Азиатска козметика и грим 4

• 54 945
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Germany

Елария, Soonjung pH5.5 Relief Toner е като водичка да. Сподели ако си намериш нещо подходящо за мазна кожа. Моята е смесена и аз си ползвам европейска козметика още. Повече измиващи и тоници си харесвам от корейската. Между другото  съм много доволна от дълбокопочистващото олио на DHC, което мисля е японско.

# 661
  • София
............................

Колко най-дълго сте чакали за поръчка?
Имам една от месец и вече почвам да се притеснявам.

Имам една от Jolse от 14-09-2018 г., която не е пристигнала още.

Нещо съм изпуснала, може ли линк към Мелано СС?

# 662
  • София
Елария, разбира се че не е задължително пачовете да се държат в хладилник. Като са студени по-бързо действат на подпухнали очи.
Чета, че държиш козметиката си за лице в банята, съветвам те да не го правиш, защото влагата е пагубна за качеството на продуктите - развиват се бактерии, развалят се.

# 663
  • София
Нещо съм изпуснала, може ли линк към Мелано СС?
Rohto MELANO CC Anti Aging Serum Vitamin C
https://www.ebay.com/itm/Rohto-MELANO-CC-Anti-Aging-Serum-Vitami … pan-/121734372316

# 664
  • София

Lodsi, благодаря Flowers Hibiscus  Доколкото прочетох в темата, за да има ефект от вит.С кожата трябва да има ниско Ph, вие с кой продукт го "смъквате" и измивен ли е или тонер?

# 665
  • София
Аз исках да попитам същото.
Тонер беше препоръчан този с ниско РН ETUDE HOUSE SoonJung pH 5.5 Relief Toner.
Но ако преди това съм измила с този гел - [COSRX] Low pH Good Morning Gel Cleanser - това значи ли, че вече РНто на лицето ми е ОК, за да сложа директно витамин С без да чакам 20 мин РНто да се възстанови до нормалното (в случай, че нямам тоник).

# 666
Това са продукти с central , от които моя приятелка е доволна. Ампулата е с високо сэдэржание т.е концентрирана каквито са по принцип ампулите.

# 667
Lodsi, ако измивния продукт балансира pH-то може да пропускаш тоника.

Елария, препоръчително е пачовете да се съхраняват в хладилник освен заради охлаждащия ефект и за да се удължи срока на "свежест", но не е задължително. При всички случаи не е добра идея да се държи каквато и да е козметика в банята (както и в гардероба, на тоалетка в много отоплявана спалня и тн.), защото от влагата и топлината се разваля/дава подходяща среда бактериален разтеж.
COSRX Centella Water Alchol-Free Toner и Soon Jung са water toners и са като флорални води (подходящи за първа грижа), докато HadaLabo, Pyunkang Yul, IsNtree са essence toners/treatment essence са с по-гелова консистенция и са нещо средно между есенция и тонер.

michelle_ma_bell, от Jolse и веднъж от ebay съм чакала по 2 месеца, но накрая пристигнаха благополучно Simple Smile
За тонера с центела на COSRX- това си е просто флорална вода (Centella Asiatica Leaf Water) с добавени малко успокояващи и хидратиращи съставки. Аз повече харесвам PURITO Centella Green Level Calming Toner, защото освен центелата (10% екстракт, а не флорална вода) има и хамемелис/witch hazel ,който е прекрасен за капиляри и свива порите, и нискомолекулна хиалуронова киселина.

Cosrx Blemish Ampoule е супер само да не беше тия мижави 20мл... Тя си е чиста центела (фл.вода и екстракт) и малко хидратанти. Това е от типа козметика, за която разбираш колко добре ти е действала в момента, в който спреш да я ползваш.
Алтернативан продукт е PURITO Centella Green Level Buffet Serum (60мл), който дори е с по-богат състав и повече центела ( почти 50% екстракт). По препоръка на производителя може да се ползва и на околоочната зона под крема.

# 668
Това са продукти с central , от които моя приятелка е доволна. Ампулата е с високо сэдэржание т.е концентрирана каквито са по принцип ампулите.
Айде пак изкушения.
Аз ампулата я имам и много си я харесвам.
Сега ми трябва и водичката Sweat

Виола  - Мерси.Не ги харесвам аз Purito защото във всичко с центела са сложили разни есенц.масла, доколкото си спомням и масло от чаено дърво имаше-а аз не го понасям нито като миризма,нито като действие-за мен е може би една от най-отвратителните съставки заедно с маслото от лимон в слънцезащита например.

Много ме изнерви този търговец-не ми отговаря на съобщенията и му пуснах днес диспут в пейпал, обаче ми се обадиха от пощата и ще отида да проверя-чакам и др.неща и не знам какво е пристигнало.

# 669
michelle, стискам палци да ти е пристигнала пратката!
Аз съм голям привърженик на етеричните масла (от години ползвам аромотерапия за козметични и лечебни нужди) и всякакви растителни извлеци и съставки, и заради това толкова много  ми харесват Purito. Smirk

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 14:38 от Viola Tarakanova

# 670
Е, да малко е количеството но те хубавите неща са в малки опаковки. Аз ще я поръчам от любопитство.

# 671
Е, да малко е количеството но те хубавите неща са в малки опаковки. Аз ще я поръчам от любопитство.
Много е хубава ампулата,и леко хидратира и успокоява и порите изглеждат някакси по-добре-но всичко е финно и ненатрапчиво.Вярно че е малка, но стига за достатъчно време-защото се слагат буквално 2-3 капки-така пише и на упътването.

Виола -не го погледнах аз състава на сините падове на cosrx - взех ги набързо от промоцията в Джолсе- и хич не ми харесват,имам някакъв дискомфорт с тях-и като погледнах кутийката: Lemon peel oil и Bergamot fruit oil -особено второто е голям дразнител и алерген. Дори Gothamista го е коментирала.В същото време силните киселини ми действат чудесно и нямам проблем с тях.Та си проверявам винаги за такива етерични масла.Просто кожата ми не ги харесва.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 15:03 от michelle_ma_bell

# 672

michelle_ma_bell, провери ли в пощата дали е пристигнала, една поръчка, която  и се притеснявах, че закъснява се оказа, че просто си отлежава в пощата.

За маслата ползвам някои неща, но не съм чак такъв голям фен, а с етеричните трябва и внимателно и с мярка, че може и да има неприятни последици.

Ох, това Мелано Rolling Eyesсега и него трябва да взема, освен в еbay and amazon има ли го по-други сайтове.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 15:07 от zari65

# 673
Абсолютно съм съгласна за разумната употребата на всички видове ет. масла, но те са прекрасна и безценна суровина, която не трябва да се подценява или отхвърля с лека ръка. SmirkNerd Продукти с по-голяма канцентрация са твърдо противопоказани за всички с алергии към етерични масла и монотерпени, но при липса на диагностицирана непоносимост дразненето обикновено идва от лошо  сформулирания козметичен продукт, а не от самите масла. Ет.масла се водят алергени, защото съдържат терпени и само еденици от тях могат да се нанасят в неразредена форма, но това не означава, че всеки продукт с тях ще дразни. Важна е концентрацията, суровината, останалите съставки и тн. "Проблемните" терпени са летливи-дори при директно нанасяне на ет.масла част cе изпapявaт от тeмпepaтypaтa нa ĸoжaтa и нe мoгaт дa нaвлязaт в нeя, какво остава за концентрация една стохилядна... Повечето козм.продукти (ако не са маслен серум) съдържат изключително минимални количества ет.масла  и (за съжаление) най-често са по-скоро като ароматизатор, отколкото като активна съставка. В сините падове на Cosrx двете ет.масла са изцяло като ароматизатор/стабилизатор на последно място в списъка, което означава, че ако няма алергия надали въобще ще се отразят на кожата.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 16:38 от Viola Tarakanova

# 674
  • Бургас
Козметиката да не е в банята, добре, че ми обърнахте внимание, но у нас си е доста топло зимата и май няма друго подходящо място освен хладилника. Това пък ще ми е супер неудобно, освен, че всичко ще е студено, и голямо разхождане ще падне сутрин из разни стаи, та сега ме хвърлихте в размисъл.... Да не споменавам как поръчах сто неща и много внимавах да не мисля за ампулата с центела, а michelle_ma_bell с това описание направо ме обрече.
Червените падове на COSRX кога се ползват - след измиване, вместо тоник?

Общи условия

Активация на акаунт