Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 322
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Колко месеца ви изписват да пиете Дуфастон /или др. хормонални/?

# 196
  • София
АГ ендокринологът ми каза, че мога спокойно да си го пия и година, всеки месец.

# 197
Благодаря. А действието само по време на приема ли е, или продължава и след спирането?

# 198
Ania77, искаш да кажеш ,че още ми е  рано ли, при мен е къс цикъла, а при теб на често и за това са ти дали дуфастон ли, за какво да питам и настоявам сега при прегледа( ще прави проверка на горенето, как е минало)

# 199
  • В полите на Пирин планина
Аз съм на 44 години и от около година цикълът ми е доста кратък и оскъден - да кажем продължава три дни, като тече само първия и втория не особено обилно, а третия е като зацапване. Малко се скъси и периодът, през който ми идва - преди ми идваше през 33-34 дена, а сега да кажем през 28-29. Винаги съм имала не особено обилен цикъл. Иначе други оплаквания, слава Богу нямам, освен доста болезнени гърди преди да ми дойде, но си взех Прим ойл и ще пия по-продължително.

# 200
sunrise_67 Исках да кажа, че ти е рано, че ни е рано. Това са неща, които би трябвало да мислим наближавайки 50, а не влизайки в 40-те.
Аз лично питах лекарката - Какво да направя - диета, спорт, прием на билки, но тя ми каза - Пробваме с Дуфастон и ако не стане, ще го мислим. Отворена съм за предложения от някой минал вече по този път!

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 09:40 от Ania77

# 201
Благодаря ти , Ania77, и аз ще ви следя

# 202
Здравейте, дами! Включвам се при вас, макар все още да нямам такава диагноза - менопауза. Силно притеснена съм, че може да ми се случи скоро. На 35 съм, имам едно дете и в момента опитваме за второ. Цикълът ми цял живот е бил по-кратък- 22-26  дни. Напоследък имах няколко нетипични състояния- три цикъла в един месец, оказа се липса на овулация и киста. Пуснахме хормонални изследвания, резултатите ме втрещиха. Два от хормоните ми са с резултат като за менопауза, а антимюлеровия - 0,22 при норма 0,03-7. Имам час за репродуктивен специалист, но през това време мислите за ранната менопауза ме тормозят. Нямам идея след колко време може да започнат някакви симптоми. Има ли някой с опит в подобна ситуация? Какво да очаквам?

# 203
След поредното зацапване на 15 ден, което този път е малко по обилно и с болки вече втори ден най накрая отидох на лекар . Имам си миома 7на 8 мм интрамурална, която според доктора не е причина за кървенето, взе ми цитонамазка и ми предписа дуфастон по схема за 10 дена . Момичета с какво мога да го заместя дуфастона не искам да приемам хормони, имам много лоши спомени от тях 🙄

# 204
# 205
# 206
Привет, дами! След като махнаха само видимата част на полип, без упойка, в лекарски кабинет, нямам вече такива тежки кръвоизливи и съсиреци. Явно ще се навия за хистероскопско махане на целия "корен" под упойка, защото поне няма да приемам желязосъдържащи лекарства след менструация за профилактика на анемията.

# 207
  • Miami
Привет на всички!
Мисля, че е време да се включа в тази тема. Аз съм на 40 години. От около половин година наблюдавам промени в цикъла ми, скъси  се с около 5-6-7 дни, сега ми идва на около 26 дни. Имам и зацапване около седмица преди цикъла. До сега е редовен, но е по- кратък, около 4 дни, а преди беше 7. И разбира се болката в гърдите не ме подминава всеки месец, като започва две седмици преди цикъла. Освен тези промени усещам, че съм тревожна, постоянно имам някакви черни мисли... Направо не мога да се позная Sad
Почти прочетох старите теми и реших да пробвам с див ям или прогестеронов крем. А за гърдите вит А(бета каротин), Вит.Е и масло от вечерна иглика. Сега обаче се притесних за дивия ям и прогестероновия крем, тъй като имам разширени вени и се чудя дали пък не са противопоказни тези добавки? Знам, че противозачатъчните хапчета и хормонални спирали са противопоказни при разширени вени, защото има опасност от тромбоза. Има ли някой с разширени вени и дали знае нещо по-въпроса?

# 208
Аз съм  с Мирена от 2012 и разширени вени по краката.. Следят ми тромбоцитите-  в норма са. Моите са повърхностни видими с  влошено състояние след дългогодишни спортни натоварвания, съчетани с висок ръст и лоша наследственост.

Що се касае до скъсяване на цикъла до 26 дена, това е нормално. Като падне под 21 в лошо.

# 209
Вит. А не беше ли опасен при предозиране? (В случая няма доказани липси...)

Общи условия

Активация на акаунт