... Cry Освен това аз години наред бях с болни бъбреци и мисълта Коко да изживее болка ме подлудяваше...Кураж, мила, може да сте лек случай и след 10дни да забравите.  Hug

# 33
Нашите хранения са пет - 6.30, 10.00, 13.30, 17.00 и 20.00. Само мляко. Вчера се мерих на един електронен кантар - първо аз и после с него - разликата ни беше 8 кг. Хайде да махна 500 гр. дрешки и излиза че е 7.500, а до консултацията има две седмици  #Crazy Хипопатамче  Mr. Green Mr. Green И той е без коса  Peace

# 34
Дикси,не се притеснявай и ние сме така с килцата,че май и повече. #Crazy Laughing
Иник,дръж се мила!Ние сме с теб това не е утеха за теб,но се молив синът ти да се оправи и да не е толкова сериозно,колкото ти си мислиш.
Мамита,забравих да споделя с вас,че моя син като е легнал по корем и като му подпра крачетата от долу и се изхвърля на пред.Възможно ли да почне толкова рано да прави опити за пълзене? newsm78
Аз вече незнам нашите хранения колко са,защото моя син яде 50-60мл и неще повече и след 2ч пак така.Незнам какво му става може би е от топлото.

# 35

Абе мами, само моята Антония ли е без коса?
Еееееееее, ние вече си имаме нЕк'ва Mr. Green.

Pile, и ние с Криси искаме да ходим на училище. Особено на темата за масажите... А и май само за тази тема ще сме в София newsm78. Нали ще си ходим на Враца за известно време някои от нас да се кръщават Laughing.  Обаче ако сме тук ще ходим. Може да се разберем нещо да ходим заедно Peace, но има време.

# 36
  • София
Мамита,забравих да споделя с вас,че моя син като е легнал по корем и като му подпра крачетата от долу и се изхвърля на пред.Възможно ли да почне толкова рано да прави опити за пълзене? newsm78

Възможно е  Тони и аз пробвах и се избутва малката охлювка    Animal Snailдаже по-често трябва да се прави това упражнение.
И ние сме от плешивичките,но пък си имаме прическа Mr. Green Косата й сама се разделя на път,а и вече започна да се сгъстява.Дано да има мойта коса ,а не на баща си Praynig
После пак ще пиша

# 37
Pile и аз съм завършила ВИАС специалност ССС, сега уча 2 ро Урбанизъм, ама до никъде не съм я докарала нея Simple Smile
Ние май сме най мънички около 6100, само на кърма е детенце, мляко имам , издържа си по 3 часа та и повече ако я оставя на 6 хранения е. Другата седмица сме на консултация и педи пак ще каже "почнахте ли пюретата?", а аз още сок не съм давала  Embarassed
та така Simple Smile
за уроци по масажи съм за, ако някой организира нещо ще се радвам да се запознаем не само виртуално. Аз малко поработвам дома и няма време за организация...
Слънчев ден за всички

# 38
Здравейте, мамета!
Нямах нет тази сутрин  Sad Гадове, малко дъжд да падне и веднага става повреда  #2gunfire
Тонитка, съвсем нормално е да се изтласква с крачета, даже това е като гимнастика на бебо и е хубаво да го прави. Да заяква!
За пюретата - започва се с картоф, смесен с малко мляко /кърма или АМ/, докато се замести напълно яденето на обяд за около седмица /или 10 дни/. Плодовото пюре се дава като прихапване между яденетата, например аз го давам предиобед и следобед. Това са витамини, а не за наяждане /думи на нашата педиатърка/.
При нас напоследък става така, че беба като се наяде и събере силички, започва да се обръща по корем, но нали се сещате, че следва повръщане, та едвам я укротявам и баламосвам с някоя дрънкалка, за да стои на гръбче.
Руми, каква коса има самооооо!  Grinning Направо сте за шнолки и ластичета. Ние сме си още плеши  Crazy , но има наченки да расте  Simple Smile  А дънките са страхотни, тъкмо ми е идея за кръщенето другата седмица /чудя се още какво да й купим, че с това променливо времеее, а нали трябва да сме с нови дрешки, да се издокараме/. То и кръстниците ще вземат някакви за с
Нашето хранене си е 7 пъти и това си е! Преди Великден изкарахме цяяял месец и половина на 6 хранения, а сега какво става незнам. Но като гледам резултата от наддаването, не е проблем, защото не е много. Така че не го прехранвам бебето, щом си иска давам и това е. Сигурно като минем повече на пюренца ще намалеят храненията. Пробвах тази нощ да й дам вода, ама то не е глупаво детето - скара ми се и аз си й дадох да суче. А и гърдите ми напоследък все се препълват и напрежението е много неприятно. Чудя се дали да се изцеждам, даже днес ще го направя, защото ми се струва, че се опитва да ми се запушва каналче и ме понаболява.
Хубав ден!

# 39
Рибке, нали знаеш, че изцеждаш ли след кърмене даваш сигнал на гърдите да произвеждат още, така че като нищо ще си докараш някоя свръхлактация. Но ако наистина вървиш към запушване, може да се поизцедиш, за да отпушиш каналчето. И не забравяй/аз вече го повтарям за не знам кой път, но като само това ми е в главата с моята предразположеност към запушвания/ - лецитин, топли душове и компреси, масажи и евентуално зелеви листа/това последното не съм го пробвала/...
И бързо да се справиш, защото наистина не е никак приятно Peace

Ние пък сме от "косматите" Joy
Най-после намерих време да кача някои снимки от последните дни.
Може да ни видите ето тук:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42316

# 40
Суити, много сте "суити"  Laughing Сладурчета!
Знам за свръхлактацията, затова се чудя как да процедирам. До довечера, ако продължава притеснението, ще изцедя под душа. Че нали мъжи трябва да се прибере, за да наглежда дечурлигата.
Проблемите с каката продължават - каране, наказване...  ooooh! един ужас, просто! Започвам нови методи, които днес действат, но дали и утре ще е така  newsm78 Карам я да вади прането и да го простира на сушилника, сега ще измие и пода, след като обядваме. Давайте още предложения за помагане, че ми пуши яко главата, не ми издържат нервите вече... НЕ искам да пречупвам ината й, само да го насоча в по-добра посока   Rolling Eyes Но май не се справям добре! Продължавам да меня методите, само и само да се получи. Най-много проблеми ми прави, когато седна на компа да пиша. Днес даже играчки взе да хвърля, слага си ръката на екрана и не ми дава да виждам,   оооохххххх! Извинявайте за голямото Оф!  Tired

# 41
Рибке, благодаря ти!

А за каките/в нашия случай батковците/ прекрасно те разбирам и ти съчувствам...
Добре, че в градината на Дани предоставиха възможност децата, чиито родители са възпрепятствани да се грижат за тях през лятото, да продължат да ходят... Аз не че съм възпрепятствана всъщност Rolling Eyes, но реших, че така е най-добре за всички. Вкъщи щях да полудея и с двамата. Дани, макар и общо-взето кротък, е просто неконтролируем, когато му е скучно. Да не говорим каква досада е, когато няма какво да прави Joy В момента и аз, и той, а и Вики сме спокойни и доволни...
Май и на твоята красавица и е скучно и се чуди каква щуротия да измисли, за да се разнообрази, а и за да привлече вниманието на мама. Единственият изход, който виждам, а и към който и ти май си се насочила, е да ангажираш вниманието и, с нещо, което би могло да я заинтригува. Поне за малко ще има тишина и спокойствие...

# 42
оох,мами на две деца-вие сте героини...не знам как се оправяте..аз с 1 не мога..Маичка,всеки който попиташ за мнение за захранването ще ти каже различно нещо...аз лично не започнах с картофено пюре,а със микс от зеленчуци-на Ганчев е,даже на мен ми е вкусно...детето го харесва,дори се ослушва за още и не иска мляко..а аз се притеснявах,че няма да го яде след като съм давала плодово...аз писах и по-нагоре за нашия режим-ядем кашичка,а вече и зеленчуци...ама плодовото май го пропускаме,че тя все спи...но и аз съм съгласна,че то е десертно,между храненията...иначе зеленчуковото според мен си е достатъчно хранително за едно ядене...ама всеки сам си решава...ние нямахме проблеми за сега с никоя от новите храни...не повръща от тях и ги яде...та така..съветът ми е да дадеш на детенце първо зеленчуково пюренце от каквито си зеленчуци решиш...после може да опиташ с кашата,а пък плодовото пюре може и междувременно да й даваш по малко..мисля,че няма да имате проблеми..още повече твоята принцеса май на повръщаше  newsm78 аз съм нещо кисела сега...щяхме да излизаме с татито тая вечер да пиянстваме,ама баба й не се чувства добре и плановете се промениха...а пък аз имах малко нужда от почивка,че нещо много съм изнервена тия дни...ама нищо..лека и спокойна вечер

# 43
Здравейте и от мен момичета!
Аз се поизгубих, но имаме проблем с ушенцето на каката и сега съм в процес на издирване на добър специалист УНГ, че тук един вече втора седмица ни мота и ни изписва какво ли не, а ефект не виждам newsm78. Ушенцето продължава да я наболява спорадично newsm45.
Иначе аз успешно се справям и с двамата в къщи, но навън е малък ужас smile3511. Каката тича накъдето си иска, малкия плаче или мрънка, защото не може да спи по гръб и току задреме и нещо го стресне и се започва на нова сметка...........мрънкане, друскане, рев. И така докато се приберем. Та общо взето разходките с двамата са ми меко казано мини "полудяване".
Аз реших да го захраня към края на месеца със зеленчуково-млечно с  кортоф, а кашите по-нататък. Но мисля аз да си го направя, така правих и на Рая  когато имах време.
 Офффф, плачка, до скоро

# 44
Влизам само за кратко - Бобче - аз съм доволна от Улевинов. Ходили ли сте при него? Той оперира третата слижица на сина ми

Общи условия

Активация на акаунт