Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 54 458
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Да. И в 'моя' блок няма да има скосявания. Дано наистина качеството е добро, да не вземат да претупат нещата.
Иначе, когато дойде време, ще си доплатя за троен стъклопакет, уж нямало да има нужда, двойния бил достатъчно качествен, но аз искам да направя каквото зависи от мен, за да е възможно най-обезшумено от към външен шум.

# 331
 50 кв тераса дава големи възможности за въображението, но само ако изрично е упомената в НА. Иначе са само празни приказки от страна на строителя/ продавача. А и как ще ползвате покрива, с който се опитва да играе? Ще  трябва да се покрие с гранитогрес. Дори да приемем, че ще го ползвате - първо ще му отпадне гаранцията като покрив. При възникване на проблеми , разбирай течове, ще трябва да ги отстраните за своя сметка. Покрива е обща собственост на живущите. Според мен много ярко свети червена лампа за Внимание.

# 332
  • Варна
Така е, трябва да се внимава с тия неща, да не се приемат на доверие. Имам съмнения, че строителят е Металекс, може и да греша. И, че тоя покрив ще може да се ползва като тераса, след като сградата вземе АКТ 16.

# 333
Да. И в 'моя' блок няма да има скосявания. Дано наистина качеството е добро, да не вземат да претупат нещата.
Иначе, когато дойде време, ще си доплатя за троен стъклопакет, уж нямало да има нужда, двойния бил достатъчно качествен, но аз искам да направя каквото зависи от мен, за да е възможно най-обезшумено от към външен шум.

Уж не претупват нещата. Ходихме да гледаме апартамента в сграда Явор. Двойният стъклопакет може да е качествен, но тройният е за предпочитане. А сумата за доплащане не е много.

# 334
Задължително е да доплатиш. За малко повече пари получаваш значителна разлика в шумо и звукоизолацията.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 13:40 от Анонимен

# 335
  • Варна
Така е, трябва да се внимава с тия неща, да не се приемат на доверие. Имам съмнения, че строителят е Металекс, може и да греша. И, че тоя покрив ще може да се ползва като тераса, след като сградата вземе АКТ 16.

Точно той е.

# 336
50 кв тераса дава големи възможности за въображението, но само ако изрично е упомената в НА. Иначе са само празни приказки от страна на строителя/ продавача. А и как ще ползвате покрива, с който се опитва да играе? Ще  трябва да се покрие с гранитогрес. Дори да приемем, че ще го ползвате - първо ще му отпадне гаранцията като покрив. При възникване на проблеми , разбирай течове, ще трябва да ги отстраните за своя сметка. Покрива е обща собственост на живущите. Според мен много ярко свети червена лампа за Внимание.
Не сте запозната. Няма проблем да се ползва покрив като тераса, когато е строен с тази цел. Вече масово се прави. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d13733811733669 … =4blt6a&f1=14

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 21:33 от Анонимен

# 337
  • Варна
Строителят в случая, обясняваше, каква да е настилката, за да може покрива да си върши работата, както и за да важи гаранцията.

# 338
Случайно попаднах на Варненски форум,
където има много снимков материал от дрон и обсъждания на строежи.
Скрит текст:
https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1475322&page=283

# 339
Цитат на: NikoT link=topic=1061277.msg[/quote
Не сте запозната. Няма проблем да се ползва покрив като тераса, когато е строен с тази цел. Вече масово се прави. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d13733811733669 … =4blt6a&f1=14

Да, може да се ползва покрива, ако е предвиден за това. Но ако ми кажат, че ще мога да ползвам едни 50 кв без да са вписани по някакъв начин  в НА на жилището ...  Според мен това си е чиста игра на думи. Никой няма да "подари"  5  кв, камоли 50. Лично мое мнение.

# 340
Не е игра на думи. И без това достъпа обикновено е през апартамента на последния етаж, така че за строителя няма никакъв проблем вместо керемиден покрив да направи тераса. По този начин не му се налага да прави отстъпка в цената заради последния етаж, а напротив го прави по-желан.

# 341
И без това достъпа обикновено е през апартамента на последния етаж, така че за строителя няма никакъв проблем вместо керемиден покрив да направи тераса. По този начин не му се налага да прави отстъпка в цената заради последния етаж, а напротив го прави по-желан.
Да, при нашата кооперация е така.
Обаче терасата е вписана в НА към жилището, т.е. не се води покрив и не е обща част.
В проекта даже беше заложен басейн (конструктивно да издържи строежа).
Впоследствие собствениците си направиха лека конструкция на част от терасата и жилището стана мезонет.
Всичко е узаконено.
Скрит текст:

# 342
  • Варна
Не ви ли кефи да се събирате съседите на покрива около джакузито, и да си правите купони?

# 343
  • Варна
Без смях не можах да ги изгледам тези Joy

# 344
Здравейте! Търся отдавна апартамент за закупуване, следя отскоро форума тук и споделям, почти всичко, казано от вас по отношение на строителството. Искам да закупя апартамент от строителя, директно. Има ли някой впечателния от Главбулгарстрой Варна. Фирмата в София се е наложила с качестено строителство.  Тук ми излиза един стреж във Бриз.  

Общи условия

Активация на акаунт