Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 260
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Леми, увеличени са ми, но тсх не излиза от нормата. Ходих при Катя Тодорова, тя ми изписа веднага л тироксин. Преди година. Не съм го пила, но правих една диета, която Гайдурков препоръчва и мат спадна от 1000 на 500, проверявах ги няколко пъти. Тя не беше кой знае какво, в общи линии по-здравословно хранене.

# 361
3.9 тсх изобщо не е оптимална стойност, може би е добре да си започнеш лтироксина.

# 362
  • София
Леми, Референтните стойности са много разтегливи понятия.
Много сложно, а лекарите никакви обяснения не дават.
Имам приятелка, която години пие тироксин и антителата не са и мръднали, в смисъл да паднат стойностите, особено мат.
Трябва да попитам в темата за Хашимото, може би!

# 363
vici75, ти от кой град си? Нещо ми се върти, че си от Русе. За мамолога в Русе, д-р Александрова и аз мога да кажа същото. Аз живея в САЩ и си плащам всичко при нея, тя се опитва да бъде мила, но секи път с  назидателен тон, все ми се скарва за нещо, като ученичка се чувствам, когато ходя там.

Кори, да и аз при нея ходих, и аз в Щатите живея, всичко и аз си платих, че и няколко пъти ходих, че и ресвератрол от нейната аптека си взех за 50лв. В последствие разбрах че е възможно най-калпавия. Но как да е. Не знам само защо така общува с хората. Но не е само тя. Особено като знаеш отношението на докторите тук, тия в Бг са като от някоя джунгла.

# 364
А тази докторка някакво светило ли е, че ходите при нея?

# 365
  • Miami
А тази докторка някакво светило ли е, че ходите при нея?
Ами на мен ми я препоръча друга докторка и казват, че е добър специалист. Тя преглежда обстойно, държи да си носиш предишни изследвания и т.н.  Пък и в Русе няма чак такива светила мисля аз, а и другите доктори са със същото отношение, поне повечето.

vici75, на теб защо ти препоръча ресвератрол? На мен ми предписа да пия DIM и пак ме изпрати до нейната аптека, струваше отново 50 лв, не го купих.  DIM ми изписа за гърдите, че много ме болят преди цикъл. Впечатли ме с това, че изписва такива добавки (и вечерна иглика ми препоръча да пия още преди две години), защото повечето лекари или не са ги чували или нарочно не ги препоръчват.

Аз пия различни добавки и от известно време забелязвам, че тревожността ми изчезна, гърдите ме болят по-малко и цикъла си е редовен, макар и леко скъсен.

# 366
Кори, видяха се седем кисти в едната гърда, но не ме болят. Профилактично било само уж можели са се махнат, но не вярвам.

Иначе и на мен ми я препоръчаха като много добра, за това при нея отидох.

# 367
Да,  профилактичните прегледи по линия на трудовата медицина съ пълно източване на пари. Имам от 10 години проблеми с очите - ни виждам нито на близо, нито на далече (все е далекогледство , т.е. плюсови диоптри). На тези прегледи непрекъснато ми обясняват, че не установяват диоптри, ами дали въобще нещо виждам......За невролога същата смехурия. Горе-долу нормално протича кардиолог и ехограхия на вътрешни органи. Гинекелог сега минах за първи път. Досега съм преживяла, работейки изобщо, 5 кампании прегледи от трудови медицини.

# 368
Да ми препоръчате мамолог от София?
Ще започвам Хзт, на 47 съм. Изписаха ми Климен, три месеца пия, три почивам.
Още имам някакъв цикъл, но майка разви много рано деменция /68/ и след, като помислих, реших че ще рискувам.
Чудя се дали има връзка отслабването на функцията на яйчниците със увеличено тсх, моето е 3,90 но не пия тироксин. Също имам дефицит на магнезий, цинк, в12, и Вит. Д. Нямам обяснение защо.

Мога да ти препоръчам д-р Стоянов от Полимед (работи със ЗК), д-р Бойко Стаменов (работеше в Първа градска, но сега чух , че се е преместил) и д-р Евгени Василев (беше в Тина Киркова и Вита (във Вита се плаща)).

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 11:39 от Bastet

# 369
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Имам питане към тези, които са пили Оргаметрил - изписан ми е по схема, както знаете от 15 до 25 ден. Днес ми е 13 ден, но цикъла ми идва, дали да го започна сега?

# 370
  • София-Младост
Оргаметрила не е ли точно за това, за регулиране? Щом е дошъл по-рано не виждам смисъл, а и не е лошо лекар да каже.

# 371
Ами на 13ти ден не идва цикъл, а идва извън циклично кървене, точно заради което дават оргаметрила... Чуйте си се с лекяря!

# 372
Лекар да каже. Аз така имах извънциклично кървене, и ми го преписаха от 16 до 25 ден, веднага със започване на оргаметрила ми спря.
На мен ми го преписаха за 3 мес, можело до 6 мес каза  за това кървене, и киста, която ми откри.
Смятам скоро пак да ходя да видим дали да го продължавам, или да си дам почивка от него.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 11:35 от happy@girl

# 373
  • София
Аз имам обратния проблем. Пих 5 месеца дуфастон, обаче миналия месец, след дуфастона, трябваше да ми дойде на 14.11. и не дойде. Естрадиолът ми е 43 (миналия петък) и сега се чудя, да пия ли пак дуфастон или не? Док каза да го пия 12 месеца...

# 374
И на мен не ми дойде след втория месец прием на дуфастон. Не продължих, защото не си изпълнява функцията, очевидно 😀
Но и изписването на лекарството беше : Ами, ако искаш пий един два месеца.

Общи условия

Активация на акаунт