Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 48 590
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Здравей, Spiritlight!
За съжаление, тези стойности не са оптимални, нищо че попадат между референтните граници. Особено стойността на TSH е индикация за хипофункция на щитовидната жлеза.
Дай и референтните граници на лабораторията, в която си пуснала изследването.
Да, възможно е лошото функциониране на жлезата да се отрази на цикъла. Даже е много вероятно...

# 301
Референтните граници са съответно 0.300-4.200 и 12.00-22.00. И на мен ми се струват малко разбутани стойностите, въпреки че са в рамките... Благодаря за мнението, Гърне без похлупак.

# 302
Имам 15 дни до следващият МЦ, а вече ми зацапва кафяво течение. На какво може да се дължи?

# 303
  • София
Имам 15 дни до следващият МЦ, а вече ми зацапва кафяво течение. На какво може да се дължи?

Овулация или хормонален дисбаланс.

# 304
Референтните граници са съответно 0.300-4.200 и 12.00-22.00. И на мен ми се струват малко разбутани стойностите, въпреки че са в рамките... Благодаря за мнението, Гърне без похлупак.

Моля. Сигурно ендокринологът също ще ти каже, но при такива стойности, задължително трябва да пуснеш TAT и MAT (това са антителата), за да се види дали не е налице автоимунен процес (Хашимото).
Също така е строго препоръчително да си направиш ехография на жлезата при читав ендокринолог.
Успех!

# 305
Искам да ви попитам по-скоро ако на някой му се споделя личен опит. Майка ми (77г) получи лек инсулт преди два дни. Следващ проблем е, че е паднала на двора и е стояла 24 часа на дъжда, докато я намери някой. В болницата доктора е бил доста оптимистично настроен и са я сложили  на системи веднага. Днес дори са я разкачили от системите и вероятно е на хапчета някакви (взели са ѝ телефона и само човека който е с нея ми предава какво точно се случва). КАзали са, че ще я изпишат след 5 дни. Не е ли много рано това, как след 5 дни? Мен лично ме притеснява да не развие пневмония в последствие от това стоене на дъжда, мокра толкова дълго и какви други последствия да очаквам? Мога ли да направя нещо? Доколкото разбирам ударило я е в едната ръка, но може да я движи, и леко в говора, но ѝ се разбира. Най-вероятно лекарите ще кажат какво да се прави, но искам да съм подготвена.

# 306
Да, малко ги държат. После го изписват. Борбата е после. Рехабилитация, лекарства, човек да я наблюдава. Няма ли кой да е с нея?

# 307
Ох, баща ми е с нея, но и той не е много цъфнал. Та кой кого ще гледа акъла ми не стига. Аз не съм в БГ и се чудя от къде да я подхващам. В случай на пневмония, какво се прави? За превенция предполагам не може да се говори.

# 308
Тогава просто им пращай пари. Говори с ЛЛ. Наеми човек да ги наглежда. Желателно е мед. лице
Успех

# 309
♥ HAPPY ♥ благодаря ти  bouquet мнението ти ми беше по полза!!!

# 310
  • София
Също така е строго препоръчително да си направиш ехография на жлезата при читав ендокринолог.
Успех!

А къде има читав ендокринолог? Моето TSH пролетта беше 3 и нещо (не се сещам точно), ендокриноложката каза, че всичко е наред, да спра бялото брашно и бялата захар. Спрях ги, качих 2 кг. и продължавам да не се чувствам добре. Чудя се при кой да отида.

# 311
Моля, препоръчайте ми добър хематолог в София. Няма значение дали работи с НЗОК. Благодаря.

# 312
Днес "баш" си прокървих, а е рано...
Започна като кафяво течение, премина в кръв, като при МЦ.
Ох, какво ли става пак? Когато отида на доктор, той само ми "честити" по някоя киста. Може ли да е от това? Или да очакам да си ми дойде?
Знам, че не е нормално да кървя извън МЦ.
Доста стрес ми се насъбра около новото работно място, може би пък това да е отражение....

# 313
Зацапването в периода след предполагаема овулация е признак на нисък прогестерон. Ако кървите може и някоя киста да е.
Напълно възможно е да е от стрес, ще се регулират нещата, не се паникьосвайте излишно.

# 314
А къде има читав ендокринолог? Моето TSH пролетта беше 3 и нещо (не се сещам точно), ендокриноложката каза, че всичко е наред, да спра бялото брашно и бялата захар. Спрях ги, качих 2 кг. и продължавам да не се чувствам добре. Чудя се при кой да отида.

Ами, виж, малко отзад напред искаш да тръгнеш. Simple Smile Правилният ред на действията, които трябва да предприемеш, е: отиваш в някоя читава лаборатория (аз лично препоръчвам централата на "Бодимед", ако си в София); пускаш си пълния пакет показатели на ЩЖ (TSH, FT4, FT3, TAT и MAT) - струва около 60 лв.; като резултатът излезе, го споделяш в някоя от темите във форума, за да го коментираме (може в тази, а може и в темата за Хашимото), като междувременно си запазваш час за ендокринолог, при когото, освен да получиш консултация, да си направиш и ехография на жлезата!
Горе-долу това е.
Препоръка за ендокринолог вече не се наемам да давам, защото аз спрях да посещавам каквито и да е специалисти. Полза от тях няма - реално винаги повтарят това, което вече знам и сама.
Все пак, доста хвален ендокринолог е Катя Тодорова - преглежда както в София, така и в Плевен, доколкото знам.
И още нещо - ако бях на твое място, щях да си пусна Инсулин + Глюкоза на гладно, освен показателите на ЩЖ. Особено важно е, щом пишеш, че имаш проблем с килограмите. Не е изключено при теб да е налице и някаква форма на ИР.
За всички тези изследвания си има специална подготовка, която трябва да е изпълнена, за да са на 100% верни резултатите.
Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт