На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 18

• 126 078
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • гр. Бургас
"
Роси, кой да гледа цените, не те разбрах? "
Камея, цените в Низините ги има подробно в сайта им.

# 421
  • гр. Бургас
Камея,Цените на Бизим ги има в сайта им. Извинявай, че се повтарям Blush

# 422
Здравейте.Да се отчета и аз с моето първо ходене до Одрин. Бяхме с организиран транспорт от Русе.Като цяло останах разочарована , но то може би е от факта , че екскурзията не беше добре организирана.Тръгнахме 2 през нощта , бяхме 8 на бг граница на Капитан Андреево , чакахме много на турската , минахме чак в 11.От там ни водеха по някакви музеи , почти никой от групата не искаше , но такава била програма.Загубихме много време в мотане по тези места.Успяхме  да купим баклава от препоръчаната в темата Gurruoglu.След това ни заведоха в Ераста.Няма такава лудница.Вътре направо не се дишаше , нямаше въздух , магазините се пръскат по шевовете.Само българска реч.Нищо не ми хавана окото , исках да си купя спален комплект , продавачките много нелюбезни , не ни обърнаха  внимание , или като ги питаш нещо се цупят , не искат  да говорят английски.Еми няма да си дам парите.В магазините за дрехи все едно влязох във втора употреба.Нахвърляно , неподредено , миришеше на изпотено.И не ми изглеждаше евтино.Поне хапнахме в kumpir box , много ни хареса , както и в Mado кюнефето. След това ни заведоха в Марги . И там същата лудница.Малко ме е  яд , защото по-късно разбрах ,че отгоре се е намирал Синия пазар.Уж бяха чела , но ядно ми е убягнало ,а и никой не ни каза.Поне да си бях взела нещо оттам.Прибраха ни в хотела , ние се разкарахме по центъра.Пак влязохме в някой друг магазин , но според мен цените не са толкова ниски.Може да са ги увеличили след спада на лирата.Бяхме в хотел Сарай , приятно хотелче , не е някакъв лукс , за една нощувка е ок.Закуската също беше нормална.На другия ден ни заведоха в Кипа и на борсите.Напазарувахме прах персил 10 кг - 49 лири , мокри кърпи 4 бр - 10 лири , казаха ни ,че зехтина  е хубав , не знам дали е така де но взехме 5л. 45 лири.От кипата също взехме 2 л. 30 лири май беше.Макароните на Filiz също по препоръки от темата , лешници си взехме ,омекотител Yumus 17 ,50 лири 3 л. и някакви други дребни неща.В кипата влязохме в Мадам Коко  и там нищо особено откъм спални комплекти и там никой не ни обърна внимание.На връщане поне не чакахме на границата.Това е общо взето от нашето ходене до Одрин.Не знам дали ще повторя скоро.Идва ни далече на нас , за тези които живеят по-близо е супер , могат да си отскочат без проблем.Ако някой се интересува фирмата е ЕЛ Еф травъл в Русе.Спирахме по 1 час за почивки ,много време изгубихме така.Другото , което беше казваха например в 5 да сме на автобуса , от групата бяха несериозни не спазваха часовете , винаги закъсняваха.Уж казват , който не е на време да си хваща такси и да ни намира, но разбира се не посмяха така да направят , а стоим 30 човека чакаме 5 човека.Това е от мен за сега. Ако имате въпроси питайте , но според мен има много по-опитни и компетентни жени в темата. Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 08:56 от HollywoodGirl

# 423
  • Пловдив
Кратък отчет и от мен - 14.09 - петък. Към 7 бяхме на КА и с моя късмет в 8 хлопнаха кепенците точно пред мен. До 8'30 минахме и поехме директно към пазара. Места за паркиране имаше, току-що зареждаха сергиите и успяхме спокойно да разгледаме всичко. На малкия (12г) купихме 2 чифта дънки по 20тл, суичер адибас 35тл. тениски с релефна щампа рита и ники по 20тл., 2 долнища ???тл. Изаура намаза раничка от много мека PU кожа за 45тл., тениски бенетон по 10тл.. Мен ме дариха с комплект горнище и долнище за 140тл. Разни други дреболии. От зеленчуковия пазар си взехме червени ябълки по 2тл., праскови по 4тл. кашкавал на конци 29тл. , локум 12тл/кг, зехтин 5л. 60тл на складовете същия беше по 50! От там към складовете - взехме пишмание за 2.50 кутията, Течен Первол за 26 (в кипа - 20тл.) веро, шампоан с чесън, омекотител 5л. Пробваха се да ми продадат лимонада на стек за 48тл.- 4тл. бутилката - в кипа 3.15тл. Отскочихме до центъра. Паркирах в една уличка до Селиме - платен паркинг 3ч. 10тл. В ендер имаше 50% намаление на повечето лятна стока . Малкия намаза 2 панталона дефакто за 40тл. общо. От улицата си купих едри лилави смокини по 7тл. килото и зелени мандарини по 4тл (до последно ги мислех за лайм). Баклава карашък 30тл. - домашните казват, че била хубава. На Изаура чантичка, от PU кожа, за всеки ден 15тл. В Ераста паркирахме в подземния паркинг. На входа му има знак за забрана на коли с газ, но никой не ни направи забележка. Намаления и промоции всякакви. Изаура си хареса дънково яке в НМ -99.99тл. и ниски обувки за работа за 38.99тл. , в поло имаха промоция плащаш 1 взимаш 2, но не успях да се възползвам. Ядохме по един бургер и отпрашихме към кипа. Тук лудница. Колички няма, опашките до края на магазина 99% нашенци. Не намерих много от нещата, които си бяхме набелязали, но купихме други Simple Smile Течен шоколад на юлкер 1100гр 11тл. гевреци 1.50 тл. хляб 1.25тл., лимонада 3.15 (мандарина, грейпфрут, лайм и лимон), една камара шоколади с шам фъстък, лешник 270гр. 9.95тл. прах АЛО 7кг/33 и малко тл. и още много други дреболийки за 380тл. общо. На касата момчето само ни предложи мъникарт! в мола и кипа плащахме с карта на пощенска банка. На паркинга пред кипа ми взеха 5тл.за 2ч. Тръгнахме към БГ. В 18'50 бяхме на границата в 21'45 минахме въпреки, че работеха всички гишета и от ТР и БГ страна. Проверката на багажа беше колкото да се разсъни шофьора Simple Smile

P.S.
Това ни е първото пътуване до Одрин и без споделеното тук сигурно щяхме още да се моткаме и да се чудим на къде да хванем. Информацията на първа страница е предостатъчна, за да се направи маршрут в гугъл мапс, а след това да се експортира към igo или tomtom.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 09:38 от hastybg

# 424
Здравейте, дали може да се поръчва от турския Дайтман за обувки онлайн до България. Обувките там, които са като тези в България са много евтини.

# 425
  • Varna
HollywoodGirl,
Продавачките в магазините не щат да говорят на английски щоТ не го знаят душе.

От Русе наистина ви е много далеч Одрин. На кяр са момичетата които са от
южна България.
Лудницата по дюкяните е не само заради цените, но и защото в почивните дни
идват групи и самостоятелно пътуващи хора.
Аз, още преди тоя калабалък да налази опитах да ходя през седмицата. Тихо,
спокойно, не миризливо Laughing  Продавачките любезни. Но това беше април месец.
От тогава до сега много, много се е променило.
Каним се и ние да ходим, но незнам точно кога. Обаче пак ще е през седмицата.
Да видим дали ще е такова стълпотворението.  Ще се ориентирате, не е трудно.

На момичето което питаше за ортопедичните обувки.
Аз съм купувала от тези обувки, но не си спомням вече как се казваше магазина.
На първият етаж на Ераста има два магазина за обувки. Единият е този с ортопедичните
обувки. Там където са ортопедичните обувки е написано Ортопедик.

# 426
Здравейте! Ще пътуваме до Одрин с фирма. В програмата е включено -  посещение на Одринската борса (зехтин, маслини, прах за пране) и посещение на Синия пазар.  Откъде е по-изгодно да си напазаруваме- червена леща булгур, перилни препарати, млечни продукти. Питането ми е, защото малко по- назад пишете, че цените на борсите са станали  по- високи от тези в магазините. За информация   на каква цена са горните продукти.

# 427
Напазарувайте от Кипа/Мигрос/Бим. Разгледайте предварително брошурите - има линк на първа страница.
И според мен са неоправдано завишени цените в складовете. Добре че бях напазарувала прилично от БИМ и от Кипа. Аз принципно си имам регистрирана карта за Кипа/Мигрос - Мъни карта, но този път ми направи впечатление, че на касите имаха и предлагаха на всеки.

# 428
Може ли да ми препоръчате изпитани посредници при пазаруване от Турция онлайн.

# 429
  • до едно тепе
Вчера и ние се включихме в лудницата. Малко преди 7 бяхме на КА. Минахме за може би около 20 мин и двете граници. Имаше по 3-4 коли пред нас. Обиколихме борсата-цените са се вдигнали. Там си купихме от едно магазинче сирене на конци и топчета, от друг склад малко препарати за пране. Някои не са кой знае колко изгодни. Аз например пера с бебешки Ариел и не взех, защото тук често го намирам на сходна цена. После ходихме на центъра, пийнахме кафе и закусихме в Мадо докато отворят магазините. Минахме през Уайкикито и Де факто, повъртяхме се из другите улички и като ни понапече отидохме в Ераста. Там навалици навсякъде. Подкрепям абсолютно мнението,че ако има възможност човек, по-добре да се ходи през седмицата. Поне няма да чака на опашки от 40 човека на касите. Като се уморихме и там си тръгнахме към вкъщи. На връщане минахме границите, малко след 5 часа,за около 50 мин. Имаше коли, но работеха сравнително бързо.
Това дали ще ви е изгодно да пазарувате там е въпрос на гледна точка. Аз накупих на децата доста дрехи от Уайкики и Де факто. Тук гледах намалена лятна пижамка на 16лв, там я купих абсолютно същата под 6лв. И останалите  дрехи са така. Направи ми впечатление,че в по-големите магазини в Ераста питат направо как ще платиш-лири и евро, кеш или с карта. Аз плащах повечето кеш, но в Колинс и Фло платих с карта(дебитна) Виза Електрон от ОББ. Нямаше проблем, но като свърши месеца ще видя как са ми превалутирали плащанията.
pospalancho

Може ли по точни координати за тази аптека от сфетофара по надолу какво имате предвид продължавате по булеварда посока Ераста или свивате на дясно (както пишете вие надолу)посока реката
Извинявай чак сега видях какво си ме питала. Аптеката е точно на самия булевард като се пресече на светофара. От кръговото на Селимие се тръгва(пеша) по тротоара покрай другата джамия, следва светофара, пресичате и там има една редица магазинчета на самия булевард. Първото е май за безалкохолни и пакетирани сладки храни-нещо като нашите денонощни магазинчета, второто е аптеката, после има цветарница и нататък май е заведение. Там имаше момиче, говорещо БГ предния път. Вчера не работеше, но успяхме да намерим дежурната аптека. Който и да попитахме от магазинчетата на центъра ни упътиха къде да я търсим.

# 430
Здравейте! Към пазаруващите с карти в турция. Лирата се смята според валутния курс в банката на която е картата ли? Защото се чудя дали да обменя пари в някой бюро ило да плащам с карта.

# 431
  • Димитровград
И двете дядо попе, и двете! Laughing Смени си 100 -тина лева да имаш джобни за всеки случай, пък плащай с карта. Курса е около официалния на БНБ.
https://www.google.bg/search?source=hp&ei=BnqfW_3LD4bXwAL8qK … ..813.j5T4ucTHHYs

# 432
  • Пловдив

pospalancho

Може ли по точни координати за тази аптека от сфетофара по надолу какво имате предвид продължавате по булеварда посока Ераста или свивате на дясно (както пишете вие надолу)посока реката
Извинявай чак сега видях какво си ме питала. Аптеката е точно на самия булевард като се пресече на светофара. От кръговото на Селимие се тръгва(пеша) по тротоара покрай другата джамия, следва светофара, пресичате и там има една редица магазинчета на самия булевард. ..........................

По възможност не пазарувайте в тази аптека

Лъжат с цените
Не дават разпечатка с покупките
Не си правят труда да ти поръчат лекарство ако го няма
Не правят отстъпки
Ако си поел ангажимент да купиш на някой нещо- направо ще се изложиш, защото ще му го донесеш на по- висока цена отколкото в сайта- закръглят всичко на цяло число- не че при този курс на лирата е от значение, но ....нека всеки сам си направи сметка
 и няколко снимки да ви сложа
Скрит текст:
БИОШампоанът с чесън
Скрит текст:
Сапунът пяна
Скрит текст:
Едни кухненски кърпи за еднократна употреба - 8 лири
Скрит текст:
Една баклава, която също е много добра - намира се на рибния пазар
Скрит текст:
Много ефикасно лекарство за гъбички по ноктите - вътре е мн.луксозно има еднократни пилички, еднократни кърпички за почистване ....
Скрит текст:
Фенирол-ът
Скрит текст:
Аспирин с вит С

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 16:09 от makak

# 433
  • Varna
Макаче,
благодаря душко за информацията bouquet Много нагледно  Hug

# 434
  • Варна
И аз купувах веднъж лекарства от тази въпросна аптека , виждам ,че не я препоръчвате .... Зад тази аптека по улицата надолу има още една малка аптека , в нея работят жени и дават разпечатка за лекарствата които купувам . Средата на октомври ще ходя пак за лекарства и покупки разни , лири си накупих , ще следя брошурите на кипа и ще преценя препаратите къде са по изгодни , щом са вдигнали цените на борсата .....
За млечните — приятели ходиха преди седмица и ми казаха че пред тях на границата са изхвърлили сирена и кашкавал от колата пред тях , та ми каза че гледат и да не рискувам .... жалко исках кашкавал на конци .
Намерих си едно мсгазинче във Варна за турски стоки от Одрин — та си взех за сега кашкавал на конци ,ама за перилни ми свиди и ще чакам да си взема аз от Одрин . Цените й са 1/1 Турсила в Одрин го взех за 15 лири тук е 15 лева не си заслужава Хич...Ама нормално .Иначе хубавото е че жената ми каза ако искам да си поръчам нещо от Одрин могат да ми го доставят ,само да й го снимам Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт