Аблация на сърцето - 9

• 52 968
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Аз също имам дни с ЕС, но също като Танчето знам защо и не ги мисля изобщо. Като премине умората/стреса/недоспиването, изчезват.

# 691
Но аз съм така от години вече и е много изморяващо . Най много ден два да не ми прескача. Иначе на холтер са различни. около 3000. Чудя се дали да не пробвам вече с друг бета блокер. Конкор не ми действа,явно и атенолола който пия сега.

# 692
Е, 3000 е различно.
Защо не пробваш Амаритон?

# 693
От него пия когато са през 2-3 минути и не спират. Лекар ми беше казал,че ако го пия постоянно,после може да не ми действа при такива пристъпи. Всеки казва различно и вече толкова се обърках,че незнам кое е правилно. От делно съм и с постоянно ускорен пулс

# 694
Аз пък от опит ти казвам, че при мен подейства след месец. Не виждам как ще има ефект, ако се приема еднократно.
Конкор изобщо не ми действаше на мен за ЕС. Сега си го пия, по 1/2, но за пулса.
Без него ми беше 90, сега е 72. Simple Smile

# 695
И аз съм с такъв пулс.  Сутрин е 120 даже като стана. Ще взема да пробвам с амаритон... Ти по колко милиграма и колко пъти на ден го пиеше?

# 696
Значи пак да ти обясня.
И двете неща ги пиех успоредно. Сутрин половин Конкор, вечер 1 Амаритон. Година и малко.
След като видях холтер с 5 надкамерни ЕС, спрях Амаритон. Вече втора година не го пия, но продължавам с Конкор.

# 697
Благодаря!

# 698
Снощи направих хипертонична криза и естествено сърцето затанцува джига . И сутринта реших ,че крайно време да си намеря кардиолог . Записах час в МЦ 1 , платих си преглед ,не харесах лекарката и си тръгнах . Обаче се заинатих и отидох при друг кардиолог -Златка Димитрова . Много съм доволна . Обясни ми,че Беталок ЗОК действа 10 часа и при еднократен прием , не е ефикасен . Сега вечер ще чупя на две таблетката от 5 мг , допълни менюто и със Стрезам сутрин и вечер по една таблетка .  И в краен случай , три пъти по 150 ритмонорм . Убедена съм ,че това ще е моят кардиолог . Кога ли някои велики специалисти ще разберат , че доброто отношение лекува ! Кръвното ми от 160/100. спадна спонтанно след прегледа. Вероятно и до ритмонорма няма да стигна .

# 699
Танче, съжалявам за проблемите ти, но се радвам, че си харесала моята кардиоложка! Благодаря на Жорко, че я препоръча тук.
Ние всички сме при нея, скоро и мама имаше проблеми, тя я оправи.
Имам ѝ пълно доверие. Flowers Hibiscus

# 700
Здравейте на всички😊😊😊 Радвам се че ви има😘😘😘
Екстрасистулите.... Какво да кажа за тях..имам ги толкова отдавна,че вече имам чувството че ако изчезнат напълно и мен няма да ме има.Вярно е че лошо съм живял,но ги получих за пръв път когато бях на 20 години в идеално здраве..
След двете аблации имам невероятно подобрение.Излизане от ритъм не съм имал.. екстрасистулите намляха значително,но не изчезнаха..има периоди в които много ми прескача сърцето.Няма никаква закономерност,никаква логика,но това е.Екстрасистулите са различни.Понякога силни,двойни, тройни,друг път единични като сърцето пропуска един два удара..а някой път почти не се усещат..пулса след аблациите си остана по ускорен от обикновенно,въпреки бетаблокера който взимам..
В общи линии това е..5 години след процедурата,още имам страхове да не се върне аритмията, особено когато сърцето лудува ..но...това явно ще е завинаги.Не пуша от 15 години,пия по 100-150мл водчица почти всяка вечер.Малко е множко,но..килограмите са ми над нормата,но нямат отношение към екстрасистулията.Поне така си мисля.. Магнерот ми помага определено,но поне месец го пия..това е от мен засега.Бъдете здравички и ритмични..😘😘😘

# 701
Танче, съжалявам за проблемите ти, но се радвам, че си харесала моята кардиоложка! Благодаря на Жорко, че я препоръча тук.
Ние всички сме при нея, скоро и мама имаше проблеми, тя я оправи.
Имам ѝ пълно доверие. Flowers Hibiscus
И аз благодаря и на Жорко , и на теб ! Страхотна е !

# 702
  • Враца
Здравейте. Моята среща с екстрасистолите започна преди около 2г и половина. Както си лежах един следобяд с детето и сърцето ми започна да прескача. Няма да изпадам в подробности, само ще кажа, че ходих на доста лекари, слагаха ми холтери, правих ехографии и всички казваха, че нищо ми няма и всичко е на нервна почва, само минимален пролапс. Екстрасистолите са камерни, около 10 000 за 24 часа, пих за кратко Конкор, който ми действаше само в началото. Имала съм страшни кризи, не спях по цели нощи от страх да не ми се случи нещо, но с времето като че ли ги приех за нещо нормално и не им обръщам внимание.  Написах всичко това за да добиете представа за състоянието ми. Проблемът на дневен ред идва от това, че искам второ детенце,  а ме е адски страх да нямам проблеми през бременността. Редовно екстрасистолите идват след като се нахраня, а при една бременност, коремчето ще расте и ще притиска всички органи и много се притеснява това да не предизвика сърцебиене. Чела съм всички теми и имам спомен, че е писано за бременност с екстрасистоли, но не си спомням точно.
Моля, някой с подобен случай да се включи да ми сподели нещо.

# 703
Здравейте и от мен! Някой пил ли е Ивабрадин на Mylan 7,5 мг и има ли отзиви за него?

# 704
Привет,  за тези които са минали аблация , получавали ли са синини около мястото на аблацията?

Общи условия

Активация на акаунт