Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 53 776
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Лично за мен, цените на 2 стайните във Варна са нелепи за това, което получаваш. В София някак по ги разбирам, по-големи заплати, по-големи помещения. А тук за реални 45м2 да ти искат 60к евро, да се гръмнат. Да не живеем в Лондон или Париж?!

# 121
И пак зависи, ако си учителка в София или тук заплатата е една, а там жилищата гонят цените на Парижките. Цените станаха нелепи от последните 2 години.
Последно гледах един двустен в Левски началото на 2017та, беше 45к евро, две големи стаи. Колебаех се че е първи етаж, че е по БДС...да го бях взела, сега са по 60 000 от воле.

# 122
  • Варна
В процес сме на купуване на готов бизнес, до зимно кино Тракия.Интересувам се от тристайни апартаменти с две спални в района.Също така дали има тец или газифицирани блокове в районите:
Автогара, Зимно Тракия,Образцов Дом,Център, Нептун или Общината.

# 123
Някой има ли представа дали е ок изложение северо-изток, като компаса показва повече към изток. Сякаш ще огрява в стаите, особено ако са предпоследен/ последен етаж.

# 124
  • Варна
Не звучи много добре. Ако е една стая бива, но цялостно такова изложение би ме отказало.

Газ има на доата места в града, ТЕЦ на не чак толкова, май само района на младост/трошево/възраждане? Ако греша, някой да ме поправи.

# 125
Дневната се пада юго-запад, спалните северо-изток.

# 126
  • In transit
Някой има ли представа дали е ок изложение северо-изток, като компаса показва повече към изток. Сякаш ще огрява в стаите, особено ако са предпоследен/ последен етаж.
Огледайте го задължително в слънчев ден. Ако стените са крайни ще е студено. Моята дневна е изток, югоизток и напича от към 9.30 до към 14.30 , но нямам външни стени и е супер.

# 127
  • Варна
Жилището, в което съм сега е с изложение север/североизток - юг/югозапад. Дневната и едната спалня са в северните стаи, другите 2 спални са южни.
Аз спя в северната, на лято, по незнайни причини е адска жега, слънцето започва да свети още от изгрев. Поне сутрин в другите стаи температурите са с 10 градуса по-ниски. А там е и по-тъмно. Добре, че в новия апартамент спалните ще са на запад, няма да ме огрява от сутринта. Grinning

А есенно-зимния период - в спалнята ми грам слънце няма, в оригинал. Хладно си е и едно такова мрачно, като времето навън. В другите 2 спални след обед много приятно пече.

# 128
  • Варна
В оградения терен между Цба и Курортна в кв. Чайка сложили билборд, нещо си Vip Building пишеше и нищо друго засега.

# 129
  • In transit
На мен ми интересно какво се случва с тази сграда? Намира се на базар Левски, точно срещу СВА, до компютърния център.

В момента е малко по-завършена ( има тухли навсякъде), но е зарязана от няколко месеца в този вид. Строител е Мултибилд.
Малко по-нагоре по път за ТУ след трите високи блока и под детските градини има още една зарязана сграда в същото състояние. Тя се продава и строи от Технобилд. Интересното е, че разрешението е за сграда с обществено ползване. Така се продава и в сайта на строителя, но реално са си апартаменти. Кой би си купил офис за да живее в него? Предполагам после тока ще е както при ателиетата?

# 130
  • Варна
Не знам тази снимка откога ти е, но онзи ден чаках на спирката Базар Левски и тези новостроящи се нискоетажни сгради изглеждаха по-завършени, нещо средно между акт 14 и 15. Една бивша колежка живее в блока зад тях, питах я, каза, че са жилищни.

# 131
  • In transit
Не знам тази снимка откога ти е, но онзи ден чаках на спирката Базар Левски и тези новостроящи се нискоетажни сгради изглеждаха по-завършени, нещо средно между акт 14 и 15. Една бивша колежка живее в блока зад тях, питах я, каза, че са жилищни.
Аз казах, че са по-завършени, имат тухли и най-вероятно акт14. НО строежът е зарязан и изоставен от няколко месеца. Поне от лятото няма жива душа, не се работи по него. Даже оградата отзад се беше разпаднала и влизаха разни клошари. Иначе снимата ми е от пролетта, просто нямах по-нова.
А този, за който споменах, че е с офиси се намира тук: https://www.google.com/maps/@43.221468,27.9323183,3a,75y,324.95h,82.1t/data=!3m5!1e1!3m3!1sjta23khQICVJ9VjgIM2sCg!2e0!6s%2F%2Fgeo3.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3Djta23khQICVJ9VjgIM2sCg%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D305.44208%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100
Ето го и в сайта на строителя: http://tehnobild.com/bg-BG/SellingObjects/Details/4

# 132
  • Варна
И какъв ти е въпросът или просто споделяш какво си видяла?

# 133
  • In transit
Киса,
На мен ми интересно какво се случва с тази сграда? Намира се на базар Левски, точно срещу СВА, до компютърния център.

В момента е малко по-завършена ( има тухли навсякъде), но е зарязана от няколко месеца в този вид. Строител е Мултибилд.
Малко по-нагоре по път за ТУ след трите високи блока и под детските градини има още една зарязана сграда в същото състояние. Тя се продава и строи от Технобилд. Интересното е, че разрешението е за сграда с обществено ползване. Така се продава и в сайта на строителя, но реално са си апартаменти. Кой би си купил офис за да живее в него? Предполагам после тока ще е както при ателиетата?

# 134
Мики, доста ателиета са регистрирани за жилищно ползване, в нот акт пише -ателие за живеене и съответно при сключване на договора с еон им подават битов ток.

Общи условия

Активация на акаунт