Перилни препарати и омекотители – 55

• 68 546
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Да се оплача от Первол за цветно и черно- ако става въпрос за просто облечена сутринта дреха, която има нужда от освежаване се справят добре, но НЕ изпират дори елементарни петна като мазнина, а какво остава за по-сериозни.....

Бях провала за черно преди време и от радост, че бяха намалени се запасих с различни варианти, но се оказа, че беше грешка. Най-обикновените Рекс и Персил се оказаха в пъти по-добри.
Въпросът е дали съобразяваш количеството дрехи и замърсеността им с дозировката. Имай предвид, че дозировката на Первол е дадена за 2,5 кг зареждане на леко замърсени дрехи. Ако са 2,5 кг силно замърсени, т.е. с видими петна, увеличаваш според таблицата на опаковката. Обаче ако зареждаш повече дрехи, напр. пълна пералня 5 кг, дозировката трябва да я удвоиш. Не е зле и да третираш петната.
Изобщо излиза златен този Первол, но пък това, за което го рекламират, го върши – в него има ензими и други съставки, които връщат хубавия вид на тъканите, доколкото е възможно.

# 436
Понеже имам много черни дрехи за пране, напоследък използвам препарат за черно на Била някакъв. Изненадващо добре се справя, черното не ми избелява, изпира добре. Не съм го тествала с някакви много замърсени дрехи, но за моите нужди е ок. Като ми свърши имам две опаковки прах за цветно - на Ариел и на Омо, ще пробвам с тях да пера и черното, въпреки че тук чета, че за черно ползвате течен препарат. Ако изплаква добре пералнята, мисля няма да е проблем прах да се ползва.

# 437
  • Бургас
От днес Омо и Персил/40 пранета/ в Метро са на много хубави цени:11,99 и 12,95 лв.

# 438
  • София
А аз нищо не разбрах...
Върнах се няколко пъти да си прочета писанието, че бях сънена още като го публикувах... и аз си се разбирам 😂. Та, благодаря на съфорумките, които са ме превели. Това в кръга на шегата, да не помислите, че се заяждам.
Точно това имах предвид - Персил 60 пранета е на цена 14 лв и ст. Понеже е с бял етикет реших, че е в постоянния асортимент, но явно е до изчерпване. В понеделник в Овча купел имаше много бройки и за цветно, и за бяло.

# 439
Аааа, ОК ми е далечко....

А цена на Персил за 60 пранета от 14 лева си е промоция отвред....ако видиш такава цена, не гледай хич цвета на етикета, а грабай един торбалак...на кяр ще си....

# 440
  • София
Минавам пак да похваля бебешкия Персил, чак ми иде и нашите дрехи да започна да пера с него! Както се вижда от лентичката ми - бебе още нямам, но бебешки петна да Simple Smile Една приятелка ми даде разни нейни неща с петна с неустановен произход (за две памучни одеялца става дума). Днес ги пуснах да се изперат и всичко свети, чак на нея не ѝ се вярваше като се похвалих Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 16:42 от Госпожа Лаленце

# 441
Пери и ваши дрехи..това си е прах за бяло. Няма проблем.

# 442
  • София
Минавам пак да похваля бебешкия Персил, чак ми иде и нашите дрехи да започна да пера с него!

И аз пера с него нашите дрехи. Имам и един Персил за цветно и туйто. Не смятам да го сменям тоя прах, най-добрият е.

# 443
Да се оплача от Первол за цветно и черно- ако става въпрос за просто облечена сутринта дреха, която има нужда от освежаване се справят добре, но НЕ изпират дори елементарни петна като мазнина, а какво остава за по-сериозни.....

Бях провала за черно преди време и от радост, че бяха намалени се запасих с различни варианти, но се оказа, че беше грешка. Най-обикновените Рекс и Персил се оказаха в пъти по-добри.
Въпросът е дали съобразяваш количеството дрехи и замърсеността им с дозировката. Имай предвид, че дозировката на Первол е дадена за 2,5 кг зареждане на леко замърсени дрехи. Ако са 2,5 кг силно замърсени, т.е. с видими петна, увеличаваш според таблицата на опаковката. Обаче ако зареждаш повече дрехи, напр. пълна пералня 5 кг, дозировката трябва да я удвоиш. Не е зле и да третираш петната.
Изобщо излиза златен този Первол, но пък това, за което го рекламират, го върши – в него има ензими и други съставки, които връщат хубавия вид на тъканите, доколкото е възможно.

Съобразявам си количеството дрехи и прах за пране (дори доста често прекалявам с количеството перилен препарат, без да има необходимост от това), но просто не ме устройва да третирам предварително петна като от капка пръснала мазнина и след това да пера с Первол, за да има някакъв резултат. Нямам подобни проблеми с вече споментите по-горе Персил или Рекс- там няма нужда да се занимавам да третирам подобен тип петна- не им се опира нито мазнина, нито трева, кръв и други подобни.

Измрънках си, защото не ме устрийва варината да го използвам само, за да запазя цвета на дрехите, но да не може да се справи с преките си задачи (все пак идеята на перилен препарат е да изпира прането), това е Simple Smile Твърде скъпо и неоправдано идва това "удоволствие"....

# 444
В Лили персила е намален в момента...вчера влизах. 7 лв за 20 пранета.
Не го откривам в брошурата им. За всички магазини ли важи, че ми трябва бебешки Персил?

# 445
При нас го има. Имаше и бебешки точно..вчера влизах в Лили. Мисля до края на месеца е промото му...но не можах да прочета етикета на рафт...ниско беше .

# 446

Ми ето го. Дори и Омо има, но само течен.

# 447
  • София
Какво му е по-различното на течния Персил  в зелената опаковка?

# 448
Моя грешка. Видях туба и реших, че е само за течни Blush
Благодаря  Simple Smile

# 449
Тета, ако Студентски град ти е по-близо:

Според мен е за всички магазини, ако има останал.
Писанията са ми по повод разговора от вчера, някой да не си помисли че си бръщолевя Wink.

Общи условия

Активация на акаунт