Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 881
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз не знам дали това е вирус или вече състояние на 30% от хората , които познавам Sad

Относно драскането , все си мисля , че дори да имаш раничка , тя по скоро ще е мека , тъй като средата няма да позволи изсъхване ?
Може просто да не сте достатъчно възбудени в този момент ?

Да запитам за детето.
В неделя повърна , няма нито температура , нито разстройство , нито е отпаднал.
Повърна като пишеше домашни.
Днес пак пишем домашни пак му се повръща , боли го корем .
Всичко това може да е свързано с притеснение относно у-ще , защото е 1и клас .
Какво мога да му давам.,като хомеопатия , защото ще се ходи до лекар , ако състоянието продължава /

# 526
Днес ходих при личния лекар,изписа ми Нурофен и Упсавит.Каза,че е било настинка.Днес се чувствам така,сякаш нищо не е имало.Но вчера и днес пих по 2000мг. вит.С.

# 527
  • Burgas, Bulgaria
Да попитам , някой ползвал ли е капките Солдесанил ?

# 528
Kраката ми се олюляват, вие ми се свят, боли ме глава, причернява ми. Може би се дължи на стрес и умора. Днес ми е втора 14ч смяна на работа, утре последна. Как да се подпомогна?
Трябва да издържа, след това ще почивам. Не чувствам глад, но хапнах бърз въглехидрат и изпих един Ибопрофен. Не мога да се наспя, разполагам само с 6ч почивка между смените.
Мога ли да си помогна с нещо?

# 529
  • София
Да запитам , тазгодишния стомашен вирус , как минава ?
Онзи ден ми беше много зле.
Жестоки спазми в корема , повтъщане и друг екстри.
Вчера всичко точно , но днес като че ли отново същите симптоми , но без болка в стомаха .

Малкият също беше така.
Сега има разстройство .
Да пусна ли някакви изследвания ? Или нещо по-специално ?

# 530
  • На брега на реката
Основното е да пазите диета. И да приемате пробиотици и достатъчно течности. Изключете от менюто млечни, плодове, дори и тестените и мазни меса. На първо време и в пика на болестта най-добре действат ориз, картофи и моркови. Ако и след 2-3 дни диета не се подобрите, е хубаво да пуснете фекална проба. Но имайте предвид, че ако се установи вирус, само симптоматично и с диета е лечението. Стремите се да не се обезводнявате от разстройството и повръщането, приемайте електролити. За болки на детето е изписван мезим форте и еспумизан.

# 531
Уинд, пробва ли с Ре-комфорт? По схемата, описана на опаковката.

# 532
  • София
Kраката ми се олюляват, вие ми се свят, боли ме глава, причернява ми. Може би се дължи на стрес и умора. Днес ми е втора 14ч смяна на работа, утре последна. Как да се подпомогна?
Трябва да издържа, след това ще почивам. Не чувствам глад, но хапнах бърз въглехидрат и изпих един Ибопрофен. Не мога да се наспя, разполагам само с 6ч почивка между смените.
Мога ли да си помогна с нещо?

По-скоро на вирус ми прилича ....

# 533
Детето ми е на 1г и 9м.Преди да навърши годинка се поду лимфен възел на врата.На 1г и 3 м се подуха по слабините.Назначиха антибиотик ,ПКК и ДКК.Възлите не се повлияха.Казаха,че било нормално за малко дете,пък и не са големи.Преди седмица се поду и на главата.ПКК и ДКК. Резултатите и на трите изследвания са сходни.При последното четвърто(от вчера)  има и атипични лимфоцити 4%.Тази вечер го проверих.Има подути възли от двете страни на вратлето,един на главата ,няколко от двете страни на слабините(единия от които ми се струва по-голям). Лимфоцитите варират 81-90%, неутропили 5 %, Sg  е вече 3%, моноцитите са скочили на 11%, Pl 3%.
ЛЛ -не ѝ харесват резултатите,но не може да каже за какво се касае.До преди последния възел-нищо му няма на детето.
Педиатърката му-нормално е,нищо му няма,отказ за направление за хематолог(не е виждала последните резултати)
Лекар(не зная специалността)-лоши резултати,не е от зъби,възможно най-бързо при хематолог,изброи по-нестряскащи(според него)диагнози,също не е виждал последните резултати.
Детето не е прекарвало вирус/грип.Един път е вдигал температура близо 40 гр и един път над 40.Избиваха по няколко зъбчета наведнъж.
Моля за насоки какви изследвания е добре да се направят.В понеделник сме на хематолог в Плевен и искам да съм подготвена максимално. Да настоявам ли за ехограф и евентуално пункция?
Надявам се да не е нещо страшно,а ако е да го "хванем" на време.
Споделяйте какво мислите без да се притеснявате.

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 17:19 от didka-moni

# 534
Хематолога ще каже. Пращал ни е на ехограф, но се касаеше за един възел. Гледал е и кръвните. Правилно сте се насочили към хематолог. Стискам палци

# 535
Здрвейте, вчера си правих кръвен тест за изследване на Хеликобактер Пилори и излезе отрицателен. Моя позната каза, че кръвния не бил толкова сигурен колкото фецес. Не знам дали е така и се зачудих. Някой по наясно ли е с това?

# 536
Не знам дали е така и се зачудих.

Така се води, да. Peace

# 537
didka изчакайте да се видите с хематолог. Според мен той ще назначи допълнителни изследвания. Няма смисъл да се харчите на сляпо с допълнителни.
Стискам палци да е наред всичко.   

Daisy аз знам, че единствения тест за хеликобактери който е меродавен е проба от стомаха.

# 538
  • Тра-ла-ла
След инжекция против тетанус - има ли някакви ограничения? Алкохол?

# 539
didka изчакайте да се видите с хематолог. Според мен той ще назначи допълнителни изследвания. Няма смисъл да се харчите на сляпо с допълнителни.
Стискам палци да е наред всичко.   

Daisy аз знам, че единствения тест за хеликобактери който е меродавен е проба от стомаха.
Благодаря за отговора... Надявам се все пак отрицателният кръвен да е точен.

Общи условия

Активация на акаунт