Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 855
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
elle.n, без да ти слагам диагноза и да те плаша, на мм такова задържане на вода се оказа от болно сърце. Като го вкараха веднага в отделението, на другия ден все едно не беше той - крака нормални, коремът му беше спаднал. Може и бъбреци да са, вероятно има още много причини. Може би личният лекар ще те насочи най-добре.

# 556
да поясня, че подуването не е постоянно ... също така друго, което ми направи впечатление преди време е ,че при съвсем лека рана кръвта спира бавно, но се случи лятото и мислех, че е заради жегите ... също така имам косопад без нови разтежи от юли месец ... казаха ми, че маже да са свързани нещата и затова ги споделям Simple Smile не съм усетила да имам проблем със сърцето,дано не е това ... ако е от значение съм на 28

# 557
Пак с уговорката, че вероятно няма никаква връзка с elle.n. Понеже започнах, да довърша.  ММ летеше и години наред е минавал лекарски комисии без никакви забележки. Оказа се, че това сърдечно заболяване е на вирусна основа от някакъв прекаран грип или вирус. Дори ние в началото не повярвахме на лекаря, който каза, че за него причина е сърцето. Просто никога не е имал оплаквания и е бил под почти постоянен лекарски контрол. Сега си гълта шепата хапчета и така ще е дълго време. Но, да, ти си доста по-млада от него, вероятно са други причините. Най-добре ги търси, явно има такива. Peace

# 558
решила съм да ги търся, защото много се стреснах в събота, но тъй като сега няма как с направление да обикалям, исках до разбера какъв лекар ми трябва и какви изследвания мога да си пусна ... и аз бях се спряла на пълен пакет щитовидна + кръвно захарен профил ... лошото е,че като отида на преглед при специалист и не съм подута в този ден няма да ми обърнат внимание (случвало ми се е за друго) ... трябва ли да си направя кардиограма?

# 559
Ами виж сърце, бъбреци и съдов хирург
Кардиолог и съдов хирург със сигурност ще ти обърнат внимание. Ще те видят на ехограф и доплер.  За бъбреци не знам как се процедира

# 560
elle.n, аз само ще кажа, че в продължение на няколко години, преди да ме диагностицират с Хашимото, най-отчетливият ми симптом беше именно ужасното подуване и болка в ръцете и отчасти - в краката (в областта около глезените). Към онзи момент изобщо не обръщах внимание на това. В последствие се случи така, че една мамоложка, при рутинен преглед, реши да ми погледне щитовидната жлеза и директно ми каза, че имам Хашимото. Тогава всичко ми се навърза - качването на килограми в продължение на години, умората, сънливостта, ужасните отоци, от които страдах периодично...
Оказа се, че имам и Инсулинова резистентност, като "бонус". Laughing
Хубаво си се ориентирала да пуснеш пълния пакет показатели на ЩЖ.
Особено щом пишеш, че имаш косопад, хич не е изключено именно щитовидната нещо да дава на късо...
Съветът да отидеш при кардиолог също е резонен, макар че си твърде млада за проблеми в тази област. Което никога не е гаранция, де, така че няма да е излишно да се тестваш.
Съдов също може да те види, да.
Успех! Peace

# 561
Гърненце, ти какво направи с цитологията от преди няколко месеца? Тя ти беше нормална, но нали се чудеше да повтаряш ли или как беше? Понеже и аз бях със същия резултат като твоя за това те следя какво си предприела Simple Smile Не знам колко скоро може да се повтори по принцип. И аз се чудя да повтарям ли. Ако го направя сега, ще е след 4 месеца все едно. Редно ли е толкова скоро и аз не знам. И да го правя ли за втора група въобще. Иначе никой не ми е казал да я повтарям. За себе си се чудя.

# 562
  • На брега на реката
Планирам ноември да си пуска отново изследвания. Хормони, за анемията, чернодробните и холестерол. Не се трае вече, явно нещо пак е тръгнало по нанадолнището - умора, главоболие, безсилие, продължителна менструация, закъсняваш цикъл, че и периодично сърцебиене. Обаче ще съм с България точно преди или по време на цикъла ми. Ще компрометира ли хормоналните изследвания? Исках и на гинеколог да ида, но и това е знам как ще се случи. Иска ми се да е само заради анемията, но истината е, че не се чувствам изобщо добре, а няма да разполагам с много време, за да си обърна качествено внимание.

# 563
Zest, те хормоналните нали на трети ден се правят от цикъла, така че по-добре там да ти се случи да си в цикъл. И не знам дали имаш доктор, но по-добре върви там където имат колпоскоп да се прегледаш от до. Аз лятото ходих при Надежда Иванова (видях, че си от Русе). Ами хубаво ама тя един общ преглед направи, не детайлен. Мислех, че в тоя кабинет ще имат и за това отидох там, ама грешка. Следващия път ще предпочета в кабинет с техника.

# 564
Гърненце, ти какво направи с цитологията от преди няколко месеца? Тя ти беше нормална, но нали се чудеше да повтаряш ли или как беше? Понеже и аз бях със същия резултат като твоя за това те следя какво си предприела Simple Smile Не знам колко скоро може да се повтори по принцип. И аз се чудя да повтарям ли. Ако го направя сега, ще е след 4 месеца все едно. Редно ли е толкова скоро и аз не знам. И да го правя ли за втора група въобще. Иначе никой не ми е казал да я повтарям. За себе си се чудя.
vici, честно казано, нищо не съм направила, даже се отписах от онази тема. Laughing Ще правя нова цитонамазка може би след половин година. Аз, всъщност, исках да си пусна и микробиология, че не съм скоро, а ми се ще да знам как е положението там, та затова бях задала толкова въпроси в онази тема. Simple Smile Иначе, за втората група не знам какво да мисля - нали ми писахте, че е нормално - а отделно, няма лекар, който да ми е споменал, че това може да е проблем, така че не го мисля изобщо. Имам толкова други неща, върху които да се фокусирам, че... Mr. Green
Вашите US лекари какво твърдят - проблем ли е втората група или и те, като нашенските, неглижират въпроса?

Zest, зависи кои хормони визираш. За някои ще е проблем това, че си в цикъл, за други - не. Виж тук, на първа страница, за повече инфо. Peace

# 565
  • На брега на реката
Вики, ходя при Шишкова, пускам и цитонамазка всяка година, винаги съм била Пап 1, въпреки двете раждания. Винаги ме преглежда вагинални и на ехограф, преглежда на ехографа и млечните жлези. Чисто гинекологично според нея нямам проблем. Когато съм изследвала хормоните, също са били в норма. Само анемията ме тормози, както и моите внушения, че имам проблем с щитовидната.
Гърне, благодаря и на теб. Отивам да чета!

# 566
Oхо Гърненце Simple Smile, тук няма групи. Само получаваш резулат добре си или не си добре. Аз до сега все съм била добре, и не знам в другия случай как се процедира. За пръв път някой ме слага в група (в БГ). Цитологии правя вече 17 години тук. Няма групи. Абе и аз няма да се занимавам да повтарям. Догодина. Гледам на бг бумагите не пише да повтарям цитологията. Ще трая до догодина. Пък дано няма проблем.

# 567
Zest да не забравиш да провериш в офертомат за някое намаление на прегледите на които ще ходиш. Може да излезе нещо по-евтино.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 18:51 от vici75

# 568
  • София
Здравейте! Може би мястото за този пост не е тук, но пък може да има някой, който спешно се нуждае от това лекарство, така както моето семейство преди време Sad
Имам останали 12 таблетки от лекарството Ibrance 125 mg, със срок на годност до 2020 г. Ако някой има нужда ще го дам на доста по-ниска цена от пазарната.

# 569
Ох то и ние имаме едни торби от операция за рак на дебелото черво за даване на ниска цена. Но и аз не знам къде мога да ги обявя. Все ще търся някакъв форум където да ги пусна и все не ми остава време.

Общи условия

Активация на акаунт