Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 368
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Моето бебче утре прави 6 месеца.А двете долни зъбчета избиха миналият месец по това време.
Бяхме доста изненадани.Сравнително леко е,  положението със зъбите, за сега...

# 571
Мамчета какво давате на бебче като има хрема?

# 572
  • Somewhere in Spacetime
Промивка с физиологичен разтвор (аз ползвам спрей) и почистване на секретите. Може и инхалации с физиологичен разтвор.  Моя приятелка има инхалатор и е много доволна. Каня се и аз да си купя. Тя има на Omron.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 10:25 от ∞Black Hole∞

# 573
Мамчета какво давате на бебче като има хрема?
Промивки с физиологичен разтвор, издърпваме сополите с бейби ВАК. Калциев глюконат, Вит. Ц. Последният път изписаха и виброцил на Савина без ефект. Давала съм и по една глобула дневно осцилококцинум разтворена във вода.
Имам инхалатор на омрон още от каката, много съм доволна.

# 574
  • Somewhere in Spacetime
От снощи нещо е раздразнителен. Предполагам, че са зъби. Купих няколко вида - таблетки и гел "Дентокинд" и "Калгел". Забравих да попитам в аптеката как се дават таблетките. Разтварят ли се или друг начин има?

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 21:05 от ∞Black Hole∞

# 575
Дентокиндът го давам и бебето си го смуче, дъвче и се плези.

# 576
Аз го троша и го слагам в лажичка с малко кърма

# 577
  • Somewhere in Spacetime
Ей сега го проверих - избил е. Направо не е за вярване!  Вчера и днес никакви признаци по венеца. Днес го мазах няколко пъти и нищо не видях или усетих. За 2 - 3 часа се е показал.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 22:26 от ∞Black Hole∞

# 578
Мами кажете ми вариант за почистване на нослето без рова за прахосмукачката, издърпване със уста или клечки за уши ! Пробвах, ама е страшен рев.., а нослето е запушено

# 579
Как разбирате ,че детето го мъчат зъбки?
Моето тази вечер си ядеше тениската дадох мляко но не иска явно не е гладно а си чеше венеца.

# 580
Мами кажете ми вариант за почистване на нослето без рова за прахосмукачката, издърпване със уста или клечки за уши ! Пробвах, ама е страшен рев.., а нослето е запушено
Слагате физиологичен разтвор или спрей със солена вода и го обръщате по корем да изтече секрета.
Но най -ефикасно се оказа това аспиратора за прахосмукачка Носко и Стеримар спрей издърпва много добре. След като се отпуши носа на бебето веднага млъква. За ден сополите намаляха значително, а на втория дърпах с обикновен аспиратор,  днес почти сополи няма.

# 581
Kikair, пъха пръсти, играчки, дрехи, абе всичко в устата. Слюнкоотделя много. Търка бузите, дърпа си ушите, търка си лицето в леглото. Нервност и рев без друга видима причина. Венците са побелели, подути и детето не дава да ги пипнеш. Може дупето да се зачерви биз причина, акото да е по-рядко, да има повишена температура и лека хрема.
П.С. радвам се, че си се престрашила за аспиратора за прахосмукачка и си доволна 😉😊
Трябва да издърпате сополите, няма как да излязат иначе. Аспираторът за прахосмукачка е най-ефективен. Kikair вече е описала процедурата. Говорите нежно, усмихвате се, казвате браво, ще преодолее страха след няколко процедури. Те и при ваксини реват, бебета са, не показваш притеснение и действаш.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 21:49 от LittleCactus

# 582
  • Somewhere in Spacetime
От снощи не е на себе си. Плачеше,  будеше се често с рев, всичко му е в устата, раздразнен е, не му се яде, сега вечерта пак плаче, буди се през час. Дадох му Панадол, няма температура. Като се успокои се смее. А и вече видях зъба...

# 583
В какво и за колко време съхранявате направено пюре? В хладилник колко време може да седи и в какви съдчета?

# 584
Ние на 25 правим 6 месеца. Имаме две долни зъбки от един месец. Сега я мъчат горните,но като гледам няма да избият скоро.
Пюрета правя и ги съхраняваам за ден, максимум 2 дни в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт