НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

• 57 918
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Аз не съм виждала да продават бамя от 100 години. Обичам я в гювеч. Не съм виждала и мушмули от 100 години. Като дете по времето на соца само това ми беше плода през зимата,  нямаше друго.

# 91
Нашите днес са купили бамя Laughing - за 10 лева килото ooooh! И аз обичам, ама тази цена ме възспира newsm78 Сега като има ще хапна, но аз я предпочитам, в комбинация с други неща. Бах яла яхния само от бамя отдавна и беше много лигава Sick , оттогава не мога да я ям като основна съставка в манджи, а я обичам. Би ми харесала и панирана и пържена, но галетата не е режимна.
Натка, аз най-много мразя да легна рано и после след няколко часа да се оцъкля... Shocked Затова отлагам заспиването, а и на мен ми е едно спокойно като спи детето, толкова неща си върша  Mr. Green Тя ме усеща кога ставам и няма опция да си върша нещата сутрин рано, докато тя спи Laughing Спя ли аз, спи и тя, от малка е така  Crazy
Аз вечерях...малък сладолед. Беше вкусен, но не пристрастяващо вкусен. Следващия уикенд обаче ще имам режимен сладолед- аз съм си определила събота или неделя за ден за сладолед.  Grinning Другите дни хич не се е сещам. И тъй като сладоледа ми притъпи глада, реших да не вечерям друго. Wink

# 92
  • Sofia
За да не е лигава се бланшира за кратко с вода и оцет.
Много я харесвам на туршия,но е солена,а аз задържам вода от пресолени храни.Също в гювеч и като манджичка с гъст доматен сос Yum

# 93
Гадно звучи наистина ако лягаш и после се събуждаш. Аз поне веднъж да ми се доспи, предимно си лягам и си спя както трябва... обаче не ми се доспива, колкото и да съм изморена.
А тая бамя не мога и не мога да се накарам да я ям, много гадна ми изглежда. Даже нямам спомен дали някога съм я опитвала на вкус каква е, знам само че от малка съм с твърдо мнение че това е гадно нещо Grinning Що други храни проядох като пораснах, но чушки, риба и бамя не пипвам. Айде, за чушките и рибата още миризмата ме отблъсква и както и да съм ги опитвала, не мога, ама бамята дори не се сещам какъв вкус и мирис има... луда работа.

А, взех все пак това кокосово масло дето е в Била. Не помня кой питаше дали е с аромат, но да кажа - мирише си на кокос, не е обезмирисено. На вкус ми сладни леко, но това е субективно, на мен всичките кокосови са ми сладникави.

# 94
  • Sofia
Аз проядох много храни само защото били полезни,напр.зелен фасул и тиква мразех преди.
Бамята също е една от тях Stuck Out Tongue Winking Eye

# 95
Риба се мъчих много пъти и най-различна, понеже знам че е полезна... е не става. Гадно нещо и това е, заедно с всякакви други неща дето живеят във вода. Купувам си капсули с рибено масло и си ги пия и каквото - такова. Само това че по-често ям яйца, вместо да разнообразявам и с риба, но се преживява. От време на време си намирам и домашни, трябва да съм доволна, няма къде да ходя.

# 96
Вярно, че яйцата в Лидъл били Л размер Mr. Green , объркала съм се с тези в Кауфланд които са М. Взех все пак 2 кокосови ореха, ще видим какво ще изкарам от тях.  Grinning
Доли, мерси. А има ли някакво съотношение вода:оцет?
Натка, на мен ако ми се спи примерно в 21-22 ми е в кърпа вързано, че след 2-3 часа ще се ококоря... ooooh! Най-свежа се чувствам когато заспивам между 24-01, обаче после и да спя добре. Също не са ми нужни чак 8 часа. Laughing А за чушките- ами защо тогава са ти на аватара...? Mr. Green newsm78

# 97
Л са, да, в Била има също Л до края на месеца по 10 броя за 2,39 - кажи-речи същото.
Скрит текст:
А аватарът е стара шега, с люта чушка ме сравняваха по едно време и така си остана. Нали не ми е в чинията, що да ми пречи Grinning

# 98
  • София
Момичета планировка заменете с пармезан и на фурна, нали правих тиквички на фурна, майка ми също прави, чуууудно става.

Вчера правих и хляб с авокадо, не съм очарована, има някаква съставка която трябва да държи пухкаво, опитах с лимонтузу ама не стана. Ама пени се непени си ги хапнах, все пак беше яйца и авокадо.

Направих и Fat bombs, протеин и кокосово масло, имам протеин с вкус на курабийки, добавих и малко смлян бадем. Да видя на какво ще прилича Grinning

# 99
  • Благоевград
Бамя ли казахте Heart само на това мога да живея Joy баба ми заради мен е засадила в градината и цяло лято ям до насита Heart предпочитам я пържена в малко зехтин или с доматен сос. Чудесна гарнитура към кюфтета Heart Eyes
Мислех да започна тренировки от днес, по вчера бяхме на гроздобер и всичко ме боли, та ще го отложа за след цикъл. Имам ластици вкъщи и ще започна с лека гимнастика с тях, ще включа и гирички. Нямам търпение отново да започна да тичам. До нас отвориха чудесен фитнес и пътеката е поставена на хубаво място, а не срещу стената. Решила съм сериозно да подновя спорта. Липсва ми.

# 100
  • Варна
Бамята е едно от малкото неща, които могат да ме накарат да повърна от раз.

Яйца взимам домашни от едно магазинче до нас, винаги са огромни, много вкусни и често има с по два жълтъка.

# 101
Сега като ви чета какво не ядете и се зачудих аз какво не обича. Ми то май само черва и бъбреци и шкембе. Като последното мога и да го ям, ако е приготвено добре. Друго не се сещам... Всеядна съм:)
Днес има минус и съм много хепи след 2 седмици нагоре и задържане:) Изхвърлих всичко, корема ми е плосък и се харесвам.
Яйцата и рибата правят чудеса при мен.
Плодовете ми разкават играта.
4 дни без плод и резултата на лице 1,200 кг вода ги няма.

# 102
  • София
Рибата е уникална за топене кг. Преди 2г правех "пълномаслен" Дюкан, и на един от протеиновите дни винаги ядях риба, 1кг сьомгова пастърва, по 1кг смъквах на седмица

# 103
  • Sofia
За бланширане се слага 1с.л.оцет и малко сол във водата.

При пържената бамя усеща ли се лигавината,хрупкава ли става?

Тази година още не съм видяла малка и пресна бамя Confused

Днес за обед искам да направя св.пържоли с гъби и топено сирене на фурна,да станат крехки и вкусни.Не съм правила до сега.Как да ги приготвя?

# 104
При нас беше около 4 лева килограма. Заредих фризера с няколко пакетчета.

Общи условия

Активация на акаунт