Удължаване на косата, тема 13

• 65 236
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, имам удължение на щипки. Може ли него някак да закачам като опашка, и как?
Или да си поръчам опашка специално?
Някоя има ли? Как се слага? Как се скрива закачането?

Може и с треса. Гледала съм клипчета в youTube. Аз имам опашка, но така и не успях да я сложа поне веднъж. Тежки са и се смъкват.

# 556
Колко грама е твоята, дето ти тежи? И каква ти е косата? Моята не е гъста, 100 гр треса са ми перфектни. Но не знам как да я направя на опашка. Освен това, така ми идва фрапиращо дълга май, като опашка.

# 557
Колко грама е твоята, дето ти тежи? И каква ти е косата? Моята не е гъста, 100 гр треса са ми перфектни. Но не знам как да я направя на опашка. Освен това, така ми идва фрапиращо дълга май, като опашка.

120гр. е опашката. Тежи и смъква собствената опашка. Може би тресата с щипки ще е по-добър вариант, стига да се научиш да я слагаш добре. Опашката ще бъде по-устойчива и няма да се смъква. Щом имаш треси, дай си време, за да видиш как ще се справяш и после ще прецениш дали да си купуваш опашка.
Можеш да пробваш със синтетична опашка от Алиекспрес (но те са по-леки), за да се ориентираш дали ти допада, дали ще се справиш със слагането (аз не успях) и ако е така, тогава да инвестираш пари за качествена опашка.
В Али-то синтетичните са по няколко евро.

# 558
Момичета, имам удължение на щипки. Може ли него някак да закачам като опашка, и как?
Или да си поръчам опашка специално?
Някоя има ли? Как се слага? Как се скрива закачането?

Раздели косата си на две, като оставиш едната част толкова, колкото искаш да ти е висока опашката. ( ако искаш до ушите раздели през ушите двете части хоризонтално)
Закерепи щипките на косата, но така, че да не издуват много на едно и също място. После пусни горната част и вържи с ластик. Твоята коса ще скрие щипките.

Ако искаш този ефект:

Вържи косата си високо, някъде около частика захвани щипките. За да стои така обемна трябва да тупираш или най-добре на пластовете, които няма да се виждат сложи от пресата за обем ( така наречените вафли) в основата, максимално близо до ластика и пак тупирай. За да не се виждат фибите, издърпай един кичур дълъг от най-долу. Завий го около ластика и щипките плътно и захвани с черни обикновени фиби.

# 559
Здравейте,
имах хубава, дълга, гъста и чуплива коса, но две години след раждането стана безформена и в следствие на къдрене и боядисване се съсипа тотално. В момента ми е до раменете и така си стои от 3-4 години.
Искам да си я удължа малко, но ме интересува най-щадящия и добър вариант за постоянно слагане на коса-не с щипки.
Другият ми въпрос е от къде да купя хубава чуплива коса и къде да ми я сложат?
Мога да отделя до към 500-600 лв.
До сега виждам, че за такава цена предлагат от Diverso hair, Otto-botique, Optimaextension.

# 560
Здравей EmiliT,
Както съм писала по-напред във форума, това е един порочен кръг, от който трудно се излиза. Няма щадящ метод, дали от манипулациите, които се извършват върху косата при трайното поставяне, дали от стилизантите..., но винаги има увреждане.
Ако се върна 7-8г. назад, не бих сложила екстеншъни или бих сложила само един ред най-отдолу, където косата е по-гъста и здрава и най-вероятно с щипки.
Трайното поставяне е по-удобно, но при него косата се уврежда повече, особено при поддръжката.

# 561
  • Варна
Момичета, тези рускини във всичко ги бива.
Имат ненормално яки коси😍😍😍
От около 3 години я следя тази мацка в инстаграм, продава детски/славянски/южно-руски коси и тресите, които прави колежката ѝ, толкова са нежни и тънки, че и 10 от тях да се сложат на косата - въобще няма да си личи.
Нямат силикони, не са боядисани, не са изкуствени, затова в тази тема съм казвала - не гледайте цената, а качеството. Защото точно такава коса ще Ви държи с години, а не месеци.
Но да, вярно, че специлано в БГ, лъжат клиентите си с някаква не изцяло истинска коса и продават на много високи цени.
Праща в цял свят, надявам се в следващите месеци да мога да си закупя от нея.🙏🏻

Вижте на последната снимка какви тънички треси😳😍

# 562
Момичетата, които са с трайно поставена коса на треси с капси, как се справяте със заплитането на вашата коса, която е между тресите? При мен пада голямо ресане и скубане, особено след баня. Страх ме е да не остана без коса. Използвам шампоан елсев дрийм лонг и маска на селектив за хидратиране в момента. После пръскам със спрей и мажа и с крем за лесно разресване, и половин час я разпитам. Суша я хубаво в корена. И пак се заплита. Моята коса е тънка. Сега си поръчах крем mi amante, но не съм го пробвала още.
Аз съм с капси и се заплита и моята. Недай си боже да се почеса нещо...и пада малко коса, това е положението...Може би ако се хиди по-место на поддръжка, за са не израства толкова корените в капсите.

# 563
Щом вашата коса се заплита след къпане в удължената, то удължената е боклук и трябва да я махнете веднага от главата си.
Хубавата коса не се заплита във вашата!

Не е вярно, че няма щадящ метод. Аз от 4 години съм с трета, защита върху плитка и моята коса не само, че не се увреди, Ами и се сгъсти и заздрави. Но аз не я третирам с нищо - след къпане оставям за изсъхне сама, ползвам хубава козметика. Редовно си ходя на поддръжка, това е много важно.
Хубава коса - в Бг единствената хубава коса е на Ladies Point, всички останали са пълни боклуци, вкл. Магама, Diverso, тези на дамата преди няколко поста, която се опитваше да убеждава, че е нормално косата от удължението, след къпане да се заплита и да и "изпръхнала" и винаги трябва да се стилизира Grinning Grinning. Още се смея на наглостта.

За фризьор - мога да дам контакти на моята. Взима 15 лв на ред за зашиване и работи много добре. За мен е най-добрата в София, а към сменила 100 фризьора, включително Магама, Галерия и всичките лъскави.

# 564
КРР, не се заплита прикачената, а моята коса, която е между редовете. От септември съм с косата и е в доста добро състояние, мисля че попаднах на хубава коса.
Наистина, ако се ходи по-често на поддържа, ще е по-добре положението. Но това значи да ходя всеки месец и да давам по 60 лв. Сега ходя веднъж на 2 месеца.

# 565
Моята се заплита, когато е с щипки. Когато е поставена на капси или плитка, не се заплита. Става въпрос за една и съща коса.

Аз ходих при фризьорката на КРР. Много съм доволна. И аз я препоръчвам!
Работи леко и уверено. Е, има дърпане, когато тресата се пришива с конец, но няма как. Имам и база за сравнение с друга фризьорка с плитки. Разликата е огромна. Не вплита допълнителна коса в плитката, за да стане по-дебела, не прави 1000 възела, за да не се разплете плитката.... жената работи професионално. Съответно и свалянето е лесно.
 Взе ми 85 лв. за 3 плитки и букли със сешоар (без измиване). Предполагам, че 20лв. е цената на плитка.

КРР, не знам, аз имам чувтвото, че и с метода с плитките губя много коса. Моята е с плитки корени и лесно пада. Твоята със здрави корени ли е? За 4г. никаква промяна в твоята ли не виждаш?

# 566
Предполагам, че тази фризьорка е в София, така че не ме устройва.
А косите ви с ръчен трес ли са или са стандартно шити на машина?

# 567
Моята се заплита, когато е с щипки. Когато е поставена на капси или плитка, не се заплита. Става въпрос за една и съща коса.

Аз ходих при фризьорката на КРР. Много съм доволна. И аз я препоръчвам!
Работи леко и уверено. Е, има дърпане, когато тресата се пришива с конец, но няма как. Имам и база за сравнение с друга фризьорка с плитки. Разликата е огромна. Не вплита допълнителна коса в плитката, за да стане по-дебела, не прави 1000 възела, за да не се разплете плитката.... жената работи професионално. Съответно и свалянето е лесно.
 Взе ми 85 лв. за 3 плитки и букли със сешоар (без измиване). Предполагам, че 20лв. е цената на плитка.

КРР, не знам, аз имам чувтвото, че и с метода с плитките губя много коса. Моята е с плитки корени и лесно пада. Твоята със здрави корени ли е? За 4г. никаква промяна в твоята ли не виждаш?

Радвам се, че си доволна.
Иначе и моите корени не са особено здрави. Имай предвид, че няма как да няма коса, защото все пак косата си има естествен цикъл и за един месец падат доста косми. Докато са в плитката си падат в нея и като се разплете и си има примерно кичурче, но това не е коса, паднала от дърпане или друго, а заради естествения процес.

Иначе 2 месеца са много за поддръжка и това много вреди на собствената коса. Води до заплитане, накъсване, увреждане, падане. По-добре да не се слага изобщо коса или да е на треси със щипки.

# 568
Писах на рускинята от инстаграм, за която Sagapo92 писа.
Отговори ми, че цената за кестенява коса, 50см, 100гр. е 40000 т. Ако това са рубли, на валутния калкулатор излизат около 865лв.

# 569
Добре е като цена. Но някой проучвал ли я е?
То може всякакви снимки да си качват.

Общи условия

Активация на акаунт