Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 298
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм на кръвоспиращи, много обилен цикъл със съсиреци. Според доктора не е от миомата. Днес на 4 ден пуснах хормони и ПКК. Чакам резултати.

Аз от няколко години живея в подобен ад. Първо бяха полипи, махахме  ги 2 пъти, няма ги. После миома една се появи, малка била, не била за операция, ОК, 9 месеца по-късно - има още 3/ може и да не са ги видели/. Първата субсерозна, не били от нея кръвоизливите, другите 3 възела - интрамурални, притискали матката, от тях били кръвоизливите. Препоръчват ми хормонална спирала Мирена, която ми е противопоказна по др.причини. А, имам и киста.
Хормони не съм пускала. Преписаха ми Оргаметрил за кистата, можело да се пие до 6 мес., но за предпочитане било спиралата, там хормонът бил в пъти по-малък и дозиран.
И през това време обяснимо съм с хемоглобин под норма, на моменти свят ми се вие. Цикъл обилен, август т.г. "бих рекорда" - 14 дни.

Успех ти желая!

# 241
  • Добрич
happy@girl , добавки с желязо не вземаш ли? Аз от 7 си вдигнах желязото на 24 за около 6 месеца /с един месец прекъсване на добавката/, като през цялото време циклите ми бяха изобилни...

# 242
Да, вземам. Но това е един омагьосан кръг, но какво да се прави. Сегашният АГ ме убеждава, че изходът е хормонална спирала, ако не искам да ми махнат матката.

Оргаметрил ми преписаха пак, можело до 6 мес, а за кръвоспиране ЦИКЛОНАМИН.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 16:23 от happy@girl

# 243
Лх 4,7,  фсх 8,4, естрадиол 419,4 и пак ми предписват дуфастон от 11 до 25 ден на цикъла😑 . Имам зацапване по средата на цикъла и обилна менструация.

# 244
  • София
Като ви чета се чудя да се радвам ли или да се жалвам. Взех мерки уж за по-природосъобразен живот. Смених работата с много по-спокойна и удоволетворяваща ме. Тръгнах на плуване. И цикълът ми от 24-25 дни, стана трайно 26 към 27. Обаче за сметка на количеството. Толкова слабо кръвотечение никога не съм имала. Не е да е без хич, но сигурно ако реша мога да изкарам 2-рия ден с 2 превръзки.

# 245
  • Козлодуй
M_I_A, и аз съм така с къс цикъл със слабо течение и съм забелязала че си избира да ми дойде когато почивам от тренировки иначе ако тренирам всеки ден не ми идва даже Simple Smile

# 246
Момичета вие сте късметлийки 🙂 аз бих се радвала ако намалява. Моят цикъл е на 26 дена , стрес на работа колкото си искаш, ходя на йога два пъти в седмицата и у дома всеки ден.

# 247
  • София
M_I_A, и аз съм така с къс цикъл със слабо течение и съм забелязала че си избира да ми дойде когато почивам от тренировки иначе ако тренирам всеки ден не ми идва даже Simple Smile
Ах, нали уж спорта отлагал менопаузата ...

# 248
  • Козлодуй
Не знам ама заради това се наложи да намаля интензитета на тренировките за да ми идва нормално Simple Smile

# 249
  • В полите на Пирин планина
Аз правя само йога и пилатес. Разни силови и кардио не са за мен. Simple Smile

Моят цикъл също е на 27-28 дни и е оскъден и кратък.

# 250
Хм, и аз забелязах че същото се случва и при мен. Иначе съм на 26 дни точно, но за 3-4 дена и край. В младежките ми години бях по 7 дена от до. Но много ми е добре така. Хич не се оплаквам. Дано не вреди само. И аз намалих спорта. Правя само по едно кардио по час 4 дена в седмицата, че съм в страхотен стрес в момента и повече нароварване не могабда понеса било то и физическо.

# 251
И моят цикъл се скъси о стн дост оскъден.От 30-3и... дни и по 7 дни кръвотечение,сега  е на средно 26 дни и по 3-4, като последния ден е само зацаване.

# 252
  • Варна
TSH не е достатъчно да е в норма, трябва да е по средата на нормата... а липсата на хормони на ЩЖ води до тези проблеми с цикъл и т.н.  (FT4 и FT3 те също не трябва да са просто в норма, а да са над средата). Гинеколозите хич не обръщат внимание на тях Rolling Eyes все едно нещата не са вързани...

peneva_a, огромно благодаря!

Спомням си аз, че подобен коментар мернах в темата преди време, но тогава с други "глупости" се занимавах и не ми беше въобще до това. С мен внимателно подхождат, че имам диагноза рак на гърдата плюс фамилна обремененост - Базедова болест при баба, Хашимото при мама... и една камара крити истини с цел да не ни тревожат нас по-младите. И като лъсна на ехографа при последния задължителен профилактичен преглед И увеличена ЩЖ ей тъй като бонус към рака и наострихме нокти всичките. Имам направление за TSH, но личния каза, че в моя случай е най-добре и още нещо да се изследва, не само TSH ама аз взех, че го забравих какво ми каза... мноооооого съм тъпа Angry Днес наистина тежък ден ми беше, загубих кондиция и бях като в безтегловност сякаш, иначе помня, питам, записвам... Слава Богу, че ви има вас, дами! Значи освен TSH и FT4 и FT3, нали?

Извинявайте, че така нахлувам в темата, знам, че си има специална такава за онези от нас с онкологичните заболявания, но не всички подлежим и сме подлагани на хормонална терапия, от която в изкуствена менопауза влизаме. Затова ви следя и си позволявам от време на време да пиша и въпроси да задавам.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 17:22 от Spirit Crusher

# 253
Spirit, и ТАТ и МАТ

# 254
Spirit, пиши си ти, че не се знае утре на кого какво ще се случи. Поне на мен не ми пречиш и научавам все по нещо. А и не мисля, че ни занимаваш чак толкова в детайли. Тези неща на естествените пременопаузки, касаят и теб.....Дано сме ти от полза и ние с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт