НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

• 58 227
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Така ми се е дояло на мен имамбялдъ, само че аз винаги с кайма го правя, имам 20тина патладжана селски, таа и това ще спретна. Обичам този режим, толкова е вкусно всичко!

# 76
  • Sofia
Голяма работа свърших днес. Изрових всички кухненски шкафове, извадих всички купища пакети с ориз, леща, брашно, захар, макарони и прочие. Приготвих 2 торби за подаряване и доста за боклука. 4 ч. търках и лъсках. Ликвидирах шкафа с лакомства на децата. Сега вече нямам нищо нережимно в къщи и започваме нов живот. Simple Smile Много съм доволна.
За йога аз отдавна си мисля и компания съм си намерила. Трябва само да намеря студио наблизо с подходящ график.

# 77
  • Пловдив
Жаки Simple Smile да взема да се пробвам тогаз... Wink

Вчера тук сьомга имаше,ама останали по-големи парчета,сигурно щот са скъпи...
И авокадото в мрежа е 2,99...ситно и твърдо обаче.

# 78
  • Пловдив
Харесах си няколко рецепти...
https://youtu.be/a1AL94bZkSg
https://youtu.be/7b9JWYiHhRI
https://youtu.be/nJMeN4ugEbU
https://youtu.be/oDJY6ztiTlE
Като идеи ги пускам...

# 79
  • Sofia
Почти седмица не ям и не ми се яде шоколад,не мога да повярвам Blush

# 80
  • Бургас
Жаки, жива и здрава да си, че сподели линковете за йогата. Правих тази от първия линк. Старите ми мускули са ти много благодарни :heart_eyes
Аз съм на агнешки кюфтета и вратни пържоли днес. Правих и пилешка супа, сложих малко елда в нея, стана много вкусна.

# 81
Еее, Танче, много се радвам че ти е харесало.
Виж във втория линк, в плейлист има 148 асани, всяка по отделно. Започни да ги правиш, там най ясно се вижда как точно се изпълняват.
Ако се занивмаш редовно ще забравиш за болки в мускули, стави, гръб и прочие:)

# 82
  • Варна
Сьомгата в Лидл я пропуснах, но си взех авокадо в мрежа. Дребно и твърдо, но е узряло и вкусно. Сьомга ще има идващата седмица в Кауфланд, този път няма да й се размине.

Вчера детето си отвори млечен аеро шоколад на Милка, който ми беше супер любим. Посегнах, но нещо не ми вървеше. Едва изядох два реда и го оставих. Това не съм аз. Абе, нещо напоследък апетита ми хич го няма.

# 83
Здравейте,
минавам да драсна изяденото дотук- з- кафе с мляко, масло, 1 ч.л. кокосово масло, о- сьомгова пъстърва на фурна и салата от марулки, парче краставица, черни маслини и сирене. Много ми е отпаднало обаче, не знам от времето ли е (задушно ми е), или като съм топила вчера мазнини и затова днес ми е така. Като кг. "въртя" едва минус 1-1,5 кг Mr. Green , обаче днес отново минус половин см от ханша Twisted Evil Обикновено ме оправя квадратче шоколад или кисело мляко с кокос, боровинки, ленено семе...
Другото което е, че за втори път вече май ще ме наболяват ушите (това ми беше симптом и като почнах режима), не мисля, че съм настинала.
Благодаря за снимката на бекона, че има 2 вида и все се чудя кой е този който става Laughing
Таня, мерси за полезната информация bouquet, ще я прочета по-подробно после като ми просветне. На мен ми е най-трудно ранното заспиване, а после се ококорвам и още- и то в хубавия смисъл, енергична се чувствам в малките часове Crazy , като ми се приспи реално е късно и не успявам да си набавя нужния сън. #2gunfire Снощи в 1.30 планк правих Joy , бях се настроила, че няма да издържа повече от десетина секунди, а аз спокойно издържам минута, мога и повече, ама като за начало да не се насилвам много Mr. Green
И за йогата ми стана интересно, но погледнах само по диагонал, винаги ми се е струвала нещо много сложно и трудно, може би защотъо си нямам понятие какво точно представлява.... Thinking Blush
Савина, браво на теб! bouquet А децата как приеха ликвидирането на шкафа за лакомства? Laughing Единственото ми лакомство на мен е шоколада 81%, но пък малката обожава всякакъв шоколад, дори и горчив Mr. Green , затова се старая вкъщи да не влиза негорчив Laughing

# 84
  • Sofia
Горе-долу добре го приеха. Аз много обяснявам кое и защо е вредно. Има ядки и шоколад 90%, не съм ги оставила съвсем без нищо. По-скоро за мен се оказа проблем, че се чудя с какво да ги храня. От както започнаха да влизат в пубертета през 2ч са гладни. Не ядат по много, но през 2-3ч. Което прави 5-6 хранения на ден. А 5-6 пъти готвено не им се яде. За пържоли и кюфтета не искат да чуят вече. И сега без филии и бисквити не знам какво да им давам. Залъгвам за сега с плодове, солети от чушки и моркови, кисело мляко... ама да видим до кога ще минава номерът.

# 85
dolce miele, същата сова съм си цял живот, не знам има ли оправия, ще чета и аз за какво иде реч. От както се помня активното време ми е било втората половина на деня или направо вечер, това до колкото знам при част от хората си е просто естественото им състояние и не съм сигурна подлежи ли на корекция.
Упражнения избягвам късно вечер, макар че и на мен тогава предимно ми "идва силата", след тях още по-трудно заспивам. Независимо дали кардио или нещо друго. Изкушаващо е наистина - човек има енергия тогава, никой не го закача за нищо, понеже "нормалните" хора всички спят... обаче също и ободрява. Много е гадно така, по принцип не ми трябва много сън, 8 часа сън биха ми трябвали по изключение, 6 до 7 са ми достатъчни да се наспя и да се събудя без трудности. Обаче всички наоколо ме гледат сякаш съм най-големия мързел на света, понеже искам да спя до късно, а не да кукна и хукна рано сутринта. Като им кажа че те когато заспиват, аз съм продуктивна още няколко часа, клатят глави и ми казват че не съм наред.

# 86
  • София
И аз да благодаря на Танчето и Жаки за споделеното. За йога се каня от 100 г. да се запиша и все си намирам оправдания, сега Жаки многи ме надъха.  Но ще гледам да се започна с учител. За протокола може би и аз ше вкарам правилата на Таня,  особено елдата ми е много любима.

# 87
Чудя се за нещо - никой не споменава един от любимите ми готвени зеленчуци - бамята. Знам, че много хора не я понасят, но чак пък да няма някой в темата, който да я харесва?
Или просто не се сещате за нея, а сега е времето не само да се яде, но и да се сложи във фризера за зимата.

# 88
Аз съм я споменавала. Или си я пържа в зехтин, или я правя на яхния със свинско месо, гъбки, морков....

# 89
Аз много обичам, но не съм готвила, нали имаше нещо специфично. Все в консерва съм взимала.

Общи условия

Активация на акаунт