Аблация на сърцето - 9

• 53 150
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
След една седмица е моята аблация.Става ми все по-страшно и тревожно.
 Аз я очаквах с нетърпение . Не се притеснявай ,за добро е ! С Дева по едно и също време ни аблираха .
Впр . С нов профил съм . Пак съм си Таня .

Танче, ти ли си? Hug

# 211
Таничка,здравей,появи се най-после!Ксарелтото щеше да си свърши работата ако го пиех редовно.А аз само когато излизах от ритъм.Дано пораженията да са поправими.Таня,ти как си?

# 212
Здравейте ,момичета ! Много ми се насъбра и сега,когато нещата с половинката вървят добре , се разкиснах . Имах страхотни екстрасистоли и започнах да взимам ксарелто и два пъти на ден ритмонорм по 150 мг .Ако бях в България или Гърция не бих пила лекарства , но в Германия с болен мъж и с оскъден английски ,реших да не рискувам .
Славея , нищо не е станало ,така че споко . Ще ги пиеш месец -два след аблацията и ще забравиш ,че си имала проблем .
Аз съм с фамилна обремененост . И двамата ми родители страдаха от ПМ  . Майка ми с години го влачеше , аз мисля че се излекувах . Надявам се да измислят нещичко и за екстрасистолите . Веднага бих се кандидатирала .

Бъдете здравички !

# 213
Танче, радвам се за половинката! bouquet Hug
А ти защо не пробваш Амаритон?

# 214
Дева,   някак не смея без да се консултирам да започна нещо ново . Тези дни ще се видим с познат лекар ,българин ,ще го занимая и с моя проблем . Но така ми е писнало от болници и бели престилки , половин година само с тях се занимавам .  По скоро бих пийнала едни леки успокоителни, които изписаха на мъжа ми . Не се научих в тоя живот да крещя или поне да плача ,всичко складирам в себе си и си плащам за този дефект.

# 215
О, Танче, разбира се, че след консултация. Иначе не.

# 216
Здравейте на всички в тази група!
Пиша ви, защото съм отново притеснена. Преди 3 години и половина ми направиха ЕФИ и аблация в Токуда. Бях със синусова тахикардия от 14-годишна, като последните години нещата излизаха извън контрол. Получавах пристъпи, които продължаваха с часове. Изтрелвах се към спешното по сред нощ и ми се случваше да не могат да ме вкарат в ритъм по няколко часа, даже и в интензивното съм лежала. Това бяха най-кошмарните моменти от живота ми. След като се подложих на аблация, всичко се нормализира, доколкото е възможно. След процедурата съм получавал катомалки пристъпи, един на няколко месеца, с продължителност 3-10секунди и сърцето само си влизаше в ритъм. Но последните 2-3- месеца излизам по веднъж месечно, като може би продължителността е 30-60 секунди, които ми се струват цяла вечност. Бях забравила какво е. Искам да уточня, че за момента съм си влизала сама в ритъм, без да ми се налага да пия медикаменти. Дано да е все така Wink.
Искам да попитам за претърпялите аблация, дали ви се случва нещо подобно, защото почнах да се стресирам отново. Тъй като ми е време за деца, се чудя дали , ако забременея, нещата няма да се влошат. Някой да е получавал такива пристъпи по време на бременност и как се е справял с тях?
хич не ми се иска пак да преживявам този ужас, но и колкото и странно да звучи, хич и не искам пак да преминавам през цялата процедура на ЕФИ и аблация. На някой да са му правили повторно аблация?
Въпреки това, за всички, които се чудят дали да си направят или не аблация, бих казала ПРАВЕТЕ! Това е единственият начин да подобрите качеството си на живот и да се чувствате пълноценен човек! Да живеете спокойно, без притеснения и стрес, кога ще настъпи следващият пристъп! Кураж!

# 217
Моята аблация беше преди 4 години.
Случвало ми се е да получа кратка тахикардия, даже и на холтер имам, но не мисля, че е същия вид пристъп като преди аблацията. При мен е около 3-4-5 секунди. И минава само. Все едно сърцето се опитва да излезе от ритъм, но вече не може.

# 218
И аз като Дева . Не е идеално сърчицето ,усещам че го имам ,но нищо общо с положението преди аблацията.

# 219
Аз съм слет аблация. Вече го няма високия пулс но останаха. Екстра систоли. Нормално ли е това

# 220
Да. Случва се при доста хора.
При мен изчезнаха почти откакто пия Амаритон, въпреки че напоследък рядко го пия.

# 221
Искам да питам нещо за да знам дали съм разбрала правилно: при нормален синусов ритъм със сигурност може да се изключи предсърдно мъждене, нали?

# 222
Да. Случва се при доста хора.
При мен изчезнаха почти откакто пия Амаритон, въпреки че напоследък рядко го пия.

Дева колко време след приема на амаритон се повлияха екстрасистолите?

# 223
Мисля, че поне след месец се усети значително подобрение.

Искам да питам нещо за да знам дали съм разбрала правилно: при нормален синусов ритъм със сигурност може да се изключи предсърдно мъждене, нали?

Не съм убедена. Танчето да каже, но като всяка аритмия може би не е постоянно. А в останалото време да е синусов рътъмът.

# 224
Ако през цялото време е нормален синусов ритъм ,за какво ритъмно нарушение говорим .
Всъщност , не се наемам да отговоря . Още повече за една моя кардиограма , разчетена от трима кардиолози , се получиха две противоречащи се мнения . Двама казаха екстрасистолия ,един -извън ритъм .

Общи условия

Активация на акаунт