Слънцезащита 2018/2019 - III

• 68 344
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Какво е мнението Ви за състава на тези продукти (става въпрос за слънцезащита за лице):

Първи вариант: Aqua, Benzophenone-3, Octocrylene, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, C12-15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmеthane, Ethylhexyl Salicylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cetyl alcohol, Glyceryl Stearate/PEG-100 Stearate, VP/hexadecane Copolymer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Xanthan gum, Parfum, Disodium ЕDТА

Втори вариант:СЪСТАВ: Aqua (Water), Coco-Caprylate/Caprate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Ethylhexyl Triazone, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Titanium Dioxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Pentylene Glycol, Potassium Cetyl Phosphate, Stearalkonium Hectorite, Tocopherol, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Alumina, Xanthan Gum, Jojoba Esters, Propylene Carbonate, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract.
Например в този сайт въвеждаш състава и проверяваш дали те устройва.

# 301
Благодаря много!

# 302
Много хвалят един на La Roche Posay от серията Anthelios. И аз съм решила за първи път да изпробвам спрей, колебая се кой обаче, приемам с удоволствие препоръки. С реактивна/чувствителна кожа съм, склонна към запушване на пори, през лятото е сравнително нормална, през зимата суха и често дехидратирана.

Момичета, моля ви да ме посъветвате за балсам за устни със слънцезащита, минимум 30 обаче. Заглеждам основно на Avene Sun Sensitive и на La Roche Posay, Nivea не ги признавам, а на Lavera май го няма в България.

Напоследък гледам по-скептично на слънцезащитните продукти на Ла рош. Разочарована съм като видя в първите 5 съставки алкохол денат. Четох особено отрицателни мнения за тази съставка - не е добре за чувствителна кожа, особено ако е в първите пет съставки на даден продукт.

Ingredients | Fil code : C210021/1

AQUA / WATER
    DIISOPROPYL SEBACATE
    GLYCERIN
    BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE
    ALCOHOL DENAT.
Anthelios Ultra Crème SPF50+Sans parfum

# 303
Оф, аман. И аз я избягвам, да. Потрисам се като я видя при скъпарски марки - фон дьо тен на Диор с алкохол на трето място в състава, например. Ясно, няма да е той явно. Ще прегледам пак мнения и за спрейове.

# 304
Аз не мисля, че спреят може да замени крем по какъвто и да е начин. Идеята на спрея е по - скоро да даде допълнителна защита и удобство на нанасяне в крачка, когато няма време или възможност за подновяване на крем. Зарадвах се много, когато този на Ла Рош се появи, защото нося грим и звучеше като перфектното средство за защита след него и първата доза слънцезашитен крем. Не сработи за мен обаче. Кожата ми ставаше мазна и сивкаво рошава само при едно напръскване. Възможно е, разбира се, просто продуктът да не се съчетава добре с кожата ми или останалите продукти, които ползвам. Съветвам да тествате преди покупка, ако имате възможност.

# 305
  • някъде под слънцето...
За да бъде ефективна, слънчевата защита трябва да се нанася в щедри количества(поне така съветвят дерматолози и производители).А иначе вевки е свибоден да се съобразява или не с мнението им.
За  спрея препоръчителната доза е от 7 до 9 пулсации.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 09:59 от sl

# 306
За да бъде ефвктивна, слънчевата защита трябва да се нанася в щедри количества(поне така съветвят дерматолози и производители).А иначе всвки е свибоден да се съобразява или не с мнението им.
За  спрея препоръчителната доза е от 7 до 9 пулсации.
Точно. И не виждам как със спрей бих докарала същото количество, което нанасям от крема. Препоръките за количество са оправдани, по мое лично наблюдение. Значително по-лесно се справям със защитата, откакто се съобразявам с тях.

# 307
  • Нидерландия
Както споменах в предишният си пост, ходих на нещо като информационен семинар в една дерматологична клиника. Общо взето не научих много повече от това което вече знам, но примерно: за количеството: препоръката е една чаена лъжичка за лице и 4 други части на тялото, нанасяне през 2 часа, не знаех че SPF е някаква формула която определя колко минути си защитен, те колкото по нисък фактор толкова по често трябва да се мажем. Също и че цената и качеството нямат съотношение, те и евтини продукти предлагат добра защита. Раздадoха ни тестери на La Roche posay и Eucerin. Казаха че носът, ушите и устните трябва много добре да са защитени тъй като там се наслагват най много слънчеви лъчи и там най често  след време се получават и раковите образувания ( не при всички разбира се да не се паникьосате☺️) Отрече се напълно солариума.. А само като си спомня преди 10-15 години как масово се посещаваше и се копуваше за вкъщи, да да си легнеш под него за тен
☺️...спреят като защита е по лек и това се спомена и при алергии да се ползват минерализирани продукти а не химични. Това е което мога да се сетя по темата. При нас слънцето започва да грее по често към месец май, така че все още имам време за нагласа... И понеже виждам че е 8 ми март ви го честитя мили дами от сърце! 💐💐💐

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 09:54 от Madelief

# 308
Балсам за устни на Piz Buin.

# 309
Днес една аптекарка ми каза, че всичките им слънцезащити са от миналата година и ще зареждат новите края на този месец Blush

# 310
Здравейте, моля за съвет.
Ползвам това за сина ми, на 1г 1м е. Кожата му е много Бяла.
https://www.laroche-posay.com/products-treatments/Anthelios/Anth … otion-p20762.aspx
Въпреки, че го мажа щедро, бузите му се зачервиха от слънцето.
Какво бихте ми препоръчали за него?
Държа да се разнася сравнително лесно.
Ползвах Биодерма до скоро, но тя е ужасна за разнасяне.

# 311
  • някъде под слънцето...

Когато тийнката беше бебе , този все още не съществуваше, но най ползваните защитити у дома са на тази марка.
Прияелка го ползва за две годишната си дъщеря.

Вчера в часа на класния на дъщеря ми  (15 годишни тийнове) са имали лектор от  AECC(испанската асоциация срещу рак) , Доста настоятелно са препоръчали на децата ,  да носят защита за подновяване преди да излязат от училище, защото по това време слънцето вече е опасно.

# 312
https://www.kukuriak.com/spf/
Полезна информация какво е spf, как се ползва и защо се подновява. Много хора несъзнателно не ползват слънцезащитните кремове правилно или имат различни очаквания.

# 313
Идвам да доложа, че Авен Клиананс като слънцезащита се издъни яко... само за два дни в планината съм с потъмнели петна, които цяла зима опазих в града и бях замазала с разни киселини. Сутрин мажех СВР себиаклиър, за подновяване през деня съм ползвала Авен - резултата - потъмняло петно на челото, което преди беше “изчезнало” и задълбочаване на петната на бузата.... + изгорелия нос на ММ....

Лошото е, че вече няма почти никакво време за избелване и ще си ходя петниста, макар и да започна киселините още от тази вечер...

# 314
Поръчах си Vichy Capital Soleil защитен матиращ флуид за лице SPF 30 да го тествам. Лицето ми взе все повече да се омазнява. Имам от миналото лято да довърша един Юсерин мат 50 фактор и Уринаж също 50 фактор. За сега друго няма да купувам.
Целя защита от лъченията и предпазване на капилярите.

Общи условия

Активация на акаунт