Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 399
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
  • Somewhere in Spacetime
Не иска да яде домашни пюрета. Направила съм от морков и пащърнак. Вчера му дадох от пащърнак. Такова потрисане, отвращение, гадене, плюене беше, че повече от лъжичка не му предложих. Отдадох го на самия зеленчук, не го обича всеки (аз го хапвам редовно). Днес предложих морков - отново плюене и гадене. Купила съм за всеки случай готово пюре от моркови и го отворих. Яде и помен няма от гадене и отвращение.

Домашните пюрета не стават толкова гладки, както от магазина. Имам усещането, че това е причината. И домашната каша от ориз ще откаже вероятно. Пробвах с брашно, за да видя колко гладка става.

Чудя се дали уредът на Авент прави пюретата гладки като купешките? Заслужава ли си да го купя?

Приготвям и съхранявам по следния начин:
Варя на пара, пасирам в шейкър каната на робота и замразявам в силиконови формички за лед.

# 586
[quote author=∞Black Hole∞ link=topic=1058589.msg37550944#msg37550944 date=1540020082
Чудя се дали уредът на Авент прави пюретата гладки като купешките? Заслужава ли си да го купя?
[/quote]

Моя позната има такава кана.Предполагам, че става дума за същата.Филипс/Авент от Емаг и струва около 300 лв.
Тя е много доволна и точно това ми сподели, че пюретата стават гладки като купените.

# 587
  • Somewhere in Spacetime
Да, за него става въпрос - 2 в 1.
Другият е 4 в 1, но имам нагревател на Авент, който претопля и размразява, и не ми е необходим за тези функции.

# 588
Здравейте,
Аз ползвам обикновен чопър на делимано и стават по гладки и от купешките. Савина предпочита домашните като фаворит засега е картоф, тиква и батат.
За уреда за бебешки пюрета според мен не си заслужава толкова пари. В момента варя зеленчуците за Савина в обикновена тенджера. Имам уред за приготвяне на пара на тефал и него ползвам от време на време. Каката я изгледах с него. Яйцата стават превъзходно там.Месо ще варя като за нас в тенджера под налягане.

# 589
И според мен не си заслужават парите за такъв уред , ако бях вземала такъв сега щях да го бутна в някой шкаф.
След 2 месеца и половина от захранването отказва толкова гладко пюре .

# 590
И аз за себе си прецених, че е излишна покупка.Реших да взема уред за готвене на пара за цялото семейство.Имам Нютрибулет и пасатор, с които правя пюретата.

П.С.Захранването отначало тръгна много добре.Голям интерес и желание да се храни сама.Но всяко чудо за 3 дни.

# 591
  • Somewhere in Spacetime
Съгласна съм с вас. Аз също имам уред за варене на пара, яйцеварка, голям кухненски робот с блендер и сокоизтисквачка, ръчен пасатор с чопър. Купувала см ги през годините. Не ми се купува още един уред.
Ще пробвам с ръчния пасатор, но сега като се замислих, може ножът на каната да е изхабен. Ползвам я от 5 години всекидневно за смути. Ще го сменя.

# 592
Давате ли някакви сокове?Ако да какви?Купени или сами си правите.И по кое време?
Моето бебе е на изключително кърмене и започнахме захранването на 5++
Вода не иска да пие.

# 593
Сок не давам , тия дни беля грозде махам семките това давам като пресен плод.

# 594
Сок не се дава на дете под 1 годинка. Освен да му причиниш болки в стомаха, друго няма да постигнеш.
Изключително кърмене е когато бебето е на кърма само. Щом даваш твърда храна, вече не е само кърмено бебе😉

# 595
  • Somewhere in Spacetime
Така е, сок след 12 -я месец. Трябва да го научиш да пие вода. Лека - полека първо му давай с лъжичка, после с преходна чаша.
Аз вече му давам вода само с преходна чаша (6+). Много добре се справя с пиенето от нея, държи си я сам, изважда я и се опитва да я вкара отново в устата си. С моя помощ успява. Оставям да си играе с нея, за да свиква със самата чаша.

# 596
Сок и на каката при захранване не съм давала. Почнах късно. Сега на 5 пие вода/ чай а сок рядко

# 597
Как изглежда преходната чашка?

# 598

gerda1 това е нашата

# 599
Аз минах първите пюрета (за две три лъжички) през цедка. Получи се доста фино, но не се приема с охота Joy

Общи условия

Активация на акаунт