Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 53 643
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
.....
За информация на онази сграда на Доиран още стоят транспаранти, че се продават последни апартаменти. Преди месеци си спомням, че нещо обсъждахме. Като цяло все още няма нанесли се хора с малки изключения. Което ме учуди защото мисля, че от година някъде е готова.
П.П. Сега я погледнах въпросната сграда. Естествено са останали на първи и последен етаж в диапазона 90-110 кв. Цената е по запитване.
Аз бях питала за Дойрана и съм звъняла на посочения телефон, но никой не вдига. Но пък съм срещала обяви от агенции, които  предлагат свободните имоти.
После се отказах да се интересувам, защото последният етаж е със статут "ателие", освен това терасите се наводнявали при силен дъжд, моя приятелка живее в съседство и е снимала с телефона си как загребат с кофиот терасите и изливат водата. А на 2-рия етаж имаше един свободен двустаен, който ме интересуваше с инвестиционна цел, но той пък нямал тераса - голяма глупост. Веднага си помислих как вътре се сушат дрехи и след година всичко плесенясва Confounded

# 616
Апартамент без тераса е тъпо наистина, но не заради сушенето. Хората вече ползват сушилни.
 Неприятно е, защото за инвестиция може да попаднеш на пушачи, а без тераса означава че ще ти опушат новия имот.

# 617
  • Варна
Миналата година имаше повишено търсене на имоти от руснаците. В допълнение има и ще има повече от украинци. Санкциите и политиката там, карат много семейства от средна класа да се преместят, дали в България или по на запад въпрос на сметки и възможности. Но това не е като основна причина за такова строителство.
За мен основно са - Ниски лихви по кредити, колкото и да са по-ниски заплатите в сравнение със София имаше повишение на заплатите и като цяло последните две години се усеща, че живна града. Вляха се пари в града покрай европроектите, едни се пооблажиха повече, други по-малко Simple Smile.
В момента в нашия кръг от приятели - от 10 семейства, 5 сменят жилища. Като причини - от под наем, искат да са в собствено, увеличаване на семейството, върнали се от друг град.  Имаше семейство, което се чудеше да направи инвестиция, но се отказа.
А строителите не спят, в момента им е даден абсолютен картбланш  и печалбите са много добри.
Все пак всичко си има цикличност.
Лошото е, че не се обръща внимание на качеството.

Дойран с тези цени да завършат апартаментите до ключ и да ги дават под наем в Airbnb Simple Smile. Ако е вярно това за наводнените тераси, ужас. Аз като гледах тогава апартаментите бяха на 950Е, и бяха категорични че отсъпки не правят. Сега, не ги знам. За съжаление
и долу партера стои грозно празен, но не знам кой ще се съгласи за такива суми. 

# 618
  • Варна
То цените на Дойрана са добри, като се има предвид, че на Битоля строят по 1200 евро/квадрата.
Иначе и аз ползвам сушилня, но си отделят и те бая влага...

# 619
По Битоля пък изобщо не става за живеене, наблъскано, наблъскано..
Ох бая народ е спрял да си пие хапчетата, преди малко един брокер ми обясняваше за имот около ХЕИ НС със спалня и дневна, че наемната му цена била 600 лв, затова се продавал и скъпо Simple Smile
Или да взема да се обадя на комшията, че се е минал с неговите германчета. Лятото прави основен ремонт на двустайния и го даде за 450 лв, че и те се изучиха как вървят цените. Двата апартамента няма 100м разстояние помежду си, на съседни улици са

# 620
Марто за тези дървеници и аз четох, ужасно звучи, за кое ли Младост става въпрос. Ние като живеехме там имахме нашествие на мравки, мале няма такава напаст, едни дребни такива, не можех да си оставя храна навън. От всякъде прииждаха на едни такива пътечки. И си правеха гнезда в гардероба под дрехите, една две големи майки и множество малки. Като ги открия разчиствам и те после на друго място. Нямаше отърване, но бяхме с бебе и фирмата не искаше да идва да пръска, каза ни "по-добре си живейте с тях, отколкото да пръскаме" Simple Smile. Понеже бяхме на квартира и не сме правили основен ремонт. Дано да не плъзнат тези дървеници, че на фона на тях хлебарките ми изглеждат като домашни любимци. Grin
А за сградата на Марто няма притеснения, нали там ще се помещава Кметство Младост, пък може и качество да гонят.

# 621
  • Варна
Двустаен - 600лв, евала!
Аз още се чудя на празното място, което е до бившето Пикадили Чаталджа.
Това на Цар Асен ограденото и там нищо не се случва. Заградиха и толкова.   

# 622
Здравейте Simple Smile Имате ли някакво мнение за Komfort Brokers http://www.komfortbrokers.com/bg ? Харесали сме сградата им на ул. Радост в Трошево. Ще започват строеж през пролетта. Районът/кварталът изглежда добре за живеене.

# 623
Здравейте Simple Smile Имате ли някакво мнение за Komfort Brokers http://www.komfortbrokers.com/bg ? Харесали сме сградата им на ул. Радост в Трошево. Ще започват строеж през пролетта. Районът/кварталът изглежда добре за живеене.

Комфорт Брокърс не са строители, а брокери

# 624

Знам само,че април ще започнат да строят. Комфорт са строителите. Комфорт брокерс - брокерският им отдел.

# 625

Комфорт Брокърс не са строители, а брокери

Те предлагат апартаментите на https://www.komfortbg.com/bg/about с цени от инвеститор, затова така се изразих.

# 626
Може наистина да има пак повишено търсене от руснаци и украинци, но то и по-рано го имаше. По едно време всички замечтано чакаха как ще дойдат руснаците и ще купуват на каквато цена им предложат. Естествено имаше и такива, но масата не ядат доматите с колчета. Така или иначе мисля, че те също са някаква константа като т.н. "моряци" и "гастербайтери". В смисъл винаги ги има и няма обективна причина да купуват повече тази година или миналата. Естествено сега винаги може да има някакви 10-20% разлики от случайно естество.
Ниските лихви всички си мислим, че са основното.
На "Дойран" останалите апартаменти мисля, че просто са неатрактивни. Мисля, че биха били по отстъпчиви. Някой ако го интересува може да звънне.
На "Комфорт" им изглеждат добре сградите, поне на картинка.

# 627
Стаматко, хем си прав хем не си. Не са константа моряците, една година носят повече долари (за инвестиция) друга по малко, има фактори които няма да анализирам тук и сега. Гастербайтерите специално последните 2-3 години започнаха да купуват повече имоти от преди, че познавам и такива които дръпнаха по 1 ипотечен, че било далавера.
Има си ръст и спад и в този сегмент купувачи. Wink

# 628
So Lucky не твърдя, че съм прав. Споделям мнение което се надявам да е правилно, а дали е ... Simple Smile
Не виждам защо гастербайтерите последните 2-3 години да купуват повече. Решили са да се завръщат? Това за изгодните ипотечни е ясно. Не виждам причина.
А относно моряците защо да не са константа? Освен, че има една тенденция леко да се намалява общия брой. Сега отделен човек може едната година да работи повече месеци, но това не променя общата картинка. Заплатите не са се променяли, то няма и как да стане общо взето. Това говорим за общата картинка не индивидуално за отделните личности. Да вметна, че с конкретно в тази област съм доста добре запознат Simple Smile
Освен ако не се визира прословутата криза 2008-2010, не че и тогава са спрели корабите. Ама то тогава си беше във всички сфери.
Може естествено да има някакви промени които са в рамките на едноцифрени проценти.

# 629
Може наистина да има пак повишено търсене от руснаци и украинци, но то и по-рано го имаше. По едно време всички замечтано чакаха как ще дойдат руснаците и ще купуват на каквато цена им предложат. Естествено имаше и такива, но масата не ядат доматите с колчета. Така или иначе мисля, че те също са някаква константа като т.н. "моряци" и "гастербайтери". В смисъл винаги ги има и няма обективна причина да купуват повече тази година или миналата. Естествено сега винаги може да има някакви 10-20% разлики от случайно естество.
Ниските лихви всички си мислим, че са основното.
На "Дойран" останалите апартаменти мисля, че просто са неатрактивни. Мисля, че биха били по отстъпчиви. Някой ако го интересува може да звънне.
На "Комфорт" им изглеждат добре сградите, поне на картинка.
Аз пък прогнозирам, че "гастарбайтерите" ще са новите руснаци след няколко години. С наближаване на пенсионна възраст все повече хора ще се връщат в родината. И поради липсата на здравеопазване в малките населени места ще се стичат точно към градове като Варна.

Общи условия

Активация на акаунт