Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 387
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • Somewhere in Spacetime
Аз купих два вида преходна чаша:
Babylove
Tommee Tippee
Тази със сламката обаче още не я е ползвал. Вижда ми се малък за нея.
От DM е много хубава и е на чудна цена.

# 601
Отначало пиеше вода, около 50-60 мл. на ден.Но напоследък е решила, че водата е за игра и когато й подам шишето се плюнчи.Чувала съм, че преди са започвали захранването със сокове, което знам, че е грешна практика.Днес видях в магазина сок от моркови 4+ и купих един, но ще си го пийнем с татко й Simple Smile

# 602
Сок не се дава на дете под 1 годинка. Освен да му причиниш болки в стомаха, друго няма да постигнеш.
Изключително кърмене е когато бебето е на кърма само. Щом даваш твърда храна, вече не е само кърмено бебе😉

Доста неща чета в интернет относно захранването и наистина пише под годинка да не се дават сокове.Грешката е моя, че не съм запомнила.
И за изключителното кърмене ми е ясно, но не съм се изразила правилно.Често го правя напоследък.Моля, да ме извините.

# 603
  • Варна
Аз съхранявам в бебешко бурканче в хладилник за 1 нощ, не повече! Захранвам от 5 дни като първите 2 дни се мръщеше, но според мен това не е от вкуса, а от различната консистенция. От вчера давам морков,който не успявам да намачкам добре както картофа и се получават частички..малко ме е страх, ама дребосъкът се справя. Май много бързо го пуснат "в дълбокото" Simple Smile Приготвям много малко количество и пасаторът и блендерът не ми вършат работа засега.

# 604
Да и при мене малко количество не става с пасатора, затова почнах да правя малко повече колкото изяде и другото се хварля,  но тала наистина става добре

# 605
  • София
От кой месец нататък се ползва преходна чашка?

# 606
  • Somewhere in Spacetime
След 6-ти и след 12-ти месец.  Различни са чашите. След 24 мес. казват, че трябва да може да пие от обикновена чаша. Разбира се, има деца, които по - бързо усвояват това умение.
Съща така четох, че не бива да се оставя за по - късен етап преминаването към преходна чаша, защото в периода 6 - 12 месеца децата са най - податливи  да учат нови умения. След това захитряват и има вероятност да отказват, да искат шишето с биберон. А всички знаем колко вредно е това за зъбите и челюстта.

Аз му купих и чаша за след 12 месеца. Бяха на промоция и купих на 3 марки. Една ще оставя при баба му и дядо му.

# 607
  • Варна
Мислите ли,че ако не е гладко пюре това пречи на органите по някакъв начин?

# 608
Мислите ли,че ако не е гладко пюре това пречи на органите по някакъв начин?
Не не мисля  , ако беше така  нямаше да има ЗВБ.

# 609
Естествено, че не пречи. Просто в акото намираш парчета. Цяла седмица гледам парчета тиква в памперса на малката. Аз захранвам по ЗВБ😉

# 610
Естествено, че не пречи. Просто в акото намираш парчета. Цяла седмица гледам парчета тиква в памперса на малката. Аз захранвам по ЗВБ😉

Бихте ли ми разяснили как протича захранването при този метод?Защото аз имам голям интерес към ЗВБ.Но си мисля, че ще бъде възможно когато започне да стои самостоятелно.

# 611
Moos, най-общо казано, на бебето се предлага вместо пюре, парчета храна, които може да хване в юмручето си. Примерно вместо пюре от тиква й давам парчета печена или варена тиква, на дълго нарязани, колкото да се хване в ръката й. Тя сама си взима храната, опитва, ако й хареса - я яде. Предлагат се 2-3 храни и която бебето си хареса. Разбира се, може да се предлага по една,но тогава се губи идеята детето само да се храни и да има свобода на избор. Аз днес й дадох тиквичка, пащърнак и броколи. Тиквичката опита и каза - бляк, пащърнака го гледа и пипа, облиза и хвърли, а по броколито полудя от кеф. Хвана си една голяма розетка и си я хапна. Със звб бебето се научава да дъвче с венчета и ползва мускулите в устата, което спомага и за проговарянето на по-късен. Бебето яде каквота поиска и по колкото иска. Разбира се, сигурна съм, че имаш куп въпроси. И аз имах.
Това е темата във форума за звб http://m.bg-mamma.com/?topic=1043719, този блог е изключително полезен https://zabliznacite.wordpress.com, аз си купих и книгата на авторката му,изчетох я и се убедих, че това е начина на захранване, който избирам. Има и стари теми, с много инфо и фейсбук група. Пиши на ЛС ако имаш други въпроси, нужда от инфо, че стана дълъг поста 😉 стига детето да показва признаци, че е готово за храна - не виждам защо да не пробваш по тоя начин.

# 612
  • Русе, България
Момичета, при някое бебче върнаха ли се коликите след началото на захранването? У дома е нещо страшно! Стигнахме до това, отново да пускам бял шум, докато спи, за да не се буди с плач, плюс събуждане и будуване по никое време през нощта, защото газовете искат да излизат, а, разбирате ли!, много болят... Не исках пак да давам капки със симетикон и засега му давам единствено хомеопатичните Коликинд, като че ли леко го облекчават.
Иначе му харесва да се храни, хваща лъжицата и смело слага в устата, повтаря "ам" и се радва да бърка в купата и да мачка пюрето с юмруче. Вярно, понякога по-бързо губи търпение и храненето приключва за по-малко от десет минути, но не искам да се отказвам.
Въвела съм тиквичка, пащърнак, елда, тиква, морков - в този ред. Тиквичката (първото) и морковът (последното засега) го запекоха и докара силни газове; от тиквата също получи доста газове, при това не я хареса на вкус. Пащърнакът и елдата му регулираха добре изхожданията, газове пак имаше, но не чак така с рев.
Дори не смея да си помисля за броколи или нещо друго, което още повече може да подуе коремчето. Има ли бебе с такава реакция към твърдите храни?

# 613
Много рано си въвела елда, на жлъчката ще й е трудно да се справи. Казват, че преди нея е добре да се въведе оризова каша.
Тиквичка, като първа за захранване съм чувала рядко, че наистина е газообразуваща и. на моето бебе не му понася.
А картофче (сладък батат) ще даваш ли?
Спазваш ли миншмално количество при въвеждането?
Избягвай храните, които не му понасят, но сега периодът пък се смесва със зъбите и скок в растежа, та не е ясно кое какво е.
Моето бебе се мята някои нощи, но аз подозирам, че е от глад.

# 614
  • Русе, България
Избрах като първа каша да бъде елдата, защото оризът традиционно запича, а при бебчо изхожданията още от третия месец насам не бяха съвсем редовни. На повече от едно място я срещнах като възможност. Същото се отнася и за тиквичката - посочена е като възможен първи зеленчук и в ръководството, което чета. Избрах я и заради това, че е единствения домашно отгледан зеленчук, от който мога да се възползвам.
Въвеждам новото, като предлагам заедно с това, което последно е давано, като на втория или третия ден количеството от новото е по-голямо. Само по една лъжичка не е, малко повече е, и от това може да идва проблемът? Благодаря за отговора, gerda1!

Общи условия

Активация на акаунт