БИО/органична и натурална козметика - тема 7

• 81 375
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • София
То по тая логика и трабанта вози добре и може да те закара до работа, ама що искат БМВ, и аз се смея! Simple Smile)

# 406
Скрит текст:
Здравейте,мъжът ми е немски дерматолог,и ползва козметика от dm-дрогериите:))Присмива ми се редовно,че купувам скъпа козметика,и твърди,че кожата си има естествена бариера(цип)която не пропуска големи молекули,бактерии,вируси,химикали....Например колагеновата молекула е твърде голяма,за да се абсорбира през кожата,и всички красиви приказки за колагенови кремове са бла,бла.Според него трябва да си браним колагена,да не пушим,да се предпазваме от ултравиолетовите лъчи от слънчевата светлина,и да се поддържа влагата в роговия(последния)слой на кожата,да не се допуска да изсъхне.Но,ако някой от вас се бори с кожни проблеми като големи пори,акне,розацея,сраствания,моля да ме потърси на лично.Само споделям.....
Имате умен съпруг, немец, а в Германия основния глагол е шпарен, пестя. ДМ не е лош избор за бюджетни продукти. Прав е, общо взето, с няколко забележки: кожата има не "цип", а "сито", в този смисъл не пуска големи молекули. Дерматолозите нямат особени познания от козметология, може би си мислят, че им е под достойнството или нямат време. Но е прав мъжа ви за това, че кожата трябва да пребори сама своите дефицити, а и  много продукти точно това имат предвид. Козметични продукти.
Да, има трабанти и БМВ-та, но много често победителя е шкода. Разумно похарчените пари за продукта, който ще свърши работа, а не този, който е най-лъскавия. Между другото, БМВ са измислили загряването на задното стъкло - за да си греят ръцете бутащите зимата поредното БМВ. hahaha

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 12:30 от bubanka

# 407
  • Orihuela Costa,Spain
Аз съм приятно изненадана от Алтея. Като се замисля преди колко пари трошах за кремове и маски и измиващи гелове за лице и спирали и червила и  слънцезащитни кремове и какво ли още не на  Шисейдо  и ми става лошо 🥴.Бях взела на дъщеря ми серията за млада кожа Waso с моркови  и изобщо не й хареса. На Руми Илиева също ми допадат крема и серума Глоу.Другото ,което забелязвам, че откакто ползвам електрическата четка на  Clinique лицето ми е много по-чисто,а от приставката за масаж имам чувството, че крема попива и хидратира по-добре.

# 408
абе не знам кой кво сито има, но откакто не ползвам масова козметика, да не кажа козметика като цяло, има разлика, усещам я. лекарското мнение не ми е меродавно, макар да са масово около мен. масово им поведение е на невежи /не казвам, че са/ и си личи по вида.
няма как да е едно и също дали захранваш най-големия орган с /химически/ лайна или не. и да ви кажа след години си личи.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 00:25 от zenata

# 409
честно казано, най-много скапва начинът на живот и недоспиването, като няма нормална почивка, с каквото и да се намажеш, в се тая

# 410
честно казано, най-много скапва начинът на живот и недоспиването, като няма нормална почивка, с каквото и да се намажеш, в се тая

и гените. но към 50 започва да си личи и грижата /ако е прекалена има обратен ефект, това съм забелязала/.

# 411
А липсата на грижа започва още по-рано да си личи. Имам нова колежка под 30. А аз съм над 30годони. Ами кожата и е ужасна.  Не се стърпях и и дадох съвети. Ползвала Лореал, Нивея и темподобни и ежедневно се китосвала с фондьотен. Ами няма как да си ок с такива л*йна.

# 412
Може ли линка към четката на Клиник?

# 413
# 414
А липсата на грижа започва още по-рано да си личи. Имам нова колежка под 30. А аз съм над 30годони. Ами кожата и е ужасна.  Не се стърпях и и дадох съвети. Ползвала Лореал, Нивея и темподобни и ежедневно се китосвала с фондьотен. Ами няма как да си ок с такива л*йна.

А, не подценявайте гените. Има хора със супер кожи без да правят нищо. Явно в случая мо мичето не е уцелило подходящото за нея. А и 30+ не е критерий, тва са мн млади кожи още.

# 415
Лошата кожа е много неприятно,и смазващо самочувствието заболяване!Съжалявам за колежката Ви!Няма нищо общо с "Нивея,Лореал и темподобни л-на",както неправилно се изразихте! Факт е, че кожата ни е покрита с бактерии,полезни за здравето,и те ни предпазват от нахлуващите микроби .За да не звучи като препоръка споделям,че аз не прекалявам с четките и пилинга.От какво я чистите с четка и пилинг,горката кожа?

# 416
  • Orihuela Costa,Spain
Здравей, незнам дали се отнася до моя пост, но за всеки случай ще поясня, става въпрос за електрическа четка за почистване, която на всеки 30 секунди спира сама.Няма нищо общо с пилинга, ползва я и дъщеря ми, има си нейна четка за супер чувствителна кожа. Купих я най-вече заради черните точки, които и аз съм имала на нейната възраст. При покупката ми препоръчаха и масажна приставка, която най-много ми допада .Слагам крем и после минута, две се масажирам, най-приятно ми е на челото.В комплекта като подарък има и измивна пяна, но аз си ползвам пяната за лице с розова вода и хиалуронова киселина на Руми Илиева, а дъщеря ми ползва Авен. Мое мнение, не искам да споря с никой, а и не искам да спамя, най-много вредят на кожата на лицето цигарите и слънцето. Имам приятелки на една и съща възраст, едната е заклет пушач и изглежда поне 10години по-стара от другата. За мен си реших преди доста години да си направя една инвестиция, спрях да пуша и оттогава си се глезя с кеф. Преди това всеки ден давах по пет евро за цигари, а 25 е. за Идеалия на Виши ми се свидеше Joy.Въпрос на гледна точка и приоритети. Поздрави Kissing Heart

# 417
И аз се отказах от цигарките през януари:))Малко напълнях.На приятелката пушачка препоръчвам биокозметиката на Неора,обещават 10 години подмладяване и абсолютен лифтинг.Така ще се изравни с приятелката непушачка:))Мен не ме излъгаха:)) https://90daychallenge.com/Gallery
На лично бих могла да изпратя мои снимки.Невероятно но факт!!!Чакам с нетърпение слънцезащитния,и антицелулитния,още ги няма в Европа.Поздрави.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 12:32 от bubanka

# 418
Това с пушенето също е относително. Познавам пушачки, които адски младеят, както и обратното. Леля ми, Бог да я прости, пушеше яко, а на 65 нямаше нито една жръчка и се мажеше с лимонов крем. Обаче генът й по майчина как ния е адски -   пълно беше с 90 - годишни роднинижсъс сибствени зъби, гъсти коси и малко бръчки. Майка ми почина на 47, нямаше също нито една бръчка. Кумата ми също - на 46 изглежда по- добре и млада от 37-38 годишните колежки, а пуши и пие и е с отлична фигура ( казвам го, щото по- слабите жени се сбръчкват повече във фейса).

# 419
  • In the land of Never Never
Има ген, но има значение и грижата. Важно е да се почиства кожата на лицето и шията вечер и сутрин с наплискване хладка вода, да се тонизира, да се подхранва с подходящ за типа кожа и възрастта крем, лятото със слънцезащитен фактор, домашно приготвяни маски всяка седмица. Грижата за шията трябва да е поне същата, като за лицето. Около очите кремът се нанася с леки масажи с потупване при нананяне.
Не винаги съм могла да си позволя скъп крем, но винаги съм си купувала най-доброто, което мога да си позволя в момента. От това не се пести. Може да се пести от дрехи, но не от грижа за лицето. Модата минава и заминава, а кожата е за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт