Перилни препарати и омекотители – 55

• 67 072
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • have faith and be patient ..
За кой говориш ?

# 121
За бебешкия денкмит прах...

# 122
  • София
Одисеята с белите маратонки приключи с неуспех. Намерих и кутията, но нищо не пишеше за прането.
Прах на фино пране 40гр с Денкмит за бяло.
Сетих се че имам гел за цветни дрехи (за петна). втрих го и след 10мин пускам  втора, на - вълна на 30 (или 40) - тя е по-щадящата от фината. Нямаше разлика. Явно самите влакна са се променили, вследствие на триенето в мръсотията и са проникнали в тъканта... Други идеи - ако не да си ги комплектовам и нося така, засега?

Ръчно пране
Скрит текст:

след две перални
Скрит текст:

Сега искам да изпера тези поръчкови трислойни ортопедични стелки (доста скъпи), които човека дето ги прави ми каза под течаща вода... е да ама и те са занемерени и си меришат доволно - нещо по-хард ще трябва да е от водица.

Вие като перете ръчно (за шапките специално питам, а и за стелките) - взимате ли специално препарат за ръчно и защо се налага?
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 14:38 от Starrydream

# 123
Стелките да не станат твърди от сериозно пране...

# 124
Маратонките на слънце  ли са се опнали ? Не се ли маха жълтото след слънчевите бани ?

# 125
  • София
Какво им е на маратонките? На мен си ми изглеждат бели...
Стелките не бих ги прала в пералня.

# 126
  • София
Какво им е на маратонките? На мен си ми изглеждат бели...
Стелките не бих ги прала в пералня.
Имат линия на сгъвката. На слънце стояха няколко часа само, ще ги оставя и утре.
В пералня абсурд - на ръка с какво да се изперат е въпроса. То и дезинфекция ще трябва.

# 127
Накисни ги в калиев перманганат.

# 128
От бели да не станат розови? С жълта линия.Grinning

# 129
хахахахахах ами супер ! какво му е на розовото Simple Smile))

# 130
Чудно си е розовото, но после ще има умуване как да ги избели. И така поне 20-30 мнения.Smile
Прането на маратонки е сложна работа.

# 131
  • София
Ставаше дума за стелките...

С какъв прах перете ръчно?
Имам и такава програма на пералнята, това значи ли че мога с праха за автоматично да пера на нея?

# 132
  • Русе
Starrydream, праховете за ръчно пране не се препоръчват за ползване в пералня, тъй като правят повече пяна, която натоварва работата на мотора. Иначе не е проблем на ръка да си переш с прах за автоматични перални.

# 133
  • Велико Търново
Аз, за пореден път си купих Персил за цветно...Чудех се на Омо ултимейт, но не помня какви бяха отзивите тук за него..
Зарязах вече течните препарати - откакто ползвам прах, дори и с омекотител, пералнята ми няма лоша миризма.

# 134
Маратонките с паста за зъби може да опитате.

Общи условия

Активация на акаунт