Перилни препарати и омекотители – 55

• 67 768
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Не знам как ги правите тези сметки, но това което аз виждам е:

Персил 20х50 мл=1000 мл, т.е при 1100мл имаш 2 пранета повече /една идея по-концентриран от Ариела.
Ариел 20х55 мл=1100мл

За ръчно пране - Персил 25мл/10л, докато Ариела е 40мл/10л

(Човече чешещо се по главата)

# 616
Не знам как ги правите тези сметки, но това което аз виждам е:

Персил 20х50 мл=1000 мл, т.е при 1100мл имаш 2 пранета повече /една идея по-концентриран от Ариела.
Ариел 20х55 мл=1100мл

За ръчно пране - Персил 25мл/10л, докато Ариела е 40мл/10л

(Човече чешещо се по главата)

По личен опит. Имам 2 жилища, в едното ползвам пералня с капацитет 9кг, която се води с по-голяма вместимост, при нея е ясно, че с 50мл пълноценно изпиране на пълна пералня средно замърсени дрехи няма как да се получи. В Апартамента имам слим 6кг. дори за нея 50мл Персил са маловато за пълноценно изпиране. Такова количество служи за освежаване на леко замърсени дрехи. При 6кг за пълноценно изпиране на средно, към замърсени работни дрехи ми се налага да поставя 100мл Персил (нова формула), докато с 80мл. Ариел постигам и по-добри резултати с по-упоритите замърсявания.

Ариел даже на пръв поглед е значително по-концентриран, 1-во създава доволно количество пяна по време на пране, докато пир персилът почти отсъства такава. 2-ро мерителната чашка от Ариел се отмива много трудно, докато от Персил само с 2-3 изплаквания. Да не говорим че ароматът на Ариела е много по-траен и силен. При Персил е хубав, но не особено траен. Не проумявам, как така е станал 40% по-концентриран, като аз на практика разликата със стария 1.46L (неконцентриран) не долавям. Та мисълта ми е, че вместо да вдигнат цената на Персил, просто са намалили количеството с номера, че уж бил по-концентриран. Иначе имам позитивно мнение и за двата перилни препарата, от към качество на изпиране.

# 617
  • София
Трайността и силата на аромата нямат отношение кйм качеството на изпиране. Пяната пък натоварва мотора.

# 618
Трайността и силата на аромата нямат отношение кйм качеството на изпиране. Пяната пък натоварва мотора.

Аз не твърдя, че има общо.

Кой мотор, и по какъв начин го товари пяната?

# 619
Момичета,  на какво се дължи недобро разтваряне на прахта-персил сензитив.  Овлажняване?  Случва се за първи път.

# 620
  • София
Момичета,  на какво се дължи недобро разтваряне на прахта-персил сензитив.  Овлажняване?  Случва се за първи път.
Мокро чекмедже?

# 621

Имал съм подобен проблем с Рекс, който е на Хенкел, като Персил. Може да е заради студената постъпваща вода. За да не остава в отделението за перилен препарат на пералнята, просто сипвайте прахът директно в барабана.

# 622

Имал съм подобен проблем с Рекс, който е на Хенкел, като Персил. Може да е заради студената постъпваща вода. За да не остава в отделението за перилен препарат на пералнята, просто сипвайте прахът директно в барабана.
Понеже ме е страх че пак може  да стане на бучки мисля да сложа прахта в торба за пране. Може и партидата нещо да е кофти....

# 623

Понеже ме е страх че пак може  да стане на бучки мисля да сложа прахта в торба за пране. Може и партидата нещо да е кофти....

Да, неприятно е пък и при изплакванията част от тази буца се отделя и отива в уж чистата вода, която трябва да ги изплакне. По този начин на края по дрехите има перилен препарат след изпирането и може да дразни кожата. Най-добре не зареждайте от този прах в отделението за перилен препарат на пералнята.

Ето при мен какво се получаваше миналата зима с Рекс за бяло:

С други прахове подобен проблем не съм имал. Просто самия прах не е качествен.

# 624
  • София
Два въпроса - съществуват ли прахове с белина?
Това Омо става ли? От немски супермаркет е.

# 625
Не става...лидълско ли е?

Нещо коментирахме скоро за белината, но не помня подробности.

С кислородни избелители са праховете за бяло - праховете, не течните. Избелват си доволно, и дезинфекцират също...

# 626
  • София
Не е от Лидл. Май от Алди или нещо такова. И аз се нацупих, че е като лидълското.

# 627
Глупостите от предната страница смятам да не ги коментирам, така че направо отговарям на Free Agent:

Два въпроса - съществуват ли прахове с белина?
Това Омо става ли? От немски супермаркет е.
Скрит текст:
Не съществуват прахове за пране на дрехи за масова употреба с хлорна белина. Съществували са преди много години в САЩ, но вече и там ги няма.
Показаният ОМО е за немския пазар. Дали е от Лидл, Алди или Едека, все едно – нисък клас. Именно същия прах, който тук се продава в Лидл.

# 628
Бонукс не бях виждала отдавна.От около седмица пак го зареждат в кварталния магазин,със същата миризма е от преди години,когато го пуснаха.Мнооого се изкушавам да си купя! Grinning

# 629
Дам,взех Бонукс,преди малко извадих бяло пране,включително с бели чорапи,както ги сложих,така ги вадя!/на 60 градуса/
НИЩО,повтарям НИЩО не се е изпрало!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Отивам да ги пускам да се оправят с ДенкМит.

Общи условия

Активация на акаунт