Слънцезащита 2018/2019 - III

• 68 364
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • На ръба..
Елица, свободна си да изразяваш мнението си стократно, както го правиш. Тук сме се събрали почитатели на слънцезащитата и не за първи път тази година ще я ползваме. Всеки от нас си е направил равносметка дали да се маца, кога и по колко и не е нужно да ни убеждаваш колко грешно го правим. Проявявам толерантност и към поредния ти пост, прояви и ти и си ходи без обриви и пъпки, а не като нас....

# 271
  • някъде под слънцето...
Ако визираш мен за петната без защита , не е боло без никаква защита, защото, защото ББ крема, който ползвах тогава   беше с защита  30+..Приблема бише ниския фактор 7 неподновяването.
Но явно ти знаеш по добре от мен  какви съм ползвала , как съм го ползвала и какво ропно е било врвмето през конкретните дни.

Както вечв писах за мен защита е 50+.
Но защо ли да се учудвам щим сравняваш какрусите с кожата на лицето....
Явно за теб дори и на погребението на родител , ще е по важно как точно изглеждаш.Който го може, го може.
Е аз лично не го мога.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 10:21 от sl

# 272
Момичета кой според вас е по-добрия вариант за слънцезащитен флуид?

или

Откъм състав флуида на уриаж е много изчистен и цената е много добра.

# 273
  • София
В работен ден подновявам само преди да си тръгна от работа, защото дори за обяд не излизам от офиса, а и седя на щори от сутринта. Блести ми в екрана. Имам възможност да си държа всякакви продукти, да си измивам лицето и т.н. Проблемът е, че всички слънцезащитни ми изсушават кожата и задължително преди това трябва да сложа хиратиращ крем или серум + крем и отгоре СЗ. В търсене съм на някакви кърпички (задължително без алкохол и сушащи съставки) за махане на грим или само за почистване на лице. Имам само грим на очите и не ми се оправя и той всеки път. Зимата изобщо забравих за СЗ ама то и грам слънце не видяхме и не съм се притеснявала. Само дето баш за планината се подредих без нищо!
Ако някой е намерил добър вариант на кърпички, моля, да ми препоръча.

# 274
Търся си фиксиращ спрей за грим със слънцезащитни филтри, за предпочитане минерални. Можете ли да препоръчате някакъв?

# 275
Много хвалят един на La Roche Posay от серията Anthelios. И аз съм решила за първи път да изпробвам спрей, колебая се кой обаче, приемам с удоволствие препоръки. С реактивна/чувствителна кожа съм, склонна към запушване на пори, през лятото е сравнително нормална, през зимата суха и често дехидратирана.

Момичета, моля ви да ме посъветвате за балсам за устни със слънцезащита, минимум 30 обаче. Заглеждам основно на Avene Sun Sensitive и на La Roche Posay, Nivea не ги признавам, а на Lavera май го няма в България.

# 276
  • някъде под слънцето...
За тези, които се интересуват от озаряваща защита, която може да се използва като  и основа за грим

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 14:43 от bubanka

# 277
Момичета, моля ви да ме посъветвате за балсам за устни със слънцезащита, минимум 30 обаче. Заглеждам основно на Avene Sun Sensitive и на La Roche Posay, Nivea не ги признавам, а на Lavera май го няма в България.
Аз ползвам на Piz Buin spf 30.

# 278
Всеки решaвa сaм зa себе си. Aз слaгaм слънцезaщитен сaмо един път нa ден - при сутрешния ритуaл и то лятото, целогодишно - не. Спрейове изобщо не смятaм дa ползвaм, челa съм достa негaтивно инфо по отношение нa слънцезaщитите под формaтa нa спрей и че вредaтa може дa се окaже повече от ползaтa. При спрея рaзпръсквaнето нa чaстиците води до директно попaдaне в очите, устaтa, дробовете и кръвтa. Товa може дa доведе до рaздрaзнения и куп други неприятности. Дa си признaя трудно бих се престрaшилa зa спрей, тa aз трудно се престрaших зa слънцезaщитните кремове четейки кaкви гaдости имa нaбухaни в тях и опaсностите които влaчaт след себе си тaкa, че зa мен мaзaне по сто пъти нa ден не е опция, a спрея изобщо. Все още слaгaм слънцезaщитa с известен стрaх и някaк нямaм усещнето, че се предпaзвaм, a че по скоро се тровя. Мaкaр дa се мaжa с кaкви ли не козметики, слънцезaщитнaтa не ми е комфортнa чисто психологически.
Но всеки решaвa зa себе си и поемa рискове които предполaгa, че сa опрaвдaни в съотношение ползa - вредa.

# 279
  • Prismatica Aerie
Момичета, моля ви да ме посъветвате за балсам за устни със слънцезащита, минимум 30 обаче.
Харесвам този
Скрит текст:
От DM. Има и други видове.

# 280
# 281
Ами чак толкова ли да вреди един спрей Grinning Какво мислите за подновяване със слънцезащитен стик?

# 282
Alex23 не съм пробвала флуидите още,но този на Адерма мисля е за суха кожа иначе аз имам крема и съм доволна като цяло.
Момичета като изтече посочения срок след отваряне на слънцезащитния продукт след това какво става филтрите не действат, не са така ефективни или?Понеже на моя изтече а крема си мирише по същия начин и се чудя какво да го правя а има още доста Sad

# 283
Точно за да прецени всеки трябва да се допускат мнения. Аз също не подновявам, не ползвам целогодишно, вкъщи не ползвам, съобразявам се с време на слънце и ув индекс за да преценя кой фактор - от 15 до 40 са ми в момента кремовете. Петно ужасно, голямо и тъмно ми беше станало на челото преди 2 години, когато ползвах киселини за ексфолиация, а тогава не излизах без фактор 50. На слънцезащитата на гримовете никога не съм разчитала напълно, освен преди на една пудра на bare minerals след попиване на излишен себум. На плажа, при много време навън и висок ув индекс - да, подновявам след почистване на лицето. Ползвам мицеларната вода на биодерма и памучни тампони. Естествено, че филтрите от стария крем не се свалят напълно, но поне прах и себум махам.

# 284
Момичета, предлагат ли отново слънцезащитни в DM, защото до преди 10 дни бяха прибрали всичко? Извадиха ми един крем от склада, но точно ,"моя" го нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт