На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 18

• 126 458
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Вчера и ние си направихме пазар-разходка до Одрин, сутринта към 7 минахме за половин час, следобед между 18 и 19 ч за час без малко. Имаше си коли на връщане, но бързо вървяха колоните, не ми направи впечатление да проверяват щателно, доста бяха експедитивни. За разлика от други пъти обаче, имаше доста чакащи автобуси, при тях нещата вървяха по-мудно.
Въпреки очевидното поскъпване, пак си е супер изгодно пазаруването там, аз съм много доволна. От борсите взехме препарати, те цените са споделяни, но и аз още веднъж:
Турсил течен пр-т за пране 3л/44пранета - 21 лири, Хед енд Шоудърс 500мл - 19л, БиоБлас чесън 500мл - 13л, Жилет пяна за бр.- 6,50л, Памперси Прима гащички - 63л/42бр, разни препарати за дома - 10-13лири, Феъри таблетки за съдомиялна - 45л/60бр. От борсата взехме и мн.хубави маслини стафидата - 17л/кг, по-едрите бяха 20, кашкавал на конци, малки топчета сиренце като моцарелки + едни като усукани пръчици - 39л/кг, мн.хубаво саламурено сирене - 29л/кг, печен шам-фъстък - 75л/кг, печен бадем - 50л/кг, Нутела 630г - 20л, Капи Пълпи 1л - 3-4 лири /много хубав сок, нищо общо с българския боклучав такъв/…

В Уайкики дънки - 70-80лири, имаше и намалени  - ок.40, но единични номера. Детски блузи -25-30л, клинчета - малко по-евтини. Мъжки ризи - 55-60л, дамски блузи - 15-25л. Това поне запомних.
Някой по-нагоре питаше за хубави мъжки чанти  - ако не ме лъже паметта, магазинът се казваше DERIMOD, в Ераста - качетсвена изработка, ест. кожа изделия, аз на ММ взех малка мъжка чанта, намалена на 200л от 400. В капалъ-то наистиан има доста магазинчета за чанти, аз оттам купих за себе си, че моделът много ми хареса, но нямат нищо общо с другите - тази, която купих беше 25 лири - 6 лв. и малко Simple Smile

Тава-джигерчето си е 22 лири там, където обичайно сядаме. Шкембе-чорба - 7,  салата - 5, вода и айрян - 1,50. На мен лично ми липсваше биричката с дробчето, ама...пълно щастие няма Innocent Не сме попадали досега на зеведение за хранене, в което да има и алкохол.

Изненадах се от цената на едно еспресо на центъра - в пластм.чашка, без сядане на маса, от една миниатюрна будчица - 17 лири за две кафенца. Ама т'ва да е кусура де...
Намерихме и дежурната аптека на центъра, лекарствата имат леко движение нагоре като цена, но не особено.
Лири бях си поръчала от Тавекс- бяха се вързали на  27ст. с доставката, а освен тях, плащах и с карта и след проверка в банкирането - сметната ми е лирата на 0,265лв, без други такси, което е повече от чудесно. На ДСК съм, ако има значение.

Още веднъж - благодаря на всички за полезните мнения и съвети!

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 14:25 от Pали

# 166
  • Бургас
Разглеждах сайта на derimod и някои обувки определено ме грабнаха. Има и доста намалени.
Някой от посетилите Ераста дали може да сподели впечатления от магазина?
А освен споменаваните Уайкики и Де факто - какъв избор на дамска мода има в Ераста? Не мога да се ориентирам от техните марки на сайта. Интересуват ме по-официални рокли (ама не като за сватба и бал:), стрийт мода от типа на Zara и пр.

# 167
от деримод но в чорлу вчера жената си купи дамска чанта, боти -аз 2 колана.
чантата и е намалиха с 30% защото е втори продукт, коланите бяха 79,99 лири, ако вземеш 2 на 59,99 лири.

# 168
  • Пловдив
И ние съботата отскочихме до Одрин, на влизане през КА около час и половина чакахме, на излизане към два часа. На шела купихме лири на 30 ст. Купихме си
бебешки ариел - 27 пранета - 35 лири
ариел-  33 пранета - 39 лири
феери голямо - 6,5 лири
омекотител юмуш - 60 пранета - 16,50 лири
персил - 60 пранета - 39 лири
т.хартия софия - 40 лири
Момичета, нещо не мога да схвана далаверските цени, може ли да ме ориентирате. Flushed Този прах Ариел, който съм болднала в случая е излязъл 11,70лв. Миналата седмица Ариел за 40 пранета в Кауфланда беше 13лв, което в никакъв случай не излиза по-скъпо. Същевременно момичета по-напред в темата бяха писали за разфасовки от 10кг (не знам това за колко пранета е), които са купили за около 60 лири, което съвсем оправдава мъкненето му от Турция. От къде се получава тази разлика и от хипермаркетите ли купувате евтиния прах или от борсите?

# 169
  • Стара Загора
И ние съботата отскочихме до Одрин, на влизане през КА около час и половина чакахме, на излизане към два часа. На шела купихме лири на 30 ст. Купихме си
бебешки ариел - 27 пранета - 35 лири
ариел-  33 пранета - 39 лири
феери голямо - 6,5 лири
омекотител юмуш - 60 пранета - 16,50 лири
персил - 60 пранета - 39 лири
т.хартия софия - 40 лири
Момичета, нещо не мога да схвана далаверските цени, може ли да ме ориентирате. Flushed Този прах Ариел, който съм болднала в случая е излязъл 11,70лв. Миналата седмица Ариел за 40 пранета в Кауфланда беше 13лв, което в никакъв случай не излиза по-скъпо. Същевременно момичета по-напред в темата бяха писали за разфасовки от 10кг (не знам това за колко пранета е), които са купили за около 60 лири, което съвсем оправдава мъкненето му от Турция. От къде се получава тази разлика и от хипермаркетите ли купувате евтиния прах или от борсите?

Ариела в случея е течен, за това са споменати 33 пранета, а другите разфасофки са на килограми, прахообразен.

# 170
  • Пловдив

Пак не схващам, течен или не все си е за 40 пранета и е 13 лв. Този от 10кг., който са купили момичетата би трябвало да е за много повече пранета.

# 171
Преди 3 м. купих ариел на прах 10кг. и пишеше, че е за 66 пранета. Много по голямо количество се слага. Май от нашите се слага по малко

# 172
  • до най-прекрасния мъж
10 кг Персил идва за около 60-65 пранета, което е 21 ст за пране. А този в Кауфланд идва на 32 ст за пране. Аз така си ги смятам - идва ли едно пране около 25-30 ст, взимам. Иначе, не.
За качеството няма да споменавам, разликата е огромна в + за турските перилни и почистващи препарати, а и не само.
Зехтин, олио, ядки, препарати - всичко е хем по-евтино, хем по-качествено.
P.S. Слага се повече, защото техните не са компактизирани. Те затова и кг са доста повече, а пранетата не чак толкова, колкото биха били, ако са в компактна форма.  
Цените с това намаление са еднакви - 12,95 лв/40 пранета - 0,32375 лв за 1 пране.
Турският - 39 лири*0,2746 лв /гледам днешния курс на лирата в Тавекс/-10.71 лв
10,71 лв/33 пранета-0,3245 лв за 1 пране.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 16:52 от blue.angel

# 173
  • На гарата
Момичета, може ли да ме насочите към магазин за обзавеждане за баня - шкафове, колони и мивки ме интересуват. Сигурна съм, че съм срещала в темата, имаше и сайт обаче сега не мога да го намеря. Мебелен магазин също ме интересува, ако знаете. Може и да е не е в Одрин, няма проблем.
Аз също се интересувам, моля споделете.

# 174
  • Пловдив
ican,прховете в ТР не са толкова компактни колкото праховете в БГ.10кг прах за пране,не течен е за 66пранета,6кг е за 40пранета,по 200мл на 1пране,което е 150гр.

# 175
  • Пловдив
Извинявям се,че ще питам но не мога да намеря коментара за предпочитаната марка макаронени изделия в ТР, беше в предната тема. Моля, да ми я кажете!

# 176
  • Пловдив
Много благодаря на всички момичета, които ми разясниха сагата относно перилните препарати. Схванах вече 🤗 Явно всичко е въпрос на сметка.

# 177
Записвам се едва сега.

Макароните, които бяха похвалени, са FILIZ.
https://www.google.com/search?safe=active&client=firefox-b&a … rc=9XB6ZA2_xJ1HNM:

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 18:38 от *Камея

# 178
  • Пловдив
Бихте ли ме насочили къде има вкусен кукуреч в Одрин?

# 179
  • гр. Бургас
"Извинявям се,че ще питам но не мога да намеря коментара за предпочитаната марка макаронени изделия в ТР, беше в предната тема. Моля, да ми я кажете!"           

Марката е FILIZ,  на Besler също не са лоши!

Общи условия

Активация на акаунт