НОЕМВРИйчето може вече и да скача, а майка му започва да откача

• 13 188
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Поля ,Йоско не може да седи сам дълго време:-) и крачетата са му меки още да стои прав:-)

# 211
мда, вали и няма да правим втора разходка днес. Но на младежа му е все тая, нещо все си пее в леглото.
И той седи дълго само в количката, в леглото му е по-интересно по корем. Държи да седи и когато сменям памперс.
Манджата стана супер, поФалвам ви я, че и бързо се готви.

# 212
и аз сменям памперса на петра в седнало положение. не ме питайте как.

седи стабилно на д-то и ходи в проходилката още по-стабилно. може да пълзи и да се обръща  и в двете посоки, но я мързи...

петра започна най-сетне да "гука" - казва бля-бля и ба-ба. разгеле, дет'съ'вика...

# 213
  • София
и аз сменям памперса на петра в седнало положение. не ме питайте как.

тъкмо щях да питам тити как го прави този номер - не мога да си го представя, дано не ми се налага скоро да разбера от личен опит Wink

# 214
Не знам за хвалба или за оплакване е но и Виктория се изправи!
Разглобих й проходилката за да я изчистя и да видя защо не й свирят музиките(да не е прекъснато някое кабелче),но тя все си се държи за нея и се опитва да стане,затова метнах остатъка от проходилката на фотьоила докато мия джаджите.Докато да ги изплакна и се обърна и дзверчето се изправило на фотьоила и посяга към проходилката,а главата й до ръба на масичката и изпуснеше ли се........Изтичах за норматив да я хвана,ама отсега нататък как ще я караме?Освен да я залепя до мен и никакво изпускане от очи.
Да питам:някой давал ли е вече грис,че аз съм взела един и мисля да се пробвам,но още не съм решила как да го направя.

# 215
Добър дъждовен ден и от нас! Много се радвам, че сте си изкарали хубаво на срещата...аз този път дори не съм разбрала, че е имало, ама като нямам време да чета, така става. То не че и щях да мога да дойда, ама.....
За протокола аз вече съм с проблем и на другата гърда и все така ми обясняват,че нищо ми няма....ще чакам да видя кой ще се окаже прав, макар и на моя сметка  Confused Деже вчера ми казаха, че стигало кърмене вече.....то затова били такива проблемите и да съм спирала!
Честито на Буба Катинка   bouquet
Аз набързичко да сумирам постиженията и на моята красавица- вече и ние сме напът да се озъбим/имаме си връхче на зъбче  Mr. Green /, въртим се, седим много стабилно, изправяме се на колена в кревата и искаме да сме прави, ама още не ни се отдава съвсем. От вчера имаме проходилка, но нещо нямаме концепция за ходене, та само си играе в нея. Колко време им отнема да се научат да се таралянкат с нея  newsm78
тити, къде изчезна ти чак там? Като тук не се видяхме, да вземем една срещичка на морето да си организираме? То така или иначе слънчев бряг е на един хвърлей от там  Simple Smile
Айде и сега не можах да напиша всичко....Янинка е будна и отивам да се пюрираме с нея...

# 216
жмо - и аз се чудих за грис-а - купих едно стекче бурканчета на ам-ам нещо си с грис. пише, че е за след 6 м. за по-сигурно изчаквах петра да направи 7, но все още не съм давала.
мече - петра се светна за 2 часа какво да прави с проходилката. но пък всичко друго й отнема мноого повече време за откриване отколкото на другите бебета.
и дано се окаже, че бъркаш за болежките.
а лекарите много-много не ги слушай като ти се обясняват за кърменето.

# 217
  • София
jmo - по-добре и покажи няколко пъти как да сяда на д-то от изправено положение - моя му показах 2 пъти и вече не пада като талпа назад като се умори, а цопва на дупенце Wink

# 218
бубу - твоят мъник бързо усвоява явно. петра вчера се изправи веднъж и от тогава - нищо. явно случайност някаква.

# 219
  • София
майче- аз него направо не мога да го седна - побърква ме - и като не му дам ръце да се изправя и реве, все иска да е прав....ужас някакъв Wink

# 220
bubu_to   послушах съвета ти и на Вики и се видя много смешно.Сега се изправя в креватчето си,но мен все си ме е страх да не се чукне някъде понеже се опитва да се изправя дори и като няма опора.Това дете е инат като баща си-като научи нещо и по цял ден си го тренира докато се усъвършенства.Дано да е за добро!

# 221
скорпиони са това - инати, упорити, амбициозни и ужасно любопитни. Тепърва ще ни белеят косите, а побелелите вече като мен - ще плешивеят от грижи  Mr. Green

и на Деян му се е цепнал венеца, до края на месеца викам да се озъбва, че съм любопитна. Аре, че на хората по три зъба им покараха, коса за връзване изникна, ходят, тичат и приказват  Sunglasses.

А памперс в седнало положение не е трудно....важното е да не седне, преди да сме избърсали дупето.....

ме4е, ти малко несериозна го даваш, още не сме те видели на среща/освен съкварталките ти/, но щом си мераклийка за Слънчев бряг.....ок Simple Smile хем и канеста е там. Само се оправяй с бутилките, че ще ти трябват още  Wink
времето се оправи.

# 222
Дано сега не забравя нещо.
Първо - кръщенето - беше на Арбанаси в манастир Св. Николяй Чудотворец. Искаха ни - червено вино, захар, олио, две хавлиена кърпа, една питка, едно бурканче мед. Акт за раждане на малката и кръснацата да е кръстена. Едната кърпа е дарение за манастира, другата за да избършите бебчо. Трябваше да я държи кръсницата, но както се вижда я държаха много хора. Попа си чете там, кръсницата повтаря след него или отговаря и така. Топи и крачетата само и и намокри главата. Кърпата не я използвахме, защото прабабите не ми я подадоха, а се чудиха за какво е, а и те и бяха сухи крачетата, докато стане време за обличане. Ами това е май.
За изправянето - Кити не съм я учила да сяда. Като е в кошарата не я гледам какво прави. Сама се научи как даа пада, за да не се удря. Ама като се изправя на друго място стоя до нея, въпреки че вече си сяда сама. Много е смешна - стои права, умори се и започва да си търси най-удобната поза, за да се пусне. Върти краката ту така, ту ги разкрачва.
И тя днес е много крива, от доста време не е била така. И нощес рева един час. И нищо не я успокояваше. Зъби още няма. Само много я мъчат, ама нищо повече. Онази точка таки стои.
Поля, на тази снимка е много смешна - така стои и се разправя с този, който и е пред очите. Крещи, ръмжи, кара се и вика еее, аа, и други такива. Смислена дума обаче не казва, освен да от време на време.
Може да дава здрасти, боц, 5, да прави бибит. И чао знае, ама не иска да казва. А от скоро прави муси, муси, ама не когато ти и кажеш, а малко след това. Абе дявол голям.
Ббуто, много ми е познато това със изправянето. Иска само права да стои. Вече и в количката не ще. И в паяка, защото той ограничава движенията. ooooh! Ужас някакв е.

# 223
малеее, какви схватлива деца има и ние колко сме назад ooooh!

# 224
  • София
а ние нищо не можем - нито чао, нит здр, ни боц....нищо такова....само да дивее и вилнее из къщата Wink

Общи условия

Активация на акаунт