Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 307
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Трудно😀аз май на трети ден от цикъла ще ходя на мамолог, надявам се да е посходящо това време.

# 226
Мен ме викаше дори преди цикъл  и след цикъл към овулация за да види какво става.

# 227
  • Добрич
Здравейте, момичета!
В момента съм с първия цикъл след абразиото и очаквах, че ще ми тече доста по-слабо, от това, което е в действителност. Няма ги огромните съсиреци и превръзката не издържа 2 часа в силните моменти /преди издържаше около 30 мин/, а вчера изцапах "само" три чифта бикини и два панталона. Докторът каза, че обикновено полипите не предизвикват такива големи кръвотечения, като моите, така, че не се знае какво ще е положението след абразиото... Този месец не взех други кръвоспиращи освен витамин С, защото исках да видя как ще бъде кръвотечението. За следващия път, може би ще взема или доцинон или еднократно витамин К1.  Имам доцинон у дома, преди абразиото гинекологът ми го предписа 3х1 и единия цикъл го пих, но еднократно витамин К1 сякаш ми изглежда по-безобиден.

# 228
Вела, след абразиото би трябвало да се нормализират нещата, щом полипа го няма.

При мен като имах само полип, след изчистването му се пооправиха нещата, но после ми се появиха др.проблеми, и сега съм пак на тоя хал.

# 229
  • Добрич
Вела, след абразиото би трябвало да се нормализират нещата, щом полипа го няма.

Скрит текст:
При мен като имах само полип, след изчистването му се пооправиха нещата, но после ми се появиха др.проблеми, и сега съм пак на тоя хал.

И аз така си мислех, но резултатът не покрива очакванията ми. Да, не е кръвоизлив, дето на 30 мин. да сменяш превръзка, както беше преди. Моя близка сподели, че правила абразио, защото превръзките и не издържали 2 часа, а моите са така след абразиото...

# 230
  • София
Не ви ли писахме, че полип с абразио не се маха, а с хистероскопия? Абразиото се прави на сляпо, с нещо като лъжица, като кюретаж, и не виждат доколко добре са изстъргали коренчето на полипа.

# 231
  • Добрич
И двамата гинеколози, които посетих ми препоръчаха абразио. Специално ги питах за хистероскопия. Единият допълни, че обикновено хистероскопията завършвала с абразио. Интересувах се доста по темата и установих, че при някои дами след абразио полипът се появява отново, а при други след хистероскопия полипът се появява отново. Така, че не мога да направя обобщение кой метод е по-удачен, след като и при двата има рецидиви. Всъщност аз имах желание да пробвам нещо неоперативно, и ако няма ефект, тогава да се подложа на хистероскопия. Последният ми цикъл беше с голям кръвоизлив и сериозно се уплаших, загубих толкова кръв, че в началото на септември, облечена с дебели дрехи, с кожени пантофи и завивка, треперех от студ. Ръцете, краката и устните ми изтръпнаха /предполагам от кръвозагубата/. Както и да е, това отмина и сега се надявам нещата да се подобрят. Ще видим...

# 232
Силата и продължителността на МЦ е и до ортанизъм, има и наследственост, не е само патология. При мен майка ми е нямала нито полипи и миоми като мен, но и тя е кървяла по 1/3 от месеца. А при мен е още по-зле от патологията.
Също има и др. фактори - хормони объркани, стрес и пр.

Иначе да, абразиото е по-стар метод,  при мен реши проблема с полипа да чукам на дърво, но не съм сигурна дали не катализира проблема с миомите, някъде бях чела нещо такова бегло, че при често изстъргване на лигавицата може да се активира такъв процес/макар, че при мен не е било често/.

# 233
Абразиото си е точно кюретаж. И да, може да не е премахната основата на полипа. Но пък е твърде вероятно силното кървене да няма общо с полипа. Аз бях след Мирената със силни втори, трети и понякога четвърти ден три и повече години. Моя приятелка също с много силни кръвотечения е без никакъв проблем, според наши и чужди лекари. Пиеше някакво лекарство, което не бях чувала. Не живее в бг.

# 234
Като има човек да пати...
Нищо сигурно няма за жалост. Ето в другата тема за хистероскопията, споделят момичета, че пак им се появяват въпреки нея:
http://www.bg-mamma.com/?topic=903706.msg37520892#new

Не знам, почвам да мисля, че храната която ядем , тъй като  е некачествена, пълна е с хормони , консерванти и ГМО,  ни се появяват такива гадини - било полипи, било миоми./т.е. чрез тях организмът "изхвърля натрупалите му се токсини"/ .   И аз вече не зная какво да правя,  колко често да ходя на преглед, и какви мерки да взема.

# 235
И аз съм със съмнение за полип.Видя се нещо 3мм.Но са само съмнения.Аз пък си мисля,че тези неща се срещат често ,заради надобрялата  апаратура.Преди 20 г. често и ехограф не включваха,или въобще нямаше по кабинетите.А сега всичко знаем ,разбираме,започваме да лекуваме,виждаме.Преди месец моя позната роди със секцио,защото докторите казали,че бебето е над 4кг.Роди се живо и здраво,нямаше 3кг.

# 236
  • Добрич
Според единия гинеколог полипът беше 10-15 мм., а според другия 15-20 мм. Явно, че не беше малък.
Относно храната, старая се да се храня здравословно, както и семейството ми. Нищо не купувам без да съм прочела състава на храната и отделям доста време, за да приготвям домашна храна.
Сега мисля да пробвам с една тинктура за профилактика на образуванията, дано да ми се получи.  Този първи цикъл след абразиото го изкарах само с витамин С, но за следващия, не съм убедена, че няма да взема и нещо друго.

Скрит текст:
Не зная как се отчитат докторите пред ЗК, но като платих за пълна анестезия, ми дадоха бележка с надпис "Прекратяване на бременност".
После сестрите като попълваха формулярите ме питаха в кой месец е бременността. Обясних, че не съм бременна. Взеха друг комплект документи и започнаха да ги попълват от началото. В един момент въпросът беше "Какво е образОванието?". Отговорих, че  е полип. Пак повториха, а аз казах, че според доктора е около 10-15 мм. Питаха ме "Средно, основно, висше?". Отговорих, че не зная. Чак после се усетих, че ме питат какво образование съм завършила, а не какво образУвание имам. Бях толкова панирана... Не ми стана ясно какво значение има това. За абортите може би правят статистика, но за полипите?...

После на болничния ми пишеше "болезнена менструация"...

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 00:51 от Вела

# 237
  • оттам, откъдето започва България
Много жалко за здравната ни система. Вкарват ни в едни здравни пътеки, свърши ли - изписват те  и никой не се интересува от състоянието на пациента.
Това, което описва Вела, си е направо лъжлива информация. /може би с цел източване на здравната каса/
Честно казано така ми е писнало от тази здравна каса, че въобще не виждам смисъл от нея.
Въпросът е, че в повечето случаи лекарите ни приемат като поредната бройка от статистиката.
Определено ми липсва ДОБРАТА дума на лекаря. Прости думи, с които да обясниш на пациента си какво е положението и как да се справиш. Търговци ги направиха. Наистина, жалко.

# 238
От февруари нямам цикъл. Добре, че лятото беше по-хладно, иначе кофти! Пих разни добавки от рода на вечерна иглика, фемовита и др., но от тях сякаш ми ставаше още по-горещо и потно! Спрях ги, казах м..ната му и сякаш свикнах и вече не ми пука! Гледам да не го мисля, а да се радвам на живота!

# 239
Аз съм на кръвоспиращи, много обилен цикъл със съсиреци. Според доктора не е от миомата. Днес на 4 ден пуснах хормони и ПКК. Чакам резултати.

Общи условия

Активация на акаунт