Хитринки за всякакъв случай - 18

• 69 901
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз ще прозвуча все едно съм на процент, но с двете ръце препоръчвам парочистачката. Аз съм ползвала само един вид - този, които имам. Ако имахме повече място за съхранение бих си взела по-голямата с повече приставки. До момента единствено уреда за чистене на прозорци ми е липсвал.
Мъжът ми е с дерматит, а аз получих ужасна алергична реакция в началото на бременността, лежах две седмици в алергологията даже. Може и да си въобразявам, но неползването на излишна химия много ни помогна.

Най- доволна съм, че абсорбаторът светна само след като го напарих хубаво със силната струя и после без препарат просто обрах мазнината с микрофибърна кърпа.
Иначе аз на ежеседмичното чистене минавал подовете първо с прахосмукачка и после с парочистачката по естествения паркет и гранотогреса. Няма никакви проблеми и не остават петна и не замазва.

# 376
# 377
  • София
Аз съм с HOOVER и съм доволна.

# 378
  • София-в сърцата на моите деца
Аз съм с HOOVER и съм доволна.
Как се справя с  фугите на плочките?

# 379
  • София
Как се справя с  фугите на плочките?
Последният път ММ чисти и каза "светна" Simple Smile Щерката (нищо, че е голяма) беше размазала дъвка и бонбон на ламината. Махна ги без следа.

# 380
  • Берлин
Аз със спешно питане /преди да пукна от задушаване/. Та, снощи синът ми си сложил към 11 да вари яйца и заспал. Събудихме се от воя на противодимната аларма около 2 след полунощ. Яйцата бяха експлодирали из цялата кухня. Изчистихме всичко, по печката по чудо няма щети /на 2 месеца ми е/. Та дим, смрад и пак дим, и пак смрад. Не сме затваряли прозорците от снощи. Обаче смрадта в кухнята е нетърпима. МОЛЯ ви, дайде някакъв жокер как да се отърва. Много ви благодаря

# 381
  • София
  Боже, като прочетох се върнах няколко месеца назад, не същият случай, но смрадта беше голяма. Девойката ми си прави сандвич на грила на микровълновата. Съответно забравя да превключи на грил и пуска 5 минути, сандвича беше овъглен микровълновата беше оранжева отвътре, а кухнята беша задимена и смърдеше неописуемо.
  Прибирам се след 1/2 час(вече знаех), веднага пускам абсорбатора, на сушилката слагам 2,3 мокри хавлиени кърпи, може и повече, и запалвам 2,3 свещи в стаята. Също така отворих външната врата и на терасата и държах към 1 час за да стане течение. Може да ги смениш след няколко часа кърпите.
   Имаше подобрение до към вечерта, но си остана миризмата още поне 3-4 дни.

# 382
  • оттам, откъдето започва България
Може би ще е добре кърпите да са напоени с оцет.

# 383
  • Берлин
Нон-стоп е отворено, а тия кърпи къде да ги слагам се чудя. То направо умирам от тая смрад

# 384
  • София
Принципно миризмите и дима се задържат повече по ъглите, ако можеш да сложиш на няколко места е добре. Може и освежител за въздуха да си купиш, денем да пръскаш.

# 385
  • Берлин
Благодаря ви. Атакувам с кърпи,оцет и освежител
Чудя се,ако боядисам,ще се оправи ли положението

# 386
Измийте пода с белина, пердетата, ако ги има трябва да се изперат, в стаята сложете панички с прясно мляко и кафе - и двете поемат миризми. Миризма от масло от мента в хладилника премахнах като го измих с прах за пране. Преди това с какво ли не пробвах и вонеше ужасно.

# 387
Ако имате вентилатор, напръскайте перките с парфюм и го оставете да работи часове. Също може да напръскате и осветителните тела с парфюм, дори и слабо да се затоплят, ще излъчват аромат.

# 388
Освен кърпи с оцет, също са ми казвали за активен въглен и за чинийка със сода че поемат миризми, но това не знам колко би помогнало за цяло помещение, сигурно ще трябват на доста места да се сложат.

# 389
Изтриваш каквото може да се изтрие и изпере и от свещите/ароматизаторите против цигарен дим. Те някак поемат миризма. Майка ми от години си държи в кухнята от гел-ароматизаторите и мисля, че има доста голям ефект да не се задържат неприятни миризми.

Нещо такова: https://www.emag.bg/rezerva-za-aromatizator-za-staja-glade-antit … 219/pd/D3WSVMBBM/

Кърпите може да ги накиснеш с повечко омекотител и така да ги метнеш на сушилката.

Общи условия

Активация на акаунт