Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Малките деца, инцидентите и застраховките

 • 3 138
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 475
Вчера по обяд моето дете преживя много, ама много нелеп инцидент в магазин. Един дядо се блъсна във вратата на магазина с все сила, отстъпи назад няколко крачки, но загуби равновесие и буквално седна върху детето ми (3 години, 15 кг.) при което то си удари главата. Още съм будна и сън не ме лови. За щастие няма счупено, не стигнахме до болница, но питането ми е дали правите застраховки на децата си и наистина ли може да се получи сума, която да покрие евентуално лечението им?

# 1
 • Мнения: 7 893
Специална застраховка, от спестовните, не съм правила, но от колективните в училище и детска градина - да. За 2-5 лв, еднократна вноска. Покрива всичко и на всякъде. Да не се случва, но децата са си рискови за всякакъв род травми, и у дома, и навън. Не мога да кажа до колко покриват лечението, но определено изплащат трицифрени суми. По мои наблюдения най-честите травми са счупени ръце.

# 2
 • Мнения: 9 196
Отиди и се поинтересувай в която и да е застрахователна компания. Разбира се, че се изплащат договорените обезщетения при злополуки и заболявания. Това, което не се изплаща е смърт на дете, защото е забранено законово. Мисля че на дете до 14 години.

# 3
 • Русе
 • Мнения: 6 433
И за застраховка от 2-5 лв питай какво и за какъв % покриват злополуки. Имахме в клас подобни случки и знам за счупен лакът колко обещетение взеха родителите.

Дано да е добре детенцето  Praynig

# 4
 • Мнения: X
Последното, което би ме вълнувало, ако някой седне върху детето ми, ще е дали има застраховка или не...

Иначе детето има допълнително здравно осигуряване, което покрива голям брой частни болници. Лечение на счупена ръка, счупена глава и т.н. го покриват и държавните - в спешните болници при спешен случай (примерно главата), при неспешен - с направление от педиатъра. Допълнителното просто ни дава възможност да идем в която болница си поискаме, но често си стигаме до държавните - примерно в Исул, където е май единственото място в София с дежурни добри очен и УНГ доктори през неработните дни. Може би и ВМА, там не сме ходили, останал съм с впечатлението, че там основно с връзки се ходи, но може и да не е така, не знам Simple Smile


Извън тези неща има медицински застраховки за малко вероятни но много тежки заболявания, при които се покриват наистина големи суми за лечение в чужбина. В друга тема научих за тях и мисля да направя подобна на детето и съпругата си, когато ми остане време. Предимството при тези случаи е, че в редки заболявания, изискващи медицина на най-високо ниво, България не предлага толкова добри условия и резултатност на лечението както примерно щатите, Германия и други. Там обаче е платено лечението, че и доста скъпо (под "скъпо" си мисля за 5 и 6 цифрени суми) и затова е и застраховката. Конкретните условия зависят от застрахователя.

# 5
 • Мнения: 475
В момента нито аз, нито таткото разполагаме с допълнително здравно осигуряване от работодателите ни. Благодаря за идеите.

# 6
 • Ямбол
 • Мнения: 27 789
Откакто счупиха зъба на сина ми в училище и последваха не малко и не евтини манипулации и застрахователя ни извъртя най-нагло, от тогава застраховка е забранена дума у дома.

# 7
 • Мнения: 475
Уви да, май застрахователите само търсят повод да не платят. Иначе за да вземат парите дават мило и драго.

# 8
 • Сф
 • Мнения: 7 759
В у- ще имат задължителна застраховка.Моята разтегна връзки и беше 14 дни в гипс у дома.От у- ще ми съдействаха , също и брокера, който отговаря за колективната им застраховка и застрахователите изплатиха много бързо 30 лв.
Има си таблици , застраховката я правят в началото на уч.година, който се интересува може да разгледа полиците.Класната ми обясни на мен и ме посъветва да си я изисквам заради настъпилото застрах. събитие .
По- принцип застраховките не са лошо нещо, така смятам.

# 9
 • Ямбол
 • Мнения: 27 789
Не са задължителни застраховките в училище. Който иска може да откаже и аз отказвам. Само при пътуване са задължителни.

# 10
 • Мнения: 291
Има различни видове застраховки. Тези, които предлагат в училищата, покриват злополука най - често и са с много ниски лимити на отговорност за застрахователя. Медицинската застраховка покрива злополуки и заболявания, както и всякакви медицински разходи - за прегледи и изследвания, за лечение и болничен престой. Покриват допълнително и лекарства например, суми за закупуване на очила и  други.

Общи условия

Активация на акаунт