Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 314
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
За гърдите ми предписаха геритамин или едно дето не му помня името с витамини А ,  Е и Д. По късно от добавките ми предписа гинекологията  - с аврамоводърво  за предмено за гърдите  Фемикур Н. И наистина много ми помогна.  Аз съм с предразположение към кистообразуване заради разширени канали от кърменето. Болеше така че не можех да влизам по стълбите. Сега съм ок.

# 211
Мен напоследък не ме болят гърдите преди цикъл, по скоро след него, когато трябва да е овулацията. Моето кървене спря само още на следващият ден без прогестеронов препарат. Сега ми предстои изследване на хормони, цитонамазката ми е 2 група. Чакам цикъл до ден два и ме е обхванала такава депресия, чувствам страх и някаква огромна тъга 😥😥😥.

# 212
и при мен е така ,напоследък без болки в гърдите и яйчниците, но депресията е ужас, мъкна се по задължение Sad

# 213
А при мен точно обратното.Неистово напрежение ,все едно ме очаква изпитанието на живота ми.Място не мога да си намеря.

# 214
Момичета вече трети месец не ми идва. За втори път ми се случва, само че първият път паузата беше от 58 дни. Преди два месеца бях на преглед лекарят каза, че предвид възрастта ми (януари ставам на 42) е нормално. Чувствам обаче как ме обзема паниката вече. При вас имало ли е такива големи паузи?

# 215
  • Sofia
Случвало ми се да пропусне месец,но досега все е било лятото или когато съм пътувала.Този месец не ми дойде,но имах симптоми все едно имам цикъл...болката ниско долу,болки в кръста,гърдите...

# 216
При мен имаше - и по 4 месеца не ми е идвало. Сега съм на 42. За да се разбере какво става, трябват изследвания.

# 217
И аз имам големи паузи (цикъл на 58-64 дни). Днес ми е 60-ти ден от цикъла, закъснение 30 дни. Но съм на 48години и половина. Тези паузи започнаха по това време преди две години. Има периоди и когато цикълът ми е редовен на 25-28 дни.

# 218
Аз пък съм в другата крайност. Чистите ми дни горе-долу са колкото и "мръсните". 47 навършени.
Киста, миоми и не знам какво....С кръв и спокойствие не мога да се видя. Плачи ми се.

# 219
Момичета вече трети месец не ми идва. За втори път ми се случва, само че първият път паузата беше от 58 дни. Преди два месеца бях на преглед лекарят каза, че предвид възрастта ми (януари ставам на 42) е нормално. Чувствам обаче как ме обзема паниката вече. При вас имало ли е такива големи паузи?
В средата на юли ми дойде цикълът и сега следващият в средата на октомври, но пих за 5 дена примолут нор заради 3 седмично зацапване. Сега не знам следващият кога ще е и дали ще го има изобщо. Гинекологът ми каза, че е нормално да се получават такива аномалии.

# 220

И аз съм така от 3-4 години. Тази година имах 80 дена закъснение. Предизвикахме цикъл с Дуфастон. След дуфастона ходих на преглед и док. каза, че има овулация. Ура. Даде направление за ендокринолог. На 44 съм.

# 221
Момичета кой ден от цикъла е най подходящ за ехография на млечна жлеза. Чета в нета 3-7 ден на друго място от 10 до14 ден.

# 222
Знам,че е добре след цикъл.По време на менструация не трябва,защото гърдите се променят и прегледът е труден.

# 223
Аз пък знам, че не трябва да е непосредствено преди менструация (последната седмица заради ПМС се подуват и втвърдяват...) та трябвало прегледа да е между 3 и 14 ден от цикъла. Даже мамолога ми каза като ходя да пускам изследвания за хормони 2-3 ден от цикъла да включа и пропактин и следобяда с резултата да ме види на ехограф... След прегледа ми каза да мина пак на 21ви ден да види дали са се променили кистичките. След това съм ходила все 10-14 ден...

# 224
Въпроса е, с тези записвания за час за преглед след месец и повече, как ще успеете да си уцелите деня за цикъл, освен ако не е точен като часовник.

Общи условия

Активация на акаунт