Звездни компромати- 378

• 101 433
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
А какво се случва с парите, които намират при акциите? Сега се замислих върху това.

# 556
Описват ги като доказателство и би трябвало да се пазят от държавата до приключване на делото/производството. 
Ама те тези пари, които са ги намерили да не вървят с табелка “недекларирани”?! За бизнес с техните мащаби, 10млн като нищо ще ги минат за оборотни. Само цирк да има, накрая пак тия двамата ще се окажат чисти като сълза на сърна (и още по-богати сигурно).

# 557
Аз не доуточних: какво се случва с тези пари, когато приключи делото, и се установи, че не са оборотни?

# 558
Тук повече подробности - Гешев съобщи още, че две от лицата, които са обявени за общодържавно издирване, са от семейство Арабаджиеви. Става дума за Ветко Арабаджиев и Маринела Арабаджиева. От началото на август тези две лица се намират във Франция. Издадена е европейска заповед за тяхното задържане.

Според тях доказателствата сочат, че от около девет месеца действала организирана престъпна група, която се занимавала с укриване на доходи чрез подставени лица и липсващи фирми и така заобикаляли плащането на сериозни суми за данъци.

Според разследващите престъпната група действала по четири схеми, чрез които укривали доходи и не плащали ДДС в огромни размери. Засега обвиненията са за избягване на плащане на 600 000 лева, но сумата можело и да нарастне, обясни заместник-главният прокурор.

https://www.vesti.bg/bulgaria/izdirvat-vetko-i-marinela-arabadzh … e-obvinen-6086031

# 559
Отнемат се в полза на държавата, но само до размера на доказаното престъпление. Ако не може да се докаже чия собственост са, също се отнемат в полза на държавата (защото винаги е възможно да отричат, че изобщо са знаели за тях. )

# 560
  • София
Мале, какви суми. Арабаджиеви ще изгърмят. Време им е.

# 561
Не мисля, че ще изгърмят, за съжаление. Ще споделят малко богатство. Но те пък имат за споделяне. Sad

# 562
Аз не знам за фирма,която си държи оборотните пари в кутии за обувки Grinning

# 563
  • София
Много ще бъде очевидно ако им се размине.

# 564
Аз не знам за фирма,която си държи оборотните пари в кутии за обувки Grinning

То за 10 млн трябват доста кутии и кутиища 😬 такива са имали, в такива са ги слагали 😃

# 565
  • София
много, много са сгафили Арабаджиеви някъде по веригата. показнОто е налице...

# 566
Не е забранено, нали (държането на пари в кутия)? Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз съм още по-цинична от Румцайс, очаквам даже да им се извинят за причиненото неудобство под формата на някоя обществена поръчица след половин година.
Очевидно, колко да е очевидно. Да сте чували нещо за Очите след страшно шумния адрес? Цветан Василев? Маргините? Таки? Че дори дребните риби - дрийм тийма отпреди няколко месеца? Всяко чудо за три дни.

# 567
Айде един Арабаджиев във Вип Брадър,пресен пресен Grinning

# 568
Чудя се дали ще ги оковат във вериги като Иванчева. Ама нека видим...ако ги намерят въобще 🙈

# 569
г-ца Арабаджиева не изглежда особено притеснена... 🤨😉

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт