Обсъждане на имотни обяви-5

• 50 550
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Ако става въпрос за случая в Силистра, там не се е откъртила терасата, а парапетът на терасата. Явно са корозирали връзките, които го крепят.

За абсорбатора не знам доколко помага. Впечатленията от няколко жилища са ми, че въпреки абсорбатор миризмата на готвено изпълва стаята. Абсорбаторът ми се струва, че е по-скоро за поемане на парата, примерно ако вариш нещо, за да не се овлажнява толкова въздуха, но не помага ефикасно против миризми.

# 151
Едни съседи изнесоха кухнята в коридора и свързаха абсорбатора в отдушника на тоалетната, но той не е комин, не може да насмогне и ставаше страшна смрад в горните апартаменти. В крайна сметка сега  се е разкачил и си кара само на вътрешна циркулация да си вмирисва само неговия си апартамент.

# 152
Подкрепям - дали в хола, дали в коридора  е все тая. Кухнята омирисва помещенията независимо от абсорбатора.

# 153
Едни съседи изнесоха кухнята в коридора и свързаха абсорбатора в отдушника на тоалетната, но той не е комин, не може да насмогне и ставаше страшна смрад в горните апартаменти. В крайна сметка сега  се е разкачил и си кара само на вътрешна циркулация да си вмирисва само неговия си апартамент.

На показаните снимки от апартамента в Радута се вижда, че няма абсорбатор. Това преди всичко се дължи на факта, че в този вид гарсониери няма отдушкик, който да граничи със стената към коридора. Отдушникът в банята е на другата стена, която е към бившята кухня, сега направена на спалня. По принцип не е лошо да има абсорбатор, защото иначе парата отива директно в шкафовете, които са над котлона. Но пак казвам, предимството на абсорбатова е най-вече поемането на пара. С миризми не се справя ефективно, помещението в което е кухнята пак си мирише на готвено.

# 154
Подкрепям - дали в хола, дали в коридора  е все тая. Кухнята омирисва помещенията независимо от абсорбатора.
Е, как ще е все тая. По добре вмирисан хол, отколкото вмирисани хол и коридор. Все е кофти, но гледаме по малкото зло.

# 155
Такова малко апартаментче и без това е само за сам човек или двойка, които да не готвят много, много. Някой със стремежи за Мастър шеф няма да си го купи пък и просто приемете,  че има всякакви хора. Ние сме с две деца, но вкъщи почти не готвим. Да пържим риба абсурд, най-много яйца 😂

# 156
Едни съседи изнесоха кухнята в коридора и свързаха абсорбатора в отдушника на тоалетната, но той не е комин, не може да насмогне и ставаше страшна смрад в горните апартаменти. В крайна сметка сега  се е разкачил и си кара само на вътрешна циркулация да си вмирисва само неговия си апартамент.

Това е ужасно. Мисля, че и при нас някой от съседите е направил така. Вонята в банята е неописуема. Не мисля, че е редно такива преустройства да се правят без съгласието на съседите.

# 157
По закон , нямаш право . Прави се проект и в Общината, а отделно и съгласие на съседите.

# 158
Коя панелка има отдушник за абсорбатор, че много ми е любопитно? Simple Smile
Повечето са с извод за комин + този в банята. Ако ти си сложиш абсорбатора в комина ... става весело, когато някой има камина.

# 159
Здравейте,
Идвам да се оплача. Как може такива неграмотни и сбъркани хора да работят в тия агенции?! И по-специално за София говоря. Всъщност тактиката им е доста хитра, постват се фалшиви обяви на страхотни апартаменти на ниска цена, за да те зарибят да им звъннеш, като те естествено не си вдигат телефона и после ти звънят от друг, а не от същия, на който ти си звъннал. Естествено ти няма как да знаеш кой точно ти връща обаждането, защото си търсиш интензивно апартамент и си прозвънял вече десетина номера. От там ти казват "Оо, няма как за тази цена да си намерите жилище" или "в момента нямаме нищо подобно на тази цена, но може да ви запишем и като "изкочи" нещо ще ви се обадим". След това никой не ти се обажда, защото не вижда потенциал в теб, щом нямаш възможност да дадеш една заплата и половина за наем. Все ще се намери някой друг балък, който даде толкова пари.

И се питам аз как може да продължават да пускат тези фалшиви обяви и как може да се спре тази подигравка с хората, които си търсят жилище? КЗП в случая може ли да свърши работа? Как такива агенции да си получат заслуженото?

# 160
А онези абсорбатори с активен въглен?

# 161
Такова малко апартаментче и без това е само за сам човек или двойка, които да не готвят много, много. Някой със стремежи за Мастър шеф няма да си го купи пък и просто приемете,  че има всякакви хора. Ние сме с две деца, но вкъщи почти не готвим. Да пържим риба абсурд, най-много яйца 😂
А къде готвите?

# 162
Просто не готвя! Салати, печени неща във фурната сандвичи, плодове, таратори..такива неща се ядат. Манджи, яхнии, супи не са на почит. Не че не искам да готвя, но мъжът ми и децата не ядат и котлоните ги ползвам много рядко.

# 163
У нас се готви много, а в същото време много искам да отворя кухнята към трапезарията. Едни ми казват, че по-мощен абсорбатор ще свърши работа, други - че няма да свърши.

# 164
Едни ми казват, че по-мощен абсорбатор ще свърши работа, други - че няма да свърши.

Естествено, истината е по средата Laughing С голям абсорбатор като цяло без проблеми (т.е. без много умирисване) ще готвиш нормални супи и манджи, ама ако решиш да пържиш риба или кИфтета, да вариш зеле или шкембе чорба - ясно, че няма да мирише на теменужки. Но пак се измирисва относително бързо, стига да работи на максимум (шумно е обаче, кой каквото ще да казва, няма тих абсорбатор с голям капацитет. Обаче има голяма разлика между по-шумните и по-малко шумните) и да има отворен прозорец в отсрещния край. Така се получава постоянен въздушен поток отвън към абсорбатора и миризмата няма шанс да се разпространи. Като цяло - върши работа с цената на малко шум. Но си вземи най-големия и най-тихия абсорбатор.

Общи условия

Активация на акаунт